35W AMD Athlon 64 X2 3800+ EE! zkusenosti

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

ILJUSIN
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ILJUSIN »

Tak už hošík jede i na 2,4GHz stabilně při 1,125V :)
Obrázek
I Athlon X2 3800+EE SFF I 2Gb A-data Vitesta 800+ EE I Gigabyte M55S-S3 I ATI Radeon X1950 PRO 512MB I Fortron FSP400-60HLN I ...
tvuj podpis nesplnuje pravidla fora, oprav si ho nebo ti bude smazan.
EasyM@n
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EasyM@n »

ILJUSIN píše:Tak už hošík jede i na 2,4GHz stabilně při 1,125V :)
Jj taky ho zkusím potaktovat, ale až budu mít nový zdroj. Eurocase 400W není zrovna spolehlivá energetická síla. :(
ILJUSIN
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ILJUSIN »

Já už víš nepůjdu. 2,4GHz byl můj cíl :)
Obrázek
I Athlon X2 3800+EE SFF I 2Gb A-data Vitesta 800+ EE I Gigabyte M55S-S3 I ATI Radeon X1950 PRO 512MB I Fortron FSP400-60HLN I ...
EasyM@n
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EasyM@n »

No takže přetaktovat tento procesor není vůbec žádný problém jak tady zezačátku někteří říkali. Jak a s čím jsem taktoval a hlavně kam jsem se dostal je popsáno na mojem webu www.eastmode.net :wink:
ILJUSIN
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ILJUSIN »

šak jo :D
Sem říkal že taktovat budu až později až bude chladič :)
Obrázek

Obrázek
Obrázek
jessie.james
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jessie.james »

A je to stabilni? Jak dlouho to jelo pod Orthosem nebo Primem?
there´s no beast without cruelty (F. Nietzsche)
EasyM@n
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EasyM@n »

To ILJUSIN: Borec....takhle se ho pokusím někdy taky vyladit :wink: BTW nedělá ti CPU-Z to samy co mně, když dám v BIOSe 1.175V tak mi to ukazuje 1.2V když dám 1.2V tak mi to ukazje 1.225 :? tak čemu mám pak věřit sry za :offtopic:
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

cemu verit? staci ti kdyz si za 500,- koupis nejakej "lepsi" multimetr a checknes realny napeti :roll: . napr u me (mam meridlo za 7k) mi merak ukazuje 1.42 (+-0.04V) a v biosu mam 1.55V a v cpu-z mam 1.5V :wink:
ILJUSIN
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ILJUSIN »

1. Stabilní to BYLO. Jelo to 2 dny bez pádu. Prime ani Orthosem netestováno, pouze 3D Mark + hry.

2. CPU-Z mi taky ukazuje jiný hodnoty než nastavený v BIOS

3. Borec jsem :lol: :lol: :lol:
Obrázek
RaKo1
Nováček
Nováček

Příspěvek od RaKo1 »

Ja som zatial moc netaktoval pri vcore 1,2V mi dal bez problemov 2,5Ghz..stabilny!!testovany prime95...moja dosak Asus M2R32MVP (ta da FSB v pohode 330 a viac...)..zatial som viac enskusal...ked budem napisem :) ale vidim ze da takych 2,7-2,8Ghz mam taky odhad uz som toho dost pretaktoval
KAS
Nováček
Nováček

Příspěvek od KAS »

Jsou ještě někde dostupné (skladem) tyto procesory? Všichni obchodníci ho mají jako nedostupný a dotazem na velkoobchodu jsem zjistil, že je EOL (end of life) :x Potřebuju jeden kus do HTPC.
Za radu předem dík :)
michalv
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od michalv »

