wifi sdílená síť + sdílený internet přes router
Moderátor: Don
- Mountin
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
wifi sdílená síť + sdílený internet přes router
Poradíte mi někdo s tim, že bych potřeboval přes router sdílet net(už mi funguje), ale zároveň bych potřeboval aby přes router byli sdílené soubory a tiskárna. Mám route SMC 7904WBRB2.
- Highlander
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Highlander
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: Re
ne ty ses do nej vubec totiz nediwal.....kdyby ses tam podival na prvni stranku ,tak budes wedet jak se to nastavuje....a pokud tomu nerozumis co tam je napsany tak semka staci napsat a zeptat se "co znamena tohle a tohle"Mountin píše:Vidíte, já to v něm například nenašel, nemusíte hned nadávat, daleko lepší je poradit...
A urcite bych ti poradil co s tim mas udelat....
....Ale ne urcite we stylu " muze me nekdo napsat celej chronologickej postup jak nastavit router,aniz bych namahal swuj mozek necim jako je cteni".
- Star_Gate
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Souhlasim... Nejdřív si musíš POŘÁDNĚ!! přečíst manuál, potom případně něco vygooglit a pak až se ptát na konkrétní věci....
Co se týká tvého problému, tak usuzuji,že tě trápí, jestli se dostaneš přez Wi-Fi rozhraní ke svím souborům a tiskárnám na PC připojeném kabelem a naopak.. Na to nemusíš nic nastavovat... funguje to normálně... tohle mam vyzkoušené, ale tenhle typ osobně neznám, takže se mohu mílit.... Popiš líp, pak budu psát víc 
- Stanley
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: wifi sdílená síť + sdílený internet přes router
Tak nám alespoň řekni, co a jak chceš sdílet?! Jaké máš operační systémy.Mountin píše:Poradíte mi někdo s tim, že bych potřeboval přes router sdílet net(už mi funguje), ale zároveň bych potřeboval aby přes router byli sdílené soubory a tiskárna. Mám route SMC 7904WBRB2.
Obecně: pokud máš PC s WinXP, nebo Win Vista, pak by mělo obecně stačit zapnout "zjednodušené sdílení" (za předpokladu, že víš, jak zapnout sdílení pro adresář, nebo disk) a obě (všechna) PC musíš mít ve stejné pracovní skupině. (v Ovlad. panelech, v System - tam nastavíš pracovní skupinu (libovolný název, na všech PC stejný)
Pak už by neměl být problém "procházet síť" a vidět ostatní sdílené položky ve skupině. Případně vypnout firewall, mohl by to blokovat.
Záleží, jak máš router nastavený, zda máš v domácí síti pevné IP adresy, nebo zda je přiděluje DHCP server v routeru. I když by je přiděloval DHCP, tak si zjistit, jakou IP adresu má v danou chvíli druhý PC a zkusit na něj PING, nebo vyhledání PC v "Procházení sítě". Ale to až v případě, že by nefungovalo viz výše...
- kaimaster
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
mám taky problém s nainstalováním internetu přes router, router mám ZCOMAX WA-2204A-TX, v manuálu je v podstatě jen to že mám nastavit Lan Ip adresy ( IP + maska ) a WAN ( DHCP i fixní jsem zkoušel) a zpusob pripojeni=gateway, což bych měl, dokonce se obě PC vidí, zkoušel jsem se připojit na net i s vypnutým druhým PC ale nějak to nechce jet.
http://www.svetluska.kvalitne.cz/router.JPG
nevím možná se má ještě někde něco nastavit, nevím si rady, jsem lama a munál taky není nic moc.
http://www.svetluska.kvalitne.cz/router.JPG
nevím možná se má ještě někde něco nastavit, nevím si rady, jsem lama a munál taky není nic moc.
AMD Athlon 64 X2 4400+, 2GB DDR2, NVIDIA GeForce 8600GT 256MB, 320 GB HDD, atd.....
- kaimaster
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele: