Project: BMW Bigtower by Bezmozek

Hotové nebo rozdělané projekty - úpravy a modifikace počítačových skříní krok za krokem.
V této sekci se nezapočítají příspěvky.

Moderátor: L4mka

bezmozek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Project: BMW Bigtower by Bezmozek

Příspěvek od bezmozek »

Tak jsem se rozhodl, že si taky vymódim jednu pixlu. Na krámě nebylo nic co by se mi líbilo, takže za oběť mých zvrhlých choutek padla nádherná Morex KN-100 a nebejt škráblá tak zůstala jak je, ale co už, když oprava, tak pořádná. Prvotní myšlenka bylo postavit něco co by splňovalo požadavky na pořádnej airflow.
BMW bigtower to bude páč bych chtěl předek stylyzovat do tvaru masky BMW, ale o tom ještě nemám uplně jasnou představu, zatím si hraju se střevama.
Takže tady máme bednu jako pannu, jen ten rožek dole :oops:
Takže nakonec se rozhodlo, že jí fiknu.
Obrázek

Jelkož je moje jediný heavy duty nářadí vrtačka narex, tak se odvrtávalo a to že dost. Ďoura na horní fan vzadu ještě nebyla vrtaná, páč jsem nevěděl jak mi to vyjde rozměrově. No teď už je, páč se mi nechtělo kuchat celý záda, ale ještě to není definitivní. Jak je patrno, vepředu se o přísun vzuchu budou starat 6x80mm fany. Je to sice blázinec, ale víc se jich tam nevešlo a arumenty byly silný, já chci stačilo :roll:
Obrázek

Na zkoušku daný fany co se mi válely doma. Chápu, že tohle asi nebude tichý, ale když érflou, tak pro všechny :)
Dvě 120ky tam přece umí narvat každej, no ne? Hlavně by to měla bejt souvislá hradba vzuchu, co se bude hrnout odpředu dozadu, aspoň jedna záslepk pod grafikou nebude a ještě zvažuju jeden fan do dna vzadu, co by tlačil vzduch nahoru, ale ještě uvidíme. Kdo ví, ať poradí.
Obrázek

Tady konečně dorazil hárdvér, tak je vidět co s tím tak asi zamýšlím. Když jsem totiž koukal na bednu tak jak je na první fotce, bylo mi toho místa nahoře líto, takže to mělo bejt původně něco na starý hry aby to stačilo na 486games pak vlastně router, teď bleskojistka, hlavně to mělo bejt něco levnýho, a když se využily i paměti co se mi válely doma, tak šup tam s tím. Prostě jsem to chtěl nějak zaplnit.
Obrázek

No ale nějak mi to pořád nevychází, takže nevim, jestli pořád budu věřit radám z tohohle fora, no prej že v bigtoweru je místa dost.
Tak já teda nevim, ale mě to tak rozhodně nepřijde, takže zaplnilo se to hezky, ale možná trochu moc. Nějak se mi tam nechtěj vejít zdroje a zezadu na bednu je věšet rozhodně nebudu. Spodní komp by měl mít zdroj jak je obvyklé, páč teď mám Venice v EC na sníženym napětí a pokud nehraju prime, tak stačí pasivně a rád bych to tak nechal, což znamená vršek dostat co nejvejš, ale stejně asi zdroj překreje ISA loty, ale PCIčka bych rád zachoval všechny.
Obrázek

Jak se tohle bude vyvíjet si netroufám odhadnout ani já sám, teď jsem zaseklej na tom, jak do toho naprat ty zdroje. Ídeu jak by to šlo mám, ale metr pořád řiká něco jinýho :x Na poslední fotce je docela jasný, že zdroj kterej má cca 8,5cm se tam nevejde, takže budu kuchat i střední příčku abych ho dostal dolů. Mělo by to bejt asi o 2cm, což by byla paráda. Ale plánuju, měřim a kopu se do pr*ele co jsem si to na sebe vymyslel.
Takže takto začíná můj první casemod. Buďte k pitomečkovi schovívaví, kritiku snesu tvrdou, nicméně konstruktivní a nápady a názory uvítám.
Toť prozatím vše, díky za pozornost a až bude o čem, tak Vás budu určitě informovat. :wink:

CPU:C2D E6400@2666Mhz/Gelid Tranquillo rev.2 MB: Asus P5WDG2 Pro/HR-05 & HR-05 SLI
RAM:2x1024 DDR2 800MHz HDD: WD 2000JB/Acutake DarkDisc GK: Asus HD4670/HR-03 Rev.A
A Teď si frčim na PC2: Biostar M7VIP, 2x512MB Ram a 3dfx Voodoo 5500AGP
http://bezmozek.webpark.cz/3dfx/
čistič
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od čistič »