KAS píše:Jsou ještě někde dostupné (skladem) tyto procesory? Všichni obchodníci ho mají jako nedostupný a dotazem na velkoobchodu jsem zjistil, že je EOL (end of life) :x Potřebuju jeden kus do HTPC.
Za radu předem dík :)
Včera jsem právě jeden objednával v TSBohemia v Brně, prý si mám pro něj přijít ve středu, takže je možný že jich dostanou víc.
AMD Ryzen 7 5700x, Radeon 5700XT 8GB, Gigabyte B550M-DS3H, 16GB DDR4 3200Mhz
pablo1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od pablo1 »

ja som sa dostal na 2400mhz a viac ani trosku ale to bude asi tym ze neviem ako nastavit delicku.Nevie niekto pomoct?
Athlon X2 3800 EE/35W/,Biostar T-force 550,4x1gb 800mhz Aeneon CL4,hdd sataII 250gb maxtor+WD 640gb sataII,Enermax liberty 400W,Sapphire 1950pro ultimate.mouse-Logitech G9,multifunkčne zariadenie Canon pixma 520x,Lcd LGW2252TQ-PF
Warran
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od Warran »

KAS píše: Jsou ještě někde dostupné (skladem) tyto procesory? Všichni obchodníci ho mají jako nedostupný a dotazem na velkoobchodu jsem zjistil, že je EOL (end of life) Potřebuju jeden kus do HTPC.
Za radu předem dík
Je to trochu pozdě, ale mají je v CzechComputeru, odkud ovšem rychle mizí. Včera jich měli šest, dneska už jen tři. Dodací lhůta když nejsou na skladě dva dny. Jejich dodavatel je zřejmě má, ovšem otázka je, jak dlouho. Přes víkend jsem ho hledal a jinde jsem ho k dodání neviděl. Takže bych bral, dokud jsou. Já jsem si svůj odnesl v úterý.

//Edit 8:55, už jen dva, opravdu mizí.
richie08
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od richie08 »

Včera jsem si ho objednal a po telefonckém rozhovoru mi bylo řečeno, že si jej můžu ihned vyzvednout. No ale u výdeje na mě čekal 65W. Nakonec díky velmi vstřícnému jednání jsem obdržel svůj 35W, ale zdalo se, že je to snad posledni kus.
Caderom
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Caderom »

Podle mě je jedno, jestli 35W nebo 65W, rozdíl je pouze ve voltáži, akorát je u 35W větší šance kvalitnějšího čipu.

(Můj X2 4600+ jede na voltáži SFF, tedy 1,075V, stabilně při frekvenci 2,2GHz)
2M
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 2M »

richie08 píše:...u výdeje na mě čekal 65W.
Tohle na mě v CZC zkoušeli před pár dny též. :twisted:
Zdá se mi to, nebo to není jen náhoda, že vždy skladník nejdřív zkouší vydat 65W, a až když je tam člověk seřve, tak teprve dostane 35W?!
///M
ILJUSIN
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ILJUSIN »

2M píše:
richie08 píše:...u výdeje na mě čekal 65W.
Tohle na mě v CZC zkoušeli před pár dny též. :twisted:
Zdá se mi to, nebo to není jen náhoda, že vždy skladník nejdřív zkouší vydat 65W, a až když je tam člověk seřve, tak teprve dostane 35W?!
Nj internetový obchody jsou tím známý že to zkouší :D
Na druhou stranu to jde hned vidět co ti poslali tak by se nemělo stát že by někoho okradli :oops:
Obrázek
Warran
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od Warran »

Opravdu si v případě CzC a tohodle procesoru dejte pozor. Já taky dostal 65W, který jsem musel vracet a teprve potom jsem si odnesl svůj 35W. Myslel jsem si cosi o omylu, ale tohle začíná vypadat podezřele.

Edit: Hehe, tak tomu procesoru změnili OPN z ADD3800CU na ADO3800CU a to je ten 65W. V současnosti tam mají ten 65W jako dvě položky. Velmi zvláštní, ale nepřekvapuje mě to. 35W už asi nebude.
richie08
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od richie08 »

Tak bezi stabilne (24h Orthos) na:
Ucpu: 1.175V
Frekv: 2.400 GHz

Bezel i vys, ale stabilita netestovana:
Ucpu: 1.275V
Frekv: 2.800 GHz

Deska Biostar TA690G. Max spokojenost!
Odpovědět