Vyber reproduktoru k pc na hudbu

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

UFo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od UFo »

Yradak: Ten tvuj prispevek jsem uz nekde cetl, je mi jasne ze po nejake dobe pri prechodu na horsi repro bych urcite zazil mnohem vyraznejsi posun k horsimu.
Kazdopadne ty moje dojmy jsou zatim jen po 1 dnu poslechu, a urcite by se naslo mnoho duvodu proc se mi ten zvukovy posun k lepsimu zda tak triskni.

Cekal jsem opravdu skok zvlaste kdyz ty provizorni plastaky na kterych jsem ted prezival pri nedostupnosti M80tek byly to nejlevnejsi co se dalo poridit v dobe nastupu prvnich 8bit SoundBlasteru. Castecne za to muze urcite prave tato skutecnost ze na nejake hlubsi tony momentalne nejsem zvykly. Dale za to muze celkem dost nizka hlasitost na kterych se je snazim kvuli okoli provozovat, kdyz to trochu vice ohulim jde opravdu znat ze stredy i vysky trosicku povylezou. Takhle je to dost zastrene nizkymi tony. Otazka je take zda nejsou ty bednicky trosicku prisnejsi k tomu co do nich ze zvukovky leze.

Nezbyva mi stejne nic jineho nez jim dat trochu cas at se holky rozehrajou, potrva urcite taky notnou chvili nez to muj mozek poctive zanalyzuje, uvidim jak na tom bude znit treba klasika, zatim cely den posloucham reggae, dancehall nebo nejake ethno. Tam je tech basu vcelku dost ale ze az tolik to jsem netusil. :sad: Pak to zrejme pujde trochu poladit pres equalizer, zatim to nechavam na default a nechci na to sahat.

Posledni poznatek po poctivem celodennim zahulu v 30st. vedru je ten ze zacinaji nepekne smrdet. Doufam ze to je jen novotou.
Durex Applebred 1400 | Asrock K7NF2-RAID | 2x 512MB DDR 400 PQI | Inno3D gf4mx440 | WD 3200YS + 60GB Baracuda V | DVD-RW NEC 3551A | Seasonic S12-430W | M-Audio DX4 + Koss Porta Pro | Hyundai Q790 Silver | Logitech Office Internet Keyboard + MS Wireless Intelli Mouse Explorer 2.0A
tobe.9
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tobe.9 »

2 tobe.9: cos myslel tim ze ti nehraje pri urcite hlasitosti pasivni reproduktor? Mas na mysli ten vyskac? A od jake hlasitosti (pootoceni potakem) ti to dela? Ja jsem si zatim niceho takoveho nevsiml.
Už je to v pořádku. Nebylo to bednama, ale prodlužkou s regulací hlasitosti. Teď jsem jí zkoušel a dělá to se všema bednama. Takže je to v pořádku.
Cpu: Barton 2500+@3200+ MB: MSI K7N2 Delta-L Ram: 2*128mb+256mb VGA: Geforce fx5600
F1l1p
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od F1l1p »

Peníze na nové repra bych měl mít zítra - budu mít cca 7k...
Můžete mi když tak poradit nějaké netové bazary? Pár jsem jich už prošel, ale nic zajímavého jsem nenašel. Pokud nic nenajdu, tak si pravděpodobně objednám ty pas. monitory Alesis - Monitor ONE MKII -> nové jsem je našel na netu za 6590 Kč.
Bohetour
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Bohetour »

Koukni sem:
http://www.paudio.cz/index.php?sec=3&ka ... ONE%20MKII

Jinak pisou o nich ze maji pekny prednes basu - myslis ze by se hodili na elektronickou hudbu? Uvazuji o repro taky v teto cenove relaci.

Jinak bych se chtel jeste zeptat jakou mas za zvukovku a zesak?

Abych mel predstavu jak se vybavit
F1l1p
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od F1l1p »

O tom, že je mají na paudio samozřemě vím, ale radši si připlatím 600 a budu mít nové.
Na který styl hudby se hodí ti zatím neřeknu - budu moct až je budu mít. Každopádně doufám v univerzálnost - poslouchám hodně moc stylů.
Zesáky mám teď doma 2 -> mám t-amp zes, který se dává k těmto repro: emgeton ixsound 7 -> o něm více ZDE a ZDE -> já jsem ho na obchod.cz koupil za 500, takže jsem to chtěl zkusit... a pak mám ještě zes. Kenwood (2x80W), ale do budoucna (během několika málo měsíců) stějně počítám s nějakým lepším.
Bohetour
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Bohetour »

Diky za informace a jeste co ta zvukovka? Mas integrovanou nebo dokoupenou kartu?
F1l1p
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od F1l1p »

Zatím pojede na ex. zvuk viz podpis -> notebook, v nejbližší budoucnosti budu kupovat externí zvukovku M-AUDIO JAM LAB
Jinak snad tě tohle potěší - stránka, kde mají ty repra za 6590 je www.dj-obchod.cz -> psal jsem jim, jestli je mají na skladě -> odpověď byla, že ne, ale že mi můžou do středy doručit, ale to hlavní je cena -> 5790Kč!!!
Takže jestli chceš, tak do středy počkej a já ti pak poreferuju, popř. za ty prachy si je objednej taky.

