A64 3200+ - brzda pre G80?

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět

Myslíte si, že v moderních hrách je A64 3200+ pro GF8800GTS výraznou brzdou?

Anketa končí za pát 31. srp 2007, 19:41

Není, většina her je závislá na grafické kartě, procesor stačí.
54
56%
Je, většina her je závislá na procesoru, procesor je příliš slabý.
37
38%
Vůbec tomu nerozumím :o)
6
6%

Celkem hlasů: 97
husky14
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od husky14 »

Nechapu ze se tu muzete na dvou stranach dohadovat.... ano CPU urcite srazi vysledky 3DMarku, ale rozhodne ne na polovinu (za predpokladu, ze s C2D nebo X2 by mel mit kolem 10k)....
Imho mu karta throttli a prepina do 2D kvuli nedostatecnymu napajeni, uz sem psal na prvni strance, zdroj sice 400W, ale EC a navic, kolik A ma na vetvich....?
@fišta: zkus sledovat takty GPU v prubehu Marku nebo hrani, treba pres Rivatuner.... :wink:
Raoul Duke
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Raoul Duke »

OBR píše:... HERNI VYKON neni v zadnem pripade roven poctu bodu v 3Dmark06 ... - o teto skutecnosti jsem si doted myslel ze ji Uz VSICHNI znaji a akceptuji ...
dají se někde stáhnot lokace nebo dema ve kterých testujete kary vy?, jako například v testu grafiky http://www.pctuning.cz/index.php?option ... mitstart=2
rád bych měl nějaké oběktivní výsledky své sestavy pro porovnání
Jen další blázen, v bláznivém království.
horzden
Nováček
Nováček

nesouhlas

Příspěvek od horzden »

OBR píše:Hloupost! tahle karta bude +,- stejne vykona na Athlon 3200+ jako na Core 2 ... viz avizovany clanek ... je tam test Core 2 Duo versus pomale jednojadro ... neplati to pro vsechny hry ale pro vetsinu ano ...
Tato karta rozhodne nebude vykona na uvedenych procesorech. Na Core 2 Duo bude jeji vykon podstatne vyssi.
busy
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od busy »

ako vies ze bude o tolko vyssi. mal si moznost to vyskusat??? videl si obrov test ktory dokazal ze vo vacsine pripadov je rozdiel minimalny.
ano su testy kde dokazali opak. ale to dokazali tym ze hry spustali na 640x480 pri low detailoch kde uz pri 500FPS to brzdi procesor. ale kedze toto je grafika s ktorou chce kazdy hrat na vyssich detailoch a rozliseniach tak ti moze byt ukradnuty rozdiel pri 640x480 hlavne ze ti to ide rovnako tam kde to je prakticky vyuzitelne. a je par hier kde to citit je. ale vo vacsine zatial nie.
.........:::::::::: shit happens ::::::::::...........
Recon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Recon »

noa ni bych nerek, presel jsem z winch. 3200+ na C2D a muzu rict ze hry jedou daleko lip, napr v americas army sem mel 50-60 ted mi jede na 90 pri stejnym nastaveni. Totez GRAW a spousta jinych her. Testy jsou testy ale ja to videl na vlastni oci takze mi to nikdo nevymluvi.
Procesor: Intel C2D Conroe E6750 @ 2.66GHz, Motherboard: ASUS Striker, Memory: Corsair DIMM 4x1024MB DDRII 800MHz ,Graphic Card: Leadtek PX8800GTS 640mb
Source: Fortron Epsilon 700W, Hard-Disk: Samsung S-ATA 500GB + WD mybook 500GB ,Sound Card: Creative X-Fi XtremeGamer
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Re: nesouhlas

Příspěvek od OBR »

horzden píše:
OBR píše:Hloupost! tahle karta bude +,- stejne vykona na Athlon 3200+ jako na Core 2 ... viz avizovany clanek ... je tam test Core 2 Duo versus pomale jednojadro ... neplati to pro vsechny hry ale pro vetsinu ano ...
Tato karta rozhodne nebude vykona na uvedenych procesorech. Na Core 2 Duo bude jeji vykon podstatne vyssi.
opet a potisici! koukni do toho testu ... Core 2 na 3600 versus Core Solo na 1800, a rozdil je ale minimalni ... uz takt 2400MHz staci na to aby byly vysledky STEJNE! Tohle je vecna a naivni debata kvuli ktere jsem prave ten test delal ... tak se nech poucit!

