AMD64 X2 5200+ - dotaz

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

Odpovědět
chz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

AMD64 X2 5200+ - dotaz

Příspěvek od chz »

Dobrý den, měl bych dotázek v podstatě všeobecně na procesory AMD64 a to ten zda mají v obalu CPU teplotní senzor. Jedná se mi o to, jak hodně můžu věřit teplotám, které mi ukazují windows.
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

Ano, procesory A64 maji primo v jadre teplotni senzor, cist z nej udaje o teplote umi napriklad programek Core Temp. Je to jedna z nejpresnejsich metod mereni teploty procesoru.
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
chz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chz »

muj dotaz byl z duvodu, zda se CPU nevypina kvuli teplote, ale CoreTemp mi ukazuje na obou jadrech pri zatezi 40°C - takže teplotou to nebude...

Po nainstalovani noveho CPU mi PC bezi max hodinu, pote se vypne, jakoby nekdo vyskubl napajeni. S puvodnim cpu single core jede bez problemu. Nejnovejsi bios.

mam MB MSI K9N SLI Platinum, 600W Spire Rockeeter zdroj, AMD64 3500+/AM64X2 5200+, AC Freezer 64 PRO CPU chladič. Ostatni komponenty by snad tyto problemy zkusobovat nemeli.

Ma nekdo nejaky dalsi napad, cim to muze byt jinym, nez CPU? mne jiz nic nenapada :(
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

Jake teploty CPU ti ukazuje cidlo na desce? (zjistis v BIOSu)
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
chz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chz »

teplotama to nebude, pres 40°C nejdou ani pri max zatezi.

teploty brani z CoreTemp a podle biosu to +- sedi.
Jackal
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Jackal »

Zkus v Everestu test stability systému. Test zatěžuje processor a paměť. Zkus to. Možná je něco s něčím v konfliktu. :wink:
Naposledy upravil(a) Jackal dne pon 30. črc 2007, 11:54, celkem upraveno 1 x.
AMD Ryzen™ 7 7840HS 5,1 GHz, Hynix 32GB RAM DDR5 5600MHz, GeForce RTX 4050 Laptop, Samsung SSD 990 EVO Plus 2TB (systém), Samsung SSD 990 EVO Plus 4TB, 17" IPS QHD 2560 × 1440 165 Hz, Microsoft Windows 11 Pro
Samsung Galaxy S25+ 12GB/256GB Blueblack / Samsung Galaxy S25 12GB/256GB Silver Shadow / Samsung Galaxy Watch Ultra Šedý Titan
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

jj vůbec kompletní testy - Everest, prime, memtest.....
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

2 chz: Ptal jsem se na to ve spojitosti s nastavenym vypnanim pri urcite teplote. Byla moznost ze cidlo na desce je spatne, ukazuje vyssi teploty nez jsou ve skutecnosti a prekracuji tak teplotni hranici nastavenou pro vypnuti PC.
chz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chz »

mam Everest ultimate ed. a v liste na me neustale koukaji teloty: 1. jadro, 2. jadro a CPU, pricemz to posledni cidlo vypada jako to na desce a to snad nikdy nad 50°C neslo...jedine to nejak prenastavit, ale to asi zadnou normlani cestou nepujde, ze?

//edit:
tak sem prisel z prace, placnul tam dualcore, hodil tam novej zdroj pujcenej...asi 10 minut to jelo v pohode, everest si testoval a pak opet vytuhnul comp...cpu uz leti na reklamaci ;)

//EfineSS: Slouceny dva posty, pro priste pouzij funkci edit.
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

Na desce si muzes nastavit pri jake teplote se ma vypinat procesor.
Odpovědět

Zpět na „Procesory AMD“