AMD64 X2 5200+ - dotaz
Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee
- chz
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
AMD64 X2 5200+ - dotaz
Dobrý den, měl bych dotázek v podstatě všeobecně na procesory AMD64 a to ten zda mají v obalu CPU teplotní senzor. Jedná se mi o to, jak hodně můžu věřit teplotám, které mi ukazují windows.
- EfineSS
- Středně pokročilý

-
- chz
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
muj dotaz byl z duvodu, zda se CPU nevypina kvuli teplote, ale CoreTemp mi ukazuje na obou jadrech pri zatezi 40°C - takže teplotou to nebude...
Po nainstalovani noveho CPU mi PC bezi max hodinu, pote se vypne, jakoby nekdo vyskubl napajeni. S puvodnim cpu single core jede bez problemu. Nejnovejsi bios.
mam MB MSI K9N SLI Platinum, 600W Spire Rockeeter zdroj, AMD64 3500+/AM64X2 5200+, AC Freezer 64 PRO CPU chladič. Ostatni komponenty by snad tyto problemy zkusobovat nemeli.
Ma nekdo nejaky dalsi napad, cim to muze byt jinym, nez CPU? mne jiz nic nenapada
Po nainstalovani noveho CPU mi PC bezi max hodinu, pote se vypne, jakoby nekdo vyskubl napajeni. S puvodnim cpu single core jede bez problemu. Nejnovejsi bios.
mam MB MSI K9N SLI Platinum, 600W Spire Rockeeter zdroj, AMD64 3500+/AM64X2 5200+, AC Freezer 64 PRO CPU chladič. Ostatni komponenty by snad tyto problemy zkusobovat nemeli.
Ma nekdo nejaky dalsi napad, cim to muze byt jinym, nez CPU? mne jiz nic nenapada
- EfineSS
- Středně pokročilý

-
- chz
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- Jackal
- Mírně pokročilý

Zkus v Everestu test stability systému. Test zatěžuje processor a paměť. Zkus to. Možná je něco s něčím v konfliktu. 
Naposledy upravil(a) Jackal dne pon 30. črc 2007, 11:54, celkem upraveno 1 x.
AMD Ryzen™ 7 7840HS 5,1 GHz, Hynix 32GB RAM DDR5 5600MHz, GeForce RTX 4050 Laptop, Samsung SSD 990 EVO Plus 2TB (systém), Samsung SSD 990 EVO Plus 4TB, 17" IPS QHD 2560 × 1440 165 Hz, Microsoft Windows 11 Pro
Samsung Galaxy S25+ 12GB/256GB Blueblack / Samsung Galaxy S25 12GB/256GB Silver Shadow / Samsung Galaxy Watch Ultra Šedý Titan
Samsung Galaxy S25+ 12GB/256GB Blueblack / Samsung Galaxy S25 12GB/256GB Silver Shadow / Samsung Galaxy Watch Ultra Šedý Titan
- crashPC
- Mírně pokročilý

- EfineSS
- Středně pokročilý

-
2 chz: Ptal jsem se na to ve spojitosti s nastavenym vypnanim pri urcite teplote. Byla moznost ze cidlo na desce je spatne, ukazuje vyssi teploty nez jsou ve skutecnosti a prekracuji tak teplotni hranici nastavenou pro vypnuti PC.
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
- chz
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
mam Everest ultimate ed. a v liste na me neustale koukaji teloty: 1. jadro, 2. jadro a CPU, pricemz to posledni cidlo vypada jako to na desce a to snad nikdy nad 50°C neslo...jedine to nejak prenastavit, ale to asi zadnou normlani cestou nepujde, ze?
//edit:
tak sem prisel z prace, placnul tam dualcore, hodil tam novej zdroj pujcenej...asi 10 minut to jelo v pohode, everest si testoval a pak opet vytuhnul comp...cpu uz leti na reklamaci
//EfineSS: Slouceny dva posty, pro priste pouzij funkci edit.
//edit:
tak sem prisel z prace, placnul tam dualcore, hodil tam novej zdroj pujcenej...asi 10 minut to jelo v pohode, everest si testoval a pak opet vytuhnul comp...cpu uz leti na reklamaci
//EfineSS: Slouceny dva posty, pro priste pouzij funkci edit.