jakou distribuci?
- bobbysd
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
jakou distribuci?
zdravim. chtel bych si vyzkouset linux ale nevim jakou vybrat distribuci. Sem obyc domaci uzivatel rekl bych pokrocily. Od systemu ocekavam ze na net pofrci hry filmy hudba to je samozrejmost .) a naky ten soft. co by ste mi doporucili?
- Mr.Nigga
- Středně pokročilý

- bubanek
- Středně pokročilý

- Mr.Nigga
- Středně pokročilý

- slavick
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Zdajčrs
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
- bubanek
- Středně pokročilý

- Zdajčrs
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
ubuntu je hodně rozšiřeny takže logicky je vic uživatelu ktery mužou poradit a většina problemu už se někde řešila (ať už úspěšně nebo ne)
jen řikam že suse mi přišlo pro uživatele win o dost přehlednějši
to bobbysd: zkus nějakou live distribuci a uvidiš
jestli pudou hry podle mě závisi hlavně na tom jestli plně zprovozniš ovladače grafiky aj.
jen řikam že suse mi přišlo pro uživatele win o dost přehlednějši
to bobbysd: zkus nějakou live distribuci a uvidiš
jestli pudou hry podle mě závisi hlavně na tom jestli plně zprovozniš ovladače grafiky aj.
- slavick
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Macyn
- Nováček

No ja sem zacinal na openSuse pak sem preskocil na mandrivu ta bych rek je nejvice user friendly ale opoti suse se me zda mene stabilni neustala moje hrabani se v ni z widli
kdezto suse jo. ted uvazuju o ubuntu ale nevim spis me laka navrat k openSuse 10 byla super 10.1 taky a s 10.2 sem nemel cest.
- OndraSter
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
ja zacinal na Slackware
.
Pak po chvili tam sly z5 XPcka, nasledoval pokus o Fedoru, ale komp to nestihal
Pak o5 slack pac jakykoliv GRUB delal bordel a nebootoval
az s novou deskou mi bezel GRUB, nasledne sem mel chvili paralelne s Windowsem i Gentoo, az disk s Gentoo odesel do kremikovyho nebe
.
Pro zacatecnika ano, ubuntu (zkousel jsem jen live). Ale pokud se chce naucit tak je IMHO lepsi Gentoo.. Sice bude tyden kompilovat ale zato pozna vsechny taje linuxu a dost se toho o nem nauci. A to je myslim si lepsi nez kdyz naklika instalaci Ubuntu a pak se bude kvuli kazdy blbustce ptat na foru, gentoo ma skvelou dokumentaci (Ubuntu asi taky, ale gentoo ma IMHO vetsi komunitu profesionalu
)
Pak po chvili tam sly z5 XPcka, nasledoval pokus o Fedoru, ale komp to nestihal
Pak o5 slack pac jakykoliv GRUB delal bordel a nebootoval
az s novou deskou mi bezel GRUB, nasledne sem mel chvili paralelne s Windowsem i Gentoo, az disk s Gentoo odesel do kremikovyho nebe
Pro zacatecnika ano, ubuntu (zkousel jsem jen live). Ale pokud se chce naucit tak je IMHO lepsi Gentoo.. Sice bude tyden kompilovat ale zato pozna vsechny taje linuxu a dost se toho o nem nauci. A to je myslim si lepsi nez kdyz naklika instalaci Ubuntu a pak se bude kvuli kazdy blbustce ptat na foru, gentoo ma skvelou dokumentaci (Ubuntu asi taky, ale gentoo ma IMHO vetsi komunitu profesionalu
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32
Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32
Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
- K.
- Nováček