PS. Neplati to ovsem pro nizka rozliseni a ne u vsech her! Ale u vetsiny ano ... tusim ze 7 her z deseti nejsou vubec na cpu zavisle a ty 3 ano ...
Raoul Duke
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

OBR píše:... tusim ze 7 her z deseti nejsou vubec na cpu zavisle a ty 3 ano ...
závěr článku:
Pro všechny dnešní hry, za předpokladu že máte výkonnější grafickou kartu, budou bohatě stačit AMD Athlon 64 + Athlon X2 na frekvenci 2600MHz a výše, Intel Pentium 4 a Pentium D na frekvenci 3200MHz a vyšší a Core 2 Duo od taktu 2800MHz výš.

v prvním dotazu bylo uváděno 3200+ to je hodně pod hranicí z článku...
a za půl roku pár novejch her vyšlo, takže aktuálnost tím taky trochu utrpěla
Kamikadze
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kamikadze »

Raoul Duke píše:dají se někde stáhnot lokace nebo dema ve kterých testujete kary vy?, jako například v testu grafiky http://www.pctuning.cz/index.php?option ... mitstart=2
rád bych měl nějaké oběktivní výsledky své sestavy pro porovnání
Je to vzdy na autorovi, zda pouzije vlastni demo nebo jak v ktere hre testuje...
Pokud mas konkterni dotaz ke konkretnimu testu, tak se zeptej bud v diskusi pod clankem nebo napis SZ dotycnemu redaktorovi tady na foru. Pokud to nebude 2 roky stary clanek a uz si to nebude pamatovat, nevidim jediny problem, proc by ti nerekl ci neposlal lokaci ci timedemo, ve ktere testoval
Vincent Vega v diskusi pod více než pozitivním testem Sapphire HD 5770 s oceněním poté, co byl autor lynčován za hanění dokonalé ATI, píše:Prosím autory PC Tuningu, aby zavedli novou hvězdu, třeba platinovou nebo diamantovou, a s tou odměňovali všechny ATi karty. Navíc také žádám, aby jste u karet této značky nepoužívali na závěr sloupeček s názvem "nevýhody", ale přeměnili ho na "nepodstatné drobnosti". Už mě totiž nebaví i potom, co danou kartu vychválíte do nebes, pročítat všechny ty komentáře od dětí, jak jste na jejich značku zlí. Děkuji
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Raoul Duke píše:a za půl roku pár novejch her vyšlo, takže aktuálnost tím taky trochu utrpěla
Aktuálnost možná utrpěla, ale fakt, že ten procesor u 90% nových her výkon téměř neovlivní, se nemění. Zvlášť když naprostá většina novinek je limitována výkonem grafické karty...
Nejlepší moderátor ve výslužbě
MichiGen
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MichiGen »

Nechapem naco tu riesite zase tuto vecnu debatu, jednoducho su hry ktore su CPU narocne a su hry ktore su menej a su skor limitovane grafickou kartou.Pri prechode na C2D z mojho athlonu mam v Colin Mcrae Dirt dvojnasobny pocet snimkov v zavode s viacerymi supermi...
CPU: C2D E4500 2,2GHz@3,2GHz 1,352V real (Scythe Ninja Plus+ Noctua NF-P12-1300) MB:Asus P5K,bios ver 1005 RAM: Corsair 2x2GB Twin2X C5DHX 960MHz CL5-5-5-15 2T, 2,1V VGA:Palit GTX 260 OC 663/1152/2304MHz HDD:Seagate SATA II 320GB DVD-ROM:Plextor PX750A LCD Monitor:LG L226WTQ-PF 22" Black Zdroj:Corsair 520W HXEU Case: Rebel 9 Economy + 2xNoctua NF-S12-800 Gamepad: Logitech cordless Rumblepad 2 || 92% of teens have moved onto rap. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature ||
_DAVE_
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od _DAVE_ »

OBR - Osobne s tim tvym testem moc nesouhlasim. Zaprve, je uz dost neaktualni, a hry jako DIRT by ti s tim vysledkem celkem zacvicili.
A za druhe, mas celekm fest zatizenou VGA, a tudiz se rozdily v procesorech ztraci. Pokud bys vypnul ten FSAA, a nechal jen "standartnich" 1280x1024, vysledky by se opet celkem lisily.

