závit na objektivu

Foťáky, kamery, DVD a DivX přehrávače, TV karet, web kamery, satelity a dalších.

Moderátoři: CageJ, Dzin

Odpovědět
JvtDeSiGn
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

závit na objektivu

Příspěvek od JvtDeSiGn »

chtěl jsem se zeptat, jak zjistim, jakej má je na objektivu závit,
u foťáků CANON EOS 350D / 400D kde je dodáván do setu většinou objektiv EFs 18-55

a zajmalo by mě jakej tam je na objektivu závit na filtry nikde to nemužu najít u těhlech základních objektivů :(
All I know is that I know nothing.
Obrázek
Intel Pentium II 233 MHz, Nvidia GeForce2 MX 200, 192 MB RAM
sx02
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: závit na objektivu

Příspěvek od sx02 »

JvtDeSiGn píše:chtěl jsem se zeptat, jak zjistim, jakej má je na objektivu závit,
u foťáků CANON EOS 350D / 400D kde je dodáván do setu většinou objektiv EFs 18-55

a zajmalo by mě jakej tam je na objektivu závit na filtry nikde to nemužu najít u těhlech základních objektivů :(
No chce to prozkoumat dokumentaci a neco si nacist. :roll: :wink: Odpoved mas uz ve svym dotazu - Canon ma system EOS ktery ma zavit EF a EF-S (ten je jenom pro digitaly s cropem)
U filtru se to lisi kus objektiv od objektivu - 18-55 ma 58mm - je to napsano na objektivu a v dokumentaci. Nejbeznejsi velikosti jsou prave 52,55,58,72 a 77 mm. Samozrejme cim vetsi velikost tim (rapidne) vetsi cena.
JvtDeSiGn
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: závit na objektivu

Příspěvek od JvtDeSiGn »

sx02 píše:
JvtDeSiGn píše:chtěl jsem se zeptat, jak zjistim, jakej má je na objektivu závit,

No chce to prozkoumat dokumentaci a neco si nacist. :roll: :wink: Odpoved mas uz ve svym dotazu - Canon ma system EOS ktery ma zavit EF a EF-S (ten je jenom pro digitaly s cropem)
U filtru se to lisi kus objektiv od objektivu - 18-55 ma 58mm - je to napsano na objektivu a v dokumentaci. Nejbeznejsi velikosti jsou prave 52,55,58,72 a 77 mm. Samozrejme cim vetsi velikost tim (rapidne) vetsi cena.
no právě, já mam teď jeden foťák, a mam kněmu nějaký filtry matin a hoya a ještě něco japonskýho, a právě sou 58 mm, a na objektivu v zakladnim setu EOS 400D je na objektivu napsanej průměr 58, ale četl jsem článek "byl mi odcizen EOS 400D + čočka s nasazenym CPL 72 mm", tak sem byl na pochybách, jestli teda na to našroubuju 58 tak to je výborný :wink:

ještě sem se chtěl zeptat, k těm setům canonů EOS jak sou tělo + objektiv, tak utoho už je i sluneční clona?
All I know is that I know nothing.
Obrázek
Intel Pentium II 233 MHz, Nvidia GeForce2 MX 200, 192 MB RAM
sx02
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sx02 »

Daji se koupit i redukce, dany clovek zrejme mel 72mm pres redukci protoze ten filtr mel na nejakej sluisnejsi objektiv. Ona ta redukce je vetsinou vyrazne levnejsi nez kupovat vsechny filtry dvakrat. Nicmene ze 72 mm na 58 to musi byt docela masakrozni redukce. (krea by se mi taky mimochodem hodila, mam presne tyhle rozmery)
Odpovědět

Zpět na „Digitální foto a video“