u foťáků CANON EOS 350D / 400D kde je dodáván do setu většinou objektiv EFs 18-55
a zajmalo by mě jakej tam je na objektivu závit na filtry nikde to nemužu najít u těhlech základních objektivů

No chce to prozkoumat dokumentaci a neco si nacist.JvtDeSiGn píše:chtěl jsem se zeptat, jak zjistim, jakej má je na objektivu závit,
u foťáků CANON EOS 350D / 400D kde je dodáván do setu většinou objektiv EFs 18-55
a zajmalo by mě jakej tam je na objektivu závit na filtry nikde to nemužu najít u těhlech základních objektivů

no právě, já mam teď jeden foťák, a mam kněmu nějaký filtry matin a hoya a ještě něco japonskýho, a právě sou 58 mm, a na objektivu v zakladnim setu EOS 400D je na objektivu napsanej průměr 58, ale četl jsem článek "byl mi odcizen EOS 400D + čočka s nasazenym CPL 72 mm", tak sem byl na pochybách, jestli teda na to našroubuju 58 tak to je výbornýsx02 píše:No chce to prozkoumat dokumentaci a neco si nacist.JvtDeSiGn píše:chtěl jsem se zeptat, jak zjistim, jakej má je na objektivu závit,
a zajmalo by mě jakej tam je na objektivu závit na filtry nikde to nemužu najít u těhlech základních objektivů![]()
Odpoved mas uz ve svym dotazu - Canon ma system EOS ktery ma zavit EF a EF-S (ten je jenom pro digitaly s cropem)
U filtru se to lisi kus objektiv od objektivu - 18-55 ma 58mm - je to napsano na objektivu a v dokumentaci. Nejbeznejsi velikosti jsou prave 52,55,58,72 a 77 mm. Samozrejme cim vetsi velikost tim (rapidne) vetsi cena.