Intel Pentium E21x0 - rady, problemy, taktovanie

Vše o procesorech Integrated Electronics.

Moderátoři: Eddward, Baneshee

Odpovědět
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

vy se tady po*erete :lol:

odpovi mi konecne nekdo na muj dotaz nebo se tu budou blbci hadat o imaginarnim oc? :roll:
kalimero
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kalimero »

Flegy píše:myslite ze s s temahle cpu nebudou problemy s deskou asus p5wd2-e preium? (975 chipset) :?
jukni na stránky výrobce ;)
každopádně chipset 975 nativně E21X0 nepodporuje.
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

na strankach vyrobce je prave velky....
kalimero
Začátečník
Začátečník

proč nižší Vcore? ;)

Příspěvek od kalimero »

Já jsem větší FSB nezkoušel, páč jednak nemám potřebu a také mám zatím 667MHz paměti a ty taktovat nechci, páč na nich mám jenom pasivní chlazení :-D, každopádně si myslím, že přes 3GHz se s lepšíma paměťma v pohodě dostanu s VCore do 1.3V, proto si myslím, že je VCore nad 1.3V zbytečné, zvláště když 2,6GHz jede v pohodě na 1.18V ;)
Samozřejmě záleží na kvalitě základní desky, na horších deskách je vyšší VCore asi nutností.
Gigabyte teď na nových deskách používá keramické kondíky, takže má velice slušnou stabilitu napětí i při vyšších FSB :P, také proto si může dovolit na chipsetu 965P tvrdit garantovanou podporu FSB 1333GHz :)
Nemluvě o rychlejším stárnutí polovodičových přechodů při OverVoltage a také o spotřebě, která ikdyž procesor uchladíš, je zcela jistě vyšší, takže je to neekologické :-D
Na druhou stranu je to procesor za hubičku, takže proč mu nepropálit přechody vyšším Vcore, u 6XXX řady už by to byla větší škoda ;)
$0m#0n# píše:ehm, kalimero, koukej, můj procák má maximum na 1.3V 3170Mhz, 1.42V 3490Mhz, nevidim důvod, proč bych ho měl provozovat na 1.18V.. když nemám problem s teplotama

byl bych rád kdybys mi vysvětlisi proč jsou hodnoty nad 1.3V zbytečné.. to by totiž znamenalo, že přes 3170Mhz na procáku nedám
kalimero
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kalimero »

Pak bych zůstal u toho, že chipset 975X podporuje pouze procesory Intel® Core™2 Extreme processor, Intel® Core™2 Duo processor, Intel® Pentium® processor Extreme Edition and Intel® Pentium® D processor a tudíž E21X0 řada ti bohužel nepoběží ;)
Flegy píše:na strankach vyrobce je prave velky....

jinak je to tady:
http://support.asus.com/cpusupport/cpu_ ... uage=cs-cz
8-)
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

to vim taky, ale predeslej majitel v tom mel E6600, tak by to teoreticky melo jet v pohode :)
BubakB
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od BubakB »

Flegy píše:to vim taky, ale predeslej majitel v tom mel E6600, tak by to teoreticky melo jet v pohode :)
V tejto doske P5WD2-E Premium? Znie to zaujimavo.Pretoze som ocakaval,ze tato doska spada do tych,ktore nato este neboli pripravene.Pripadne novsie revizie uz mohli byt nejakym sposbom.

Cipset i975X nie je vobec prekazkou...ved su dosky,ktore podporuju C2D.Napr. novsia doska od Asusu,P5W.

Procesor Pentium Dual Core ma take iste specifikacie odberov ako C2D.Spada teda do tej istej odberovej skupiny,06.Proste,je to iba podtaktovany kusok s 200FSB + z vyroby ma odstranenu cache pamat na hodnotu 1MB.

Spomente si,co bolo treba na pustenie C2D? Jemnejsie napajanie procesora na doske.Ak to doska ma.Tak nie je ziaden problem.