Jinak pro Jackala, je samozdrejme nesmysl takhle doslova porovnavat vykony her s 3D marky. Hry jsou psane trochu jinak, 3DM06 ti ukazuje spise jakousi obecnou technickou vyspelost pocitace, ale ve hrach muse byt vse jinak.

Nakonec k tazateli, osobne si myslim ze ti tezce nestiha zdroj jak uz tady nekdo psal, a taky se priprav na to, ze v novych hrach bude ten 3200+ opravdu tu kartu brzdit.
vzpominany DIRT si plynule v buginach nezahrajes i kdyby ses rozkrajel..
HTPC: i5-12400f, 32GB RAM, RTX4060ti, (3GHz/18,5GHz) - 16GB, case Grandia, 3DTV-LG 47"/ 3D Acer Projektor.
RPCS3 + Nintendo GC +Wii + WiiU + Switch emulator.

Ukázky her v plně stereoskopickém 3D, je potřeba - 3DTV, 3D projektor, VRset:: https://www.youtube.com/@stereoscopicga ... 9/featured
Kamikadze
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kamikadze »

_DAVE_ píše:OBR - Osobne s tim tvym testem moc nesouhlasim. Zaprve, je uz dost neaktualni, a hry jako DIRT by ti s tim vysledkem celkem zacvicili.
Ale prosimte :)
Dovolil bych si to opravit:
Test je porad velmi aktualni, jedina hra, ktera by trosku mohla pohnout s vysledkem je Colim Mcrae DiRT. Pokud chces hrat tuto hru, pak ten lepsi procesor opravdu potrebujes.

Nebo pokud vyslo tolik narocnych her za posledni 4 mesice, mohl bys mne este alespon 2 nebo 3 rict? :)

Vlastne ach ano, ja zapomnel. Tolik hrany 3D Mark 06, tam to je taky poznat
Vincent Vega v diskusi pod více než pozitivním testem Sapphire HD 5770 s oceněním poté, co byl autor lynčován za hanění dokonalé ATI, píše:Prosím autory PC Tuningu, aby zavedli novou hvězdu, třeba platinovou nebo diamantovou, a s tou odměňovali všechny ATi karty. Navíc také žádám, aby jste u karet této značky nepoužívali na závěr sloupeček s názvem "nevýhody", ale přeměnili ho na "nepodstatné drobnosti". Už mě totiž nebaví i potom, co danou kartu vychválíte do nebes, pročítat všechny ty komentáře od dětí, jak jste na jejich značku zlí. Děkuji
_DAVE_
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od _DAVE_ »

Supreme Commander?? Nove demo Airbone se mi taky misty seka na jakekoli nastaveni grafiky. (kdyz je vic panaku na obrazovce).
A za par nedel je venku Crysis, kde bude ta 3200+ opravdu v prde.....

Proste hry pomalu zacinaji vyuzivat DC, a jakkoli silne SC bude za chvili pouze minimum.
HTPC: i5-12400f, 32GB RAM, RTX4060ti, (3GHz/18,5GHz) - 16GB, case Grandia, 3DTV-LG 47"/ 3D Acer Projektor.
RPCS3 + Nintendo GC +Wii + WiiU + Switch emulator.

Ukázky her v plně stereoskopickém 3D, je potřeba - 3DTV, 3D projektor, VRset:: https://www.youtube.com/@stereoscopicga ... 9/featured
Merlinn
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od Merlinn »

8) Hoj.Tak sem cet ten test neboli clanek od OBR,no nez sem to precet tak to byla doba.Zrejme nekde se vykon tak rapidne nezvedne,ale nekde rapidne ano,jak autor sam pise JE POTREBA HODNE NADUPANY CPU.Otazka je,co bude za par mesicu,a kdyz kupovat herni PC tak poradnej CPU,proc taky ne,vyuzije se i na jiny veci jako je prevod videa napriklad a bude i dostatecna rezerva dobudoucna......To jen pro toho,kdo si tuto debatu precte,aby si nemyslel ze toto CPU o kterem je tu rec je dostacujici,jak na co......Nemuze se rict ,ze procesor nebrzdi GK,v urcitych situacich jo,to je jasny snad,takze moje odpoved je ZE BRZDI.
Raoul Duke
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Kamikadze píše:Nebo pokud vyslo tolik narocnych her za posledni 4 mesice, mohl bys mne este alespon 2 nebo 3 rict? :)
no já nechci prejpat ale článek jste publikovali 23.02.2007, dnes je 24.8.2007 => 6 měsíců