-
Gentoo je do začátku nejlepší - díky jejich instalační příručce jsem se naučil neskutečnou spoustu věcí. Ovšem jsem ještě z "generace", která nemá z psaní příkazů hrůzu, protože prošla dlouhým obdobím DOSu a podobných...OndraSter píše:ja zacinal na Slackware.
Pak po chvili tam sly z5 XPcka, nasledoval pokus o Fedoru, ale komp to nestihal![]()
Pak o5 slack pac jakykoliv GRUB delal bordel a nebootoval![]()
az s novou deskou mi bezel GRUB, nasledne sem mel chvili paralelne s Windowsem i Gentoo, az disk s Gentoo odesel do kremikovyho nebe.
Pro zacatecnika ano, ubuntu (zkousel jsem jen live). Ale pokud se chce naucit tak je IMHO lepsi Gentoo.. Sice bude tyden kompilovat ale zato pozna vsechny taje linuxu a dost se toho o nem nauci. A to je myslim si lepsi nez kdyz naklika instalaci Ubuntu a pak se bude kvuli kazdy blbustce ptat na foru, gentoo ma skvelou dokumentaci (Ubuntu asi taky, ale gentoo ma IMHO vetsi komunitu profesionalu)
Naposledy upravil(a) K. dne čtv 16. srp 2007, 21:34, celkem upraveno 1 x.
- Nekroman
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
- matt2ss
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
- Filip
- Redaktor PCT

- Kontaktovat uživatele:
doporučoval bych Ubuntu, podpora k němu je velmi rozšířená, nehledě na to redakce nedávno zveřejnila na PCT Ubuntu seriál typu HOW TO 
"Linus Torvalds can do an infinite loop in five seconds… in his head."
Moje články
Moje články
- sysel
- Začátečník

sam vidis ze vsichni se tu hadaji co je nejlepši. ja jsem zacinal na ubuntu a kdyz jsem neco potreboval tak jsem na to našel navod na wiki ubuntu a jenom kopiroval prikazy do terminálu a ono to většinou fungovalo jako mělo
ale jinak prvni tyden na linuxu byl nejhorsi skrátka jsem si nemoh zvyknout. ted už je tomu 4 měsice co windows vubec nemam a jsem spokojenej. jinak na hry linux neni uplne idealni ale linuxovych her je taky dost. jinak filmy a hudba neni nejmensi problem ale pro nektere formaty musis nainstalovat kodeky ale v ubuntu je to opravdu otazka 2 kliknuti myši a je hotovo. vlastne instalace jakychkolik programu je velice jednoducha jen si vybereš program (ty jsou přehledne zarazeny do kategorii), vybereš si programy ktere chceš a potom jednim kliknutim nainstaluješ. žadne prochazeni webu a stahovani neznamych programu. v archvech ubuntu jsou ticice overenych programu ktere muzes nainstalovat tak jednoduše
DESKTOP: CPU: intel core 2 Q6600 ; Gigabyte N650SLI-DS4L ; A-Data Vitesta GS 4GB (kit 2x2GB) 800+ MHz ; Zotac 8800GTS 512MB ; WD 640GB SATA+WD 320GB SATA ; PSU fortron FSP400-60GLN; OS: Ubuntu LINUX 8.04 + Windows vista ultimate 64bit
NOTEBOOK: Asus EEE PC 4G surf
NOTEBOOK: Asus EEE PC 4G surf
- Drom
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: jakou distribuci?
Vyzkousej jich, kolik chces a kolik casu mas. Tezko Ti nekdo muze doporucit distribuci, ktera bude vyhovovat zrovna Tobe.bobbysd píše:zdravim. chtel bych si vyzkouset linux ale nevim jakou vybrat distribuci. Sem obyc domaci uzivatel rekl bych pokrocily. Od systemu ocekavam ze na net pofrci hry filmy hudba to je samozrejmost .) a naky ten soft. co by ste mi doporucili?
Mrkni sem: http://proc.linux.cz/chci-vyzkouset.html
A sem: http://www.zegeniestudios.net/ldc/
- Nagant
- Mírně pokročilý

-
Re: jakou distribuci?
Jaké Live CD (od jaké distribuce) použít k naformátování BD-RE média na UDF 2.5? Které to určitě umí?
ASUS Prime X370-A, AMD Ryzen 5 2600, 2x8GB DDR4 Ballistix Sport LT 3000 White, SSD NVME Transcend MTE220S 256GB, WD20EARX-00PAS, WD20EFRX-68EUZ, ST4000DM004-2CV104, LG BH08LS20, Pioneer DVR-112, GeForce N210, IEEE1394b PCI-E, Seasonic S12II-430; Windows 10 Pro 64bit; MS Office 2019; Vodafone GigaCube 5G (TCL LinkHub HH500V) se sim T-Mobile 100GB