V strankach Asusu sa nic take neudava.Takze zo strany vyrobcu nie je zarucena podpora v ziadnej verzii PCB.Predsa Flegy,ak by to bolo mozne,a nenastali by komplikacie,tak by sa s tym Asus urcite pochvalil,nie? :wink:
Pôvod každej chyby HW: S-T-U-D-E-Ň-Á-K!
kalimero
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kalimero »

Pokud mu tam Conroe fungovalo, tak by E21X0 měly fungovat. Někde jsem četl, že ASUS chtěl u tej desky vydat novej bios, kterej by tu podporu zajistil, ale smetli to ze stolu s tím, že vydají novou desku se stejným chipsetem. Nevím jestli nezměnili názor, každopádně officiálně ty procesory podporované nejsou, což ovšem neznamená, že tam nebudou fungovat ;-) ... třeba nebude fungovat jenom některá feature, které mají Conroe navíc :-D ... doporučuji vyzkoušet, ta cena není zase tak šílená ;-)
Flegy píše:to vim taky, ale predeslej majitel v tom mel E6600, tak by to teoreticky melo jet v pohode :)
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

to bubakb: to se zeptej usera edlin3, ten mi to rikal :)
z1d
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od z1d »

vic času to jet jsem neměl

Obrázek

prime a speedfan sou tam 2x, jelikož jsem to nevědomě zkopiroval do malovani 2x
E5200
Asus P5Q-VM
A-DATA 2x2GB 1066Mhz
Gigabyte HD4850
kalimero
Začátečník
Začátečník

Tak já taky přidám obrázek :D

Příspěvek od kalimero »

deska:gigabyte 965P-DS3P
chladič: box
zdroj: 400W chieftec

nechápu co všichni blbnete s těma vysokejma VCore :-D
bohužel nemůžu jít s frekvencí vejš páč mám jenom 667 paměti :(

Obrázek
Jurawood
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Jurawood »

Zkoušel už někdo E2180?? právě ji objednávám ... doufám že sou to vybraný aspoň lepší kousky na oc
z1d
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od z1d »

Jurawood píše:Zkoušel už někdo E2180?? právě ji objednávám ... doufám že sou to vybraný aspoň lepší kousky na oc
uplně to samý, s vyšším nasobičem :?
E5200
Asus P5Q-VM
A-DATA 2x2GB 1066Mhz
Gigabyte HD4850
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

tak ty ses teda odbornik kdyz se ridis nejakejma 0-10 bodama :lol:

jk je to s tema E2180? ma nekdo uz osobni zkusenost?
kalimero
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kalimero »

Dle mého se vyplatí připlatit si těch pár stovek na E4400 ;)

Flegy píše:tak ty ses teda odbornik kdyz se ridis nejakejma 0-10 bodama :lol:

jk je to s tema E2180? ma nekdo uz osobni zkusenost?
scream
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od scream »

"dle meho" je lepsie kupit E2140 za 2133SK s dph a pretaktovat na 3Ghz alebo viac... neskor ked klesnu ceny tak ist do E6xxx alebo novych 45nm cpu.... Kto pozaduje uplne maximu tak do tejto sekcie nechodi a kto chce vyssi priemer tak ho za tie peniaze dostane.
i5 750@ 3,7Ghz 1,35V+ scythe Kabuto, AUSS P7P55D-E LX, 8GB RAM, GTX970 gaming 1500/7800, SSD Crucial M4 128GB, Fortron Raider 750W
Jurawood
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Jurawood »

E2180
Zatím jsem neměl čas testovat co to dá, bios mě nastavil default 1,8V což smrdělo průšvihem :-) nelaboroval sem kolik tam dát tak sem tam dal 1,100V což je podvoltování. Naběhlo stabilně na 2,8Ghz. Dneska to snad odskouším.
vindy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vindy »

Jurawood píše:bios mě nastavil default 1,8V což smrdělo průšvihem :-)
:o co mas za dosku a bios?
Jurawood
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Jurawood »

je to MSI P35 Neo2 FIR.. no prostě nastavuje default 1,8V..
Teď jedu na 1,3V na 3Ghz ale mám v Orthosu problém s teplotou, skáče okamžitě až přímo skokově (během 10ti sekund je z 40 na 80 stupňích a při vypnutí ihned do 3 sekund padne na 50) je tam zatím box
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Jurawood píše:je to MSI P35 Neo2 FIR.. no prostě nastavuje default 1,8V..
Já jsem zkoušel na této desce E6700 i E6850 a na default si to nastavilo 1,30V (BIOS 1.1).

Možná, že BIOS na desce E2180 nezná, jelikož tento procík je podporován až od verze BIOSu 1.3 (která stojí s prominutím za hov*o) -> zkus 1.43 beta. :wink:
Odpovědět

Zpět na „Procesory Intel“