//edit: teď mi psali z paudia, že ty jejich repro, které tam nabízejí za těch 6k v bazaru jsou taky úplně nové.
Bohetour
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Bohetour »

Ja jsem mel puvodne vybranou jako zvukovku M-Audio revo 5.1, ale pak tady crashPC psal ze dopadla nejak hrozne, tak ted nevim jakou vybrat. Ten prispevek je tady:
crashPC píše:osobně bych šetřil na něco jinýho. revo 5.1 sem měl v drápkách, a i přes nějaké možné chyby měření atd jsem viděl co sem viděl. - bylo to tak hrozný že odemně raděi ani nevyšla recenze :-) a stará SB 128 je podlemě dost kvalitní na ozvučování pokojíku reprákama za 3-5000

Jinak jsem spis myslel ze si koupim repro nejake z bazacu, ale kdyby byly tyhle dobre tak bych do nich mozna sel taky. No kazdopadne do stredy pockam urcite, pac penize prijdou asi az za 3 tydny...
Aspon
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aspon »

Nechci zpochybnovat crashPC, ale na jeho tvrzení, že měření dopadlo hrozně bych se nespoléhal, protože ve všech recenzích dopadlo Revo slušně. Určitě byl problém někde jinde než v Revu.....no flame.
AMD Ryzen 5 9600X || Gigabyte B650 Eagle || Kingston Fury Beast 2x16GB 6000MHz CL30 || XFX Radeon™ RX 6800 XT 16G ||
Arctic Liquid Freezer III 240 Pro Black || Fractal Design Ion+ Platinum 760W ||
Samsung 970 Evo Plus 500GB || WD Blue SN570 500GB || Crucial MX500 2TB || Kingston A400 480GB || Intel 660p 512GB ||
Fractal Design Pop Air || Dark Project ALU87A Midnight || Logitech G403 Hero || LiteOn iHAS124 F || LG GH24NSB0 || MSI Pro MP273QP E2
Edifier R1700BTs
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

F1l1p: ..a ty teda resis jen pasivni monitory..?
Moc se toho k nam v tomhle segmentu nedovazi.. ze slusnejsich veci v podstate jen ten Alesis, mam pocit i Audix tady neco mel a pak hlavne Dynaudio.. ty jsou perfektni, ale odpovida tomu bohuzel cena no.. :(

EDIT: Crash & Revo
Uz si to moc nepamatuju, ale mam pocit, ze jsme to tenkrat nejak resili a byly tam nejaky chyby.. neprislo se na to cim to bylo, ale evidentne to byla chyba u Crashe.. vysledky na netu tomu ostatne napovidaji..
F1l1p
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od F1l1p »

Ne, díval jsem se samozřejmě i po norm. regálech, ale jak jsem už psal výše, za ty 3 týdny, co se po něčem dívám jsem nic nenašel.
UFo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od UFo »

Tak po cca 14 dnech poslechu tech M-Audio DX 4 musim zmenit nazor a rici ze jsem bednickam dosti krivdil, hrajou opravdu velice pekne. :oops:

Nicmene stale u me pretrvavaji trosicku rozporuplne dojmy nad prednesem reggae. Je to pro me dost nezvyk a nejsem si jisty zda proste tem bednickam nesedi nebo je to tim ze ho mam naposlouchane na Koss The Plug, levnych mikrovezich, pripadne Geniusech HT.
Ten Boost stredniho pasma jsem vypnul, ale subjektivne nepocituju zadne zlepseni ani zhorseni. Na nejake hratky s Equalizerem jsem se vyprdnul protoze pokud na tom pustim neco jineho (rock, pop atd.) tak tomu nemam moc co vytknout a abych mel nejake nastaveni pro ruzne zanry a prepinal mezi nimi tak na to se muzu vykaslat. Navic verim ze nejake hratky s Equalizerem kor na te integrovane CMI jsou spise cesta do pekel.

Este jedna malickost, poslouchal jsem Apocalypticu a musim rict ze tady me prave ty bednicky opravdu velice potesily a presvedcily o svych kvalitach. I kdyz jsem poustel pouze mp3 tak hraly vyborne. Jedina vec ktere jsem si vsiml ze v tomto pripade v nekterych narocnejsich pasazich jsem mel pocit ze ten 4" reprak hraje uz na hranici svych moznosti.

