proč mi pořád padá pc??

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
skompa
Začátečník
Začátečník

proč mi pořád padá pc??

Příspěvek od skompa »

počítač mi nák zlobí, nemužu hrát hry to se po chvilce hned vypne, ale například i když nic nedělam jen mam zaplej prohlížeč tak se mi třeba sekne nebo jen vypne obrazovka(ale pc porád běží)
zkoušel sem jinej procesor a porád to samí, jiný ramky a porád to samí, graf, kartu sem testoval v jinym pc a je dobrá.. nevite co s tim??
cpu: intel p4 2.4 ghz, ram 4x256mb, MB: asus p4p800 se, graf. karta nvidia nx6200ax.
teploty: cpu bez zátěže 39 a v zatěži max 48, graf karta 47 a v zatěži 56
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: proč mi pořád padá pc??

Příspěvek od Dzin »

skompa píše:počítač mi nák zlobí, nemužu hrát hry to se po chvilce hned vypne, ale například i když nic nedělam jen mam zaplej prohlížeč tak se mi třeba sekne nebo jen vypne obrazovka(ale pc porád běží)
zkoušel sem jinej procesor a porád to samí, jiný ramky a porád to samí, graf, kartu sem testoval v jinym pc a je dobrá.. nevite co s tim??
cpu: intel p4 2.4 ghz, ram 4x256mb, MB: asus p4p800 se, graf. karta nvidia nx6200ax.
teploty: cpu bez zátěže 39 a v zatěži max 48, graf karta 47 a v zatěži 56

Zdroj jakej? RAM jely v memtestu?
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Blue Storm »

jj tak to mi dělalo to samé a je to špatným zdrojem
PC: AMD Ryzen 7 9700X | Asus Prime B650-Plus WiFi | GTX 980 Ti | Kingston Fury 64 GB 5600MHz | Samsung 990 Evo Plus 1 TB | ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 1 TB | Samsung 870 Evo 2 TB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
NTB: Apple MacBook Air M1 | Phone: Apple iPhone 15 Pro
Elektron
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Elektron »

Vymen zdroj. Kondiky na MB sou v poradku?
skompa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od skompa »

zdroj mam IC-MEX 400W. mam ho asi 3 měsíce...
jinak kondíky vypadaj v pořádku...
Elektron
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Elektron »

Videl bych to na ten zdroj, muzes tam zkusit jiny? Pripadne tam nech na test jen jednu nebo 2 ramky a projed to tim memtestem. Uz toho moc nezbyva, jedine HDD ale tim to asi nebude, koukal si na smart?
skompa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od skompa »

udělal sem screen smart disku ale nevim jak sem ten obrázek vložit....
zkoušel sem vyndat ramky. dělá to s jednou se dvěm se třema i se čtyřma :-( takže asi to bude zdrojem.. zejtra zkusim jinej[/img]
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

skompa píše:udělal sem screen smart disku ale nevim jak sem ten obrázek vložit....
zkoušel sem vyndat ramky. dělá to s jednou se dvěm se třema i se čtyřma :-( takže asi to bude zdrojem.. zejtra zkusim jinej[/img]
Tak zaprvé, vyndavání RAM nemá vliv na zdroj jestli ano tak naprosto minimální, zdroj je slabej! na 90% je to tím, zkus jinej zdroj, otestuj RAM v mem testu, navod je ve FAQ stejne jako vložení obrázku...
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

2skompa:tak odpoj mechaniky a nech zapojený jenom disk,kde máš win atd...a jestli ti to nebude dělat,tak je to zdroj
PC: AMD Ryzen 7 9700X | Asus Prime B650-Plus WiFi | GTX 980 Ti | Kingston Fury 64 GB 5600MHz | Samsung 990 Evo Plus 1 TB | ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 1 TB | Samsung 870 Evo 2 TB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
Elektron
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Elektron »

Dzin píše:
skompa píše:udělal sem screen smart disku ale nevim jak sem ten obrázek vložit....
Tak zaprvé, vyndavání RAM nemá vliv na zdroj jestli ano tak naprosto minimální, zdroj je slabej! na 90% je to tím, zkus jinej zdroj, otestuj RAM v mem testu, navod je ve FAQ stejne jako vložení obrázku...
Nikde sem nerekl ze vyndavani ramek ma vliv na zdroj. Vyndani nepotrebnych ram bylo mysleno na rychlejsi eliminaci problemu. Nez je vsechny projizdet memtestem, necham tam jen jednu a uvidim co to dela, popr. memtestem ji projede driv nez 4. Jiz od zacatku tvrdim ze je to zdrojem toto bylo jen pro jistotu :)
skompa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od skompa »

tak sem dneska vyměnil zdroj a ejhle :-) počítač je funkční projel sem ho několika testy a všechno v pořádku.... CHLAPI DÍKY MOOC :-)
před chvilkou sem rozebral ten zdroj a je tam nefouklej jeden kondík.
nevite kde by se dali sehnat nový kondíky??
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

to nevím,kde se dá sehnat,ale to že to bylo zdrojem jsem věděl na 100% protože mi to dělá to samé,akorát ještě nemůžu reklamovat ten zdroj,protože nemám náhradní
Elektron
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Elektron »

bud ve starsim zdroji, nebo obchod:

www.ges.cz
www.gme.cz

Pokud tyto dve prodejny nevyhovuji, napis a postnu dalsi.
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“