wifi sdílená síť + sdílený internet přes router

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Mountin
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

wifi sdílená síť + sdílený internet přes router

Příspěvek od Mountin »

Poradíte mi někdo s tim, že bych potřeboval přes router sdílet net(už mi funguje), ale zároveň bych potřeboval aby přes router byli sdílené soubory a tiskárna. Mám route SMC 7904WBRB2.
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

no a co si treba precist manual od toho routeru? je to tam napsany jak pro debili...
Mountin
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re

Příspěvek od Mountin »

Vidíte, já to v něm například nenašel, nemusíte hned nadávat, daleko lepší je poradit...
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Re

Příspěvek od Highlander »

Mountin píše:Vidíte, já to v něm například nenašel, nemusíte hned nadávat, daleko lepší je poradit...
ne ty ses do nej vubec totiz nediwal.....kdyby ses tam podival na prvni stranku ,tak budes wedet jak se to nastavuje....a pokud tomu nerozumis co tam je napsany tak semka staci napsat a zeptat se "co znamena tohle a tohle"
A urcite bych ti poradil co s tim mas udelat.... ;-)

....Ale ne urcite we stylu " muze me nekdo napsat celej chronologickej postup jak nastavit router,aniz bych namahal swuj mozek necim jako je cteni".
Star_Gate
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Star_Gate »

Souhlasim... Nejdřív si musíš POŘÁDNĚ!! přečíst manuál, potom případně něco vygooglit a pak až se ptát na konkrétní věci.... 8-) Co se týká tvého problému, tak usuzuji,že tě trápí, jestli se dostaneš přez Wi-Fi rozhraní ke svím souborům a tiskárnám na PC připojeném kabelem a naopak.. Na to nemusíš nic nastavovat... funguje to normálně... tohle mam vyzkoušené, ale tenhle typ osobně neznám, takže se mohu mílit.... Popiš líp, pak budu psát víc :wink:
Stanley
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: wifi sdílená síť + sdílený internet přes router

Příspěvek od Stanley »

Mountin píše:Poradíte mi někdo s tim, že bych potřeboval přes router sdílet net(už mi funguje), ale zároveň bych potřeboval aby přes router byli sdílené soubory a tiskárna. Mám route SMC 7904WBRB2.
Tak nám alespoň řekni, co a jak chceš sdílet?! Jaké máš operační systémy.
Obecně: pokud máš PC s WinXP, nebo Win Vista, pak by mělo obecně stačit zapnout "zjednodušené sdílení" (za předpokladu, že víš, jak zapnout sdílení pro adresář, nebo disk) a obě (všechna) PC musíš mít ve stejné pracovní skupině. (v Ovlad. panelech, v System - tam nastavíš pracovní skupinu (libovolný název, na všech PC stejný)
Pak už by neměl být problém "procházet síť" a vidět ostatní sdílené položky ve skupině. Případně vypnout firewall, mohl by to blokovat.

Záleží, jak máš router nastavený, zda máš v domácí síti pevné IP adresy, nebo zda je přiděluje DHCP server v routeru. I když by je přiděloval DHCP, tak si zjistit, jakou IP adresu má v danou chvíli druhý PC a zkusit na něj PING, nebo vyhledání PC v "Procházení sítě". Ale to až v případě, že by nefungovalo viz výše...
kaimaster
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kaimaster »

mám taky problém s nainstalováním internetu přes router, router mám ZCOMAX WA-2204A-TX, v manuálu je v podstatě jen to že mám nastavit Lan Ip adresy ( IP + maska ) a WAN ( DHCP i fixní jsem zkoušel) a zpusob pripojeni=gateway, což bych měl, dokonce se obě PC vidí, zkoušel jsem se připojit na net i s vypnutým druhým PC ale nějak to nechce jet.

http://www.svetluska.kvalitne.cz/router.JPG

nevím možná se má ještě někde něco nastavit, nevím si rady, jsem lama a munál taky není nic moc.
AMD Athlon 64 X2 4400+, 2GB DDR2, NVIDIA GeForce 8600GT 256MB, 320 GB HDD, atd.....
kaimaster
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kaimaster »

tak jsem na to prišel po celodení práci. Nakonec to bylo tím že jsem měl zadat do ip adresy Lan rozhraní routeru adresu DHCP serveru.
AMD Athlon 64 X2 4400+, 2GB DDR2, NVIDIA GeForce 8600GT 256MB, 320 GB HDD, atd.....
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“