Pokud se tedy zamyslim nad tim co jsem od tech bednicek cekal, co se tyce dilenskeho zpracovani, designu a interpretovaneho zvuku, tak jsem spokojen. Co se tyce absence basu tak osobne to beru spise jako vyhodu a ani jsem si toho vcelku moc nevsiml. Uvedomil jsem si to az vcera kdyz mi dosly z e-shopu Porta a mp3 player. Po hodince poslechu tech Port jsem myslel ze z tech jejich basu umru. :P Zlaty DX4 !!! :listen:
Durex Applebred 1400 | Asrock K7NF2-RAID | 2x 512MB DDR 400 PQI | Inno3D gf4mx440 | WD 3200YS + 60GB Baracuda V | DVD-RW NEC 3551A | Seasonic S12-430W | M-Audio DX4 + Koss Porta Pro | Hyundai Q790 Silver | Logitech Office Internet Keyboard + MS Wireless Intelli Mouse Explorer 2.0A
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

Maxtor: proč ale všechny výsledky dopadly do puntíku nějak hrozně? odchlky uplně ve všem! bylo by super to vytáhnout jestli to má někdo uložený a pořádně to prozkoumat. chovala se hrozně. Možná vadný kus, možná vadné kabely, ale proč když jsem věděl že to není vpořádku a vyzkoušel jsem měření na mé integrované kde vše proběhlo jak mělo? postupoval jsem do puntíku přesně jako u Audigi 2 kde to všechno klaplo....
nechci ju hanit ale chtěl bych vědět "co to"....
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

UFo: ..to jsem rad.. :wink:

crashPC: ..njn.. nevim.. pamatuju si, ze se to nejak resilo, ale cim to, to ti nepovim.. me taky obcas u DVDcek lezou pri vypaleni stopy na CD v grafech sileny veci a vubec netusim proc.. jednou to jde, jednou ne.. divny.. :(
Bohetour
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Bohetour »

F1l1p:
Co ty monitory uz dorazily?
F1l1p
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od F1l1p »

Ne, nedorazili. Peníze, které mi měli přijít nepřišli, takže jsem musel nakonec šáhnout po něčem levnějším. Našel jsem tohle: http://www.aukro.cz/show_item.php?item=228582939 , tak zítra uvidím, jestli budou k dispozici...
KIMI9
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIMI9 »

S klidem mohu doporučit monitory KRK RP-5, dále třeba TAPCO S5. Obojí jsou to bedny s aktivním bi-amp zesikem. Cena za pár je do 10.000 Kč. Je to entry level. Levnějc by se dali sehnat nějaké Behringery, M-Audio nebo ESI, ale většinu z toho nepokládám za monitory na hudbu, ale normální aktiv bedýnky. Ikdyž... jsou tací a smekám :-)

Docela často se také prodává zde:
http://www.midi.cz/ a http://hudebnibazar.cz/
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

No ono to nelze specifikovat takhle snadno.. obecne by se treba clovek pri masteru ve studiu mohl z Tapco beden zblaznit.. ja bych je na zivy veci nedoporucil.. tady uz se dostavame na tensi led.. funguje to naprosto stejne jako se sluchatkama.. bohuzel je tady problem v tom, ze clovek nemuze jen tak bedny naposlouchat.. tzn. kdyz uz tak koupit KRKy a pak neco dalsiho s tim, ze to poslechove horsi prodat apod.. proste s monitorama se postupuje na vyssi level strasne blbe a hlavne draze..
Zpet ale k Tapco.. ty S5ky by jeste sly.. s S8 uz to je ale slozitejsi.. jsou to slusny monitory, ale bohuzel kvuli charakteru zvuku a obecne silnejsi hloubkove slozce spise na elektroniku.. zivy veci se na tom delaji blbe.. :(
KIMI9
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIMI9 »

Maxtor: Souhlasím, že TAPCO maj tak trochu Hi-Fi charakteristiku, S8 na tom budou jasně hůř, neboť jim prostě budou chybět středy, ale ostatně s tím mám problém i u KRK RP-8, prostě 8" repro + vejškáč v týhle cenový nehraje stejně v celým spektru. Ty Tapca S5 (a KRK RP-5) jsem zmiňoval jako podle mě lepší alternativu k ESI, M-AUDIO (ALESIS jsem nikdy moc neslyšel) a taky vzhledem k obsahu fóra. Nečekal jsem, že by tady někdo řešil studiový komponenty, tak jsem jen tak nastínil ten entry level pro domácí tvorbu :-)
Bohetour
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Bohetour »

Mam mozna hloupy dotaz, ale neda mi to - jak se ty aktivni monitory mezi sebou propojuji kdyz jsou v paru abych mohl regulovat hlasitost, basy, vysky...? A taky by me zajimalo jestli ma kazdy svoje napajeni nebo staci do jednoho privest napeti?
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“