Intel Pentium E21x0 - rady, problemy, taktovanie
- Flegy
- Mírně pokročilý
-
- kalimero
- Začátečník
- Flegy
- Mírně pokročilý
-
- kalimero
- Začátečník
proč nižší Vcore? ;)
Já jsem větší FSB nezkoušel, páč jednak nemám potřebu a také mám zatím 667MHz paměti a ty taktovat nechci, páč na nich mám jenom pasivní chlazení , každopádně si myslím, že přes 3GHz se s lepšíma paměťma v pohodě dostanu s VCore do 1.3V, proto si myslím, že je VCore nad 1.3V zbytečné, zvláště když 2,6GHz jede v pohodě na 1.18V
Samozřejmě záleží na kvalitě základní desky, na horších deskách je vyšší VCore asi nutností.
Gigabyte teď na nových deskách používá keramické kondíky, takže má velice slušnou stabilitu napětí i při vyšších FSB , také proto si může dovolit na chipsetu 965P tvrdit garantovanou podporu FSB 1333GHz
Nemluvě o rychlejším stárnutí polovodičových přechodů při OverVoltage a také o spotřebě, která ikdyž procesor uchladíš, je zcela jistě vyšší, takže je to neekologické
Na druhou stranu je to procesor za hubičku, takže proč mu nepropálit přechody vyšším Vcore, u 6XXX řady už by to byla větší škoda
Samozřejmě záleží na kvalitě základní desky, na horších deskách je vyšší VCore asi nutností.
Gigabyte teď na nových deskách používá keramické kondíky, takže má velice slušnou stabilitu napětí i při vyšších FSB , také proto si může dovolit na chipsetu 965P tvrdit garantovanou podporu FSB 1333GHz
Nemluvě o rychlejším stárnutí polovodičových přechodů při OverVoltage a také o spotřebě, která ikdyž procesor uchladíš, je zcela jistě vyšší, takže je to neekologické
Na druhou stranu je to procesor za hubičku, takže proč mu nepropálit přechody vyšším Vcore, u 6XXX řady už by to byla větší škoda
$0m#0n# píše:ehm, kalimero, koukej, můj procák má maximum na 1.3V 3170Mhz, 1.42V 3490Mhz, nevidim důvod, proč bych ho měl provozovat na 1.18V.. když nemám problem s teplotama
byl bych rád kdybys mi vysvětlisi proč jsou hodnoty nad 1.3V zbytečné.. to by totiž znamenalo, že přes 3170Mhz na procáku nedám
- kalimero
- Začátečník
Pak bych zůstal u toho, že chipset 975X podporuje pouze procesory Intel® Core™2 Extreme processor, Intel® Core™2 Duo processor, Intel® Pentium® processor Extreme Edition and Intel® Pentium® D processor a tudíž E21X0 řada ti bohužel nepoběží
jinak je to tady:
http://support.asus.com/cpusupport/cpu_ ... uage=cs-cz
Flegy píše:na strankach vyrobce je prave velky....
jinak je to tady:
http://support.asus.com/cpusupport/cpu_ ... uage=cs-cz
- Flegy
- Mírně pokročilý
-
- BubakB
- Mírně pokročilý
V tejto doske P5WD2-E Premium? Znie to zaujimavo.Pretoze som ocakaval,ze tato doska spada do tych,ktore nato este neboli pripravene.Pripadne novsie revizie uz mohli byt nejakym sposbom.Flegy píše:to vim taky, ale predeslej majitel v tom mel E6600, tak by to teoreticky melo jet v pohode
Cipset i975X nie je vobec prekazkou...ved su dosky,ktore podporuju C2D.Napr. novsia doska od Asusu,P5W.
Procesor Pentium Dual Core ma take iste specifikacie odberov ako C2D.Spada teda do tej istej odberovej skupiny,06.Proste,je to iba podtaktovany kusok s 200FSB + z vyroby ma odstranenu cache pamat na hodnotu 1MB.
Spomente si,co bolo treba na pustenie C2D? Jemnejsie napajanie procesora na doske.Ak to doska ma.Tak nie je ziaden problem.
V strankach Asusu sa nic take neudava.Takze zo strany vyrobcu nie je zarucena podpora v ziadnej verzii PCB.Predsa Flegy,ak by to bolo mozne,a nenastali by komplikacie,tak by sa s tym Asus urcite pochvalil,nie?
Pôvod každej chyby HW: S-T-U-D-E-Ň-Á-K!
- kalimero
- Začátečník
Pokud mu tam Conroe fungovalo, tak by E21X0 měly fungovat. Někde jsem četl, že ASUS chtěl u tej desky vydat novej bios, kterej by tu podporu zajistil, ale smetli to ze stolu s tím, že vydají novou desku se stejným chipsetem. Nevím jestli nezměnili názor, každopádně officiálně ty procesory podporované nejsou, což ovšem neznamená, že tam nebudou fungovat ... třeba nebude fungovat jenom některá feature, které mají Conroe navíc ... doporučuji vyzkoušet, ta cena není zase tak šílená
Flegy píše:to vim taky, ale predeslej majitel v tom mel E6600, tak by to teoreticky melo jet v pohode
- Flegy
- Mírně pokročilý
-
- z1d
- Červená karta
-
- Kontaktovat uživatele:
- kalimero
- Začátečník
Tak já taky přidám obrázek :D
deska:gigabyte 965P-DS3P
chladič: box
zdroj: 400W chieftec
nechápu co všichni blbnete s těma vysokejma VCore
bohužel nemůžu jít s frekvencí vejš páč mám jenom 667 paměti
chladič: box
zdroj: 400W chieftec
nechápu co všichni blbnete s těma vysokejma VCore
bohužel nemůžu jít s frekvencí vejš páč mám jenom 667 paměti
- Jurawood
- Začátečník
- z1d
- Červená karta
-
- Kontaktovat uživatele:
- Flegy
- Mírně pokročilý
-
- kalimero
- Začátečník
- scream
- Začátečník
"dle meho" je lepsie kupit E2140 za 2133SK s dph a pretaktovat na 3Ghz alebo viac... neskor ked klesnu ceny tak ist do E6xxx alebo novych 45nm cpu.... Kto pozaduje uplne maximu tak do tejto sekcie nechodi a kto chce vyssi priemer tak ho za tie peniaze dostane.
i5 750@ 3,7Ghz 1,35V+ scythe Kabuto, AUSS P7P55D-E LX, 8GB RAM, GTX970 gaming 1500/7800, SSD Crucial M4 128GB, Fortron Raider 750W
- Jurawood
- Začátečník
- vindy
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
- Jurawood
- Začátečník
- Shit
- Odborník PCT
Já jsem zkoušel na této desce E6700 i E6850 a na default si to nastavilo 1,30V (BIOS 1.1).Jurawood píše:je to MSI P35 Neo2 FIR.. no prostě nastavuje default 1,8V..
Možná, že BIOS na desce E2180 nezná, jelikož tento procík je podporován až od verze BIOSu 1.3 (která stojí s prominutím za hov*o) -> zkus 1.43 beta.