Project: BMW Bigtower by Bezmozek

Hotové nebo rozdělané projekty - úpravy a modifikace počítačových skříní krok za krokem.
V této sekci se nezapočítají příspěvky.

Moderátor: L4mka

bezmozek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bezmozek »

P4WLYK píše:tak to misto na disky sem vyřešil tak, že sem vzal celej ten koš a strčil ho na podlahu... tam mi ho krásně chladi dvanáctka a navrchu nic neva ;-) sice to tam bylo těsny, mám hned za nim pasiv na čipset (HR-05 SLI) ale podařilo se a vypadá to dobře ;-) (btw mám MOREXku KN600, tu co má ISAAC)
No jo, ale já mám vepředu dole 120ku TT, takže takhle by to nešlo, taky jsem nad tím koumal. A k tomu nahřejvání, to mi přišlo moc riskantní, vzhledem k tomu, že dva plasty a dvě lepidla se po zahřátí budou chovat asi každý jinak, tak jsem se bál, aby se to nezkroutilo, nebo nepřipeklo :roll:

CPU:C2D E6400@2666Mhz/Gelid Tranquillo rev.2 MB: Asus P5WDG2 Pro/HR-05 & HR-05 SLI
RAM:2x1024 DDR2 800MHz HDD: WD 2000JB/Acutake DarkDisc GK: Asus HD4670/HR-03 Rev.A
A Teď si frčim na PC2: Biostar M7VIP, 2x512MB Ram a 3dfx Voodoo 5500AGP
http://bezmozek.webpark.cz/3dfx/
P4WLYK
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od P4WLYK »

jestli mysliš jako nasávaci ventilátor, tak vidim šest osmdesátek... a já tam stodvacku Tt mám taky 8-) koš na disky mám přesně za ní a vycházi to fousově... mužu poslat foto
majkl_l
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od majkl_l »

tak tohle mne donutilo zvednout prdel a jít se podívat co to mám v komoře...
jestli mi jednou hrábne, tak to s tím horním kompem jako serverem není vůbec špatnej nápad... a hardwarovej firewall je na světě... :P
PC: i5 2500k; GB 560Ti OC; GA-Z68X-UD3-B3; 16G
NB: Z10t
LG G3 (SGS III)
E51
5500 Sport
Mtss
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mtss »

jsem fanda BMW a ikdyz mi tento mod zatim moc nerika, tak se bezmozka musim zastat. Jde mi o vetraky...

Velikost neurcuje hlucnost... to urcuje kvalita provedeni (neberu ted vetraky co maji 2000rpm a vic)

koupil jsem si 3 druhy ventilatoru

AC 8L (silent verze 8cm prumer)
AC 12L (silent verze 12cm prumer) - byl pro kamose
Aerocool 14cm

ty 2x 8cm jsem udelal vedle sebe z duvodu ze se tam proste presne vesly. Az se mi to nekdy bude chtit dodelat a zdokumentovat tak sem ten svuj vytvor taky hodim.

Moje vize byla takova ze 14cm pojede potichu a ty 2x 8cm potvory se budou zapinat jenom pri vyssi teplote.

AC meli konstrukci, ze sli upvenit pouze jako vyfukujici ven ze skrine, tzn rotor uchyceny ze strany prisunu vzduchu a tohle uchyceni je skrz 4 gumy teprv na plastove kostre, ktera se pridelava ke skrini.

AeroCool.. jde regulovat mezi 4-13V, pro rozbeh ale potrebuje minimalne 11V. I pri minimalnich otackach (uz to nejde ani merit... speedfan ukazuje 22588rpm) jde z ventilatoru slyset vrceni motoru a uz od pohledu jde videt naprosta nevyvazenost.

ArctiCooling 12cm byl na tom podstatne lepe... pri 12V byl dost slyset (asi jako aerocool na minimum) pri 5V (na kterych se i rozjede) se stal vcelku neslysnim (pri vzdalenosti vetsi jak 30cm)

ArctiCooling 8cm byl pri 12V pouze na 1500rpm a pokud si clovek rukou sahnul na stator citil mirne vibrace, ovsem za gumy se to uz nedostalo. Takze naprosto tichy a ventilator prakticky neni slyset od 10cm. Po instalaci ke me ale kolikduji s radiatorem a jsou na nej tim plastem kde je uchyceny stator v primem dotyku (tzn ty mirne vibrace se prenasi dal), takze jsem si myslel ze je budu nucen vymeni za jine (maji vysku 38mm). Ovsem po zapojeni na 5V nejsou slyset ani skrz tento neduh a vzhledem k moji lenosti to cele rozdelavat tam asi dlouho zustanou...

Vysledek? 8cm vetraky bezi porad na 5V neslysne, 14cm vetrak zapinam jenom pri vyssich teplotach (kdyz mam na 7600GS@GT vic jak 36 stupnu).

Ne vzdy vetsi znamena lepsi ;-)
PC:Intel Core i7 3770k, AS-Rock P67 Professional, Kingston HyperX 2x4GB Ram DDR3 1600 dual channel, 240GB HyperX, R9 290, Seasonic X-660W, 3x Acer 22", LG BD-RE GGW-H20L, Harman/Kardon AVR2000, Inifinity Kappa 7.2i
NAS + KODI: A4-5300, 6GB Ram, 4x4TB WD Green via Adaptec 3405 Raid 5
Odpovědět

Zpět na „Projekty“