1. Lost planet
2. BioShock
3. Halo 2 Vista
a nemůžu nezmínit Colin McRae DiRT :)
barco
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od barco »

Raoul Duke píše:no já nechci prejpat ale článek jste publikovali 23.02.2007, dnes je 24.8.2007 => 6 měsíců

1. Lost planet
2. BioShock
3. Halo 2 Vista
Lost Planet, taktiež aj Bioshock sú minmálne závislé na CPU, hrám ich v pohode na najvyšších detailoch... Halo 2 Vista je málo rozšírená hra, takže neviem...
Dirt je už iná kategória pravdaže...
Gerimo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Gerimo »

ja vim, lidi soudit podle statusu a podle poctu vetracku je uhozene, ale tohle mi neda...
Prakticky kazdy "novacek" nebo "zacatecnik" v tomto threadu tvrdi, ze starsi cpu brzdi novejsi grafiky a nenechaji se z omylu vyvest zkusenejsimi uzivateli..
nevim, jestli je to nahoda, nebo skutecnost...
Úspěch je často dítětem odvahy. - Voltaire
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Ne, to je bohužel výsledek masáže marketingem a špatnými články. Mnoho webů při testech procesorů - aby ve hrách vůbec naměřili nějaké výsledky - snižují detaily, vypínají AA/AF a používají nízká rozlišení, jinak by jim vyšly jen zanedbatelný rozdíly, což v grafech nevypadá pěkně... a navíc pak výrobci, kteří procesor na testy zapůjčili, nebudou mít rdost, když jejich produkt za 30000 dopadne +- stejně jako produkt za 3000...

Můžu udělat hlasování, ale nevím, jestli to bude mít (vzhledem k poměru začátečníků a pokročilejších) nějaký efekt.
Kamikadze
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kamikadze »

_DAVE_ píše:Supreme Commander?? Nove demo Airbone se mi taky misty seka na jakekoli nastaveni grafiky. (kdyz je vic panaku na obrazovce).
Ano, se Supreme Commanderem mas samozrejme pravdu, to je este vetsi extrem nez Colin. Airbone neznam, takze nevim a nijak nekomentuji...
_DAVE_ píše:A za par nedel je venku Crysis, kde bude ta 3200+ opravdu v prde.....
A ty uz dnes vis, jak na tom ta hra bude? Teda chlape ja ti uprimne zavidim :)
Jinak argumentovat hrou, ktera ma datum vydani v listopadu a nikde neni jiste, ze opravdu vyjde toho data, mne prijde trosku ujete... To uz mne rovnou muzes vpalit ze za 2 roky vyjde Mafia 2 a ty nase kompy budou vis kde. Osobne hodnotim podle toho, co je dnes nebo bude max do mesice...

Raoul Duke píše: no já nechci prejpat ale článek jste publikovali 23.02.2007, dnes je 24.8.2007 => 6 měsíců
Tot pravda, to se vyvratit neda... :)
Raoul Duke píše: 1. Lost planet
2. BioShock
3. Halo 2 Vista
Ty hry jsi vytahl odkud? Lost Planet a Bioshock ani nahodou (nevim, kde jsi na to prisel? ), Halo 2 Vista neznam, nehral jsem, takze nechavam bez komentare...
A Colin uz tu byl...

No takze ve vysledku jsme splacali 2 hry urcite 2 hry mozna...
Rekneme tedy, ze celkem vyslo za 6 mesicu 5 her, ktere potrebuji silnejsi CPU nez A64 3200+.
Opravdu je tedy ten novy procesor tak nezbytny? Ja myslim, ze dnes (ano dnes, ne na vanoce 2015) se to s nim da docela v poho prezit
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Hmm, tak hlasujte :)
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“