Tak tuhle krabici jsem vždycky chtěl,bohužel její cena byla běžně v obchodě 4999,-.
Přeji hodně štěstí.. :D
MSI-9141,2xXeon 3.06GHz,2GB DDR,SCSI 2x72Gb a 2x147GB,GK MSI GF 5700LE,pinnacle PCTV Sat a DC10+
Garnet000
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Garnet000 »

Tých 6 vetrákov z predu musí byt fakt hukot, čo? Inak pekná bedňa, len nechápem aký význam mala pred 10 rokmi :? , keď vtedy všetko topilo oproti dnešku minimálne (napr. mal som staré pentium I 166MMX a jak odišiel vetráčik tak som tam nechal ten malý pasiv a už tak 6 rokov fachá) :-D
CPU:E6600@2.8GHz (8x350)1,184V@Thermalright SI-128@SCYTHE_1200rpm MB:GA-P965-DQ6 F9 RAM:2x1GB Corsair DOMINATOR DDR800 CL4; 2x1GB A-DATA Vitesta EE DDR800 CL4 GPU:BFG 8800GTX HDD:2xWD RAPTOR 74GB ; Seagate 7200.10 250GB ; WD SE16 750GB Power:Enermax Infinity 720W Case:ApplusCase X-Blade DVD:Samsung SH-183A Mouse:MX518 Gaming Grade LCD:SAMSUNG SM 940BF FAN: IN: 2x12cm SCYTHE 800rpm OUT: 1x12cm AC Arctic Fan 12L Audio:SB X-FI Extreme Music
ZdenekSveda
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ZdenekSveda »

Teda s těma 80tkama to vypadá fakt divně. To že to bude dělat hluk je jasný, ale co už. Osobně tedy když bych dělal tuhle case a chtěl vážně brutální airflow, tak bych předek udělal z úplně novýho plechu a dal tam nad sebe čtyri 140mm fany. Vypadalo by to opravdu barbarsky, a bylo by každému jasné, že tam bude vichr jako sviňa. Mechaniku bych použil pak pouze jednu (ono taky na co víc), a to slot-in dolů pod nejspodnější fan. Nejlíp ještě aby měla case nějaký rozšířený spodek (podobně jako to ohraničení na originálu, ale lépe provedené), a tak by mechanika mohla být opravdu hluboko. Při tichosti 140tek by to byla paráda, a vzduchu by tam procházelo vážně až moc. Vzadu samozřejmě taky větší fany.
filletzz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od filletzz »

zatim není vesměs co hodnotit, ty fany mi přijdou ujetý a nechápu význam, zvlášť když tam je takovej starej HW, uvidíme co vymyslíš dál...
jinak kdyby někomu překážel tendle case doma tak až se ozve na SZ :)
MacBook Air 13" Mid 2013 + iPhone 4s
Lamicz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lamicz »

No ja jsem hlavne nepochopil k cemu je tak stary HW dobry mimo toho, ze to zere plno proudu a dela to randal. Vzdyt dnesni prumerny Edimax router s 200Mhz RISC CPU je na svou praci vykonnejsi nez P4, zere 10W a je v bednicce cca 20x10cm ;). Toto nema cenu, zbytecna prace. Mam rad stary stroje, ale ty, ktery maji nejaky vyznam, kdyz chces hrat stary hry, tak si porid emulator ;)
:: DESKA :: Asus A8V-XE (VIA K8T890) :: CPU :: AMD Athlon 64 3700+ :: VGA :: ATI Asus GF7600 512MB - passive solution :: RAM :: 4x 256MB Samsung :: HDD :: 80GB Maxtor PATA ::
[CZ]Airwolf[OC]
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od [CZ]Airwolf[OC] »

Lamicz píše:No ja jsem hlavne nepochopil k cemu je tak stary HW dobry mimo toho, ze to zere plno proudu a dela to randal. Vzdyt dnesni prumerny Edimax router s 200Mhz RISC CPU je na svou praci vykonnejsi nez P4, zere 10W a je v bednicce cca 20x10cm ;). Toto nema cenu, zbytecna prace. Mam rad stary stroje, ale ty, ktery maji nejaky vyznam, kdyz chces hrat stary hry, tak si porid emulator ;)
Asi nevis co to je linuxovy router (ten pravy, ne ta radoby krabicka).
Lamicz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lamicz »

No jak myslis, no... Ale asi nevis, ze do toho Edimaxu v poho linux das, vis :)
:: DESKA :: Asus A8V-XE (VIA K8T890) :: CPU :: AMD Athlon 64 3700+ :: VGA :: ATI Asus GF7600 512MB - passive solution :: RAM :: 4x 256MB Samsung :: HDD :: 80GB Maxtor PATA ::
[CZ]Airwolf[OC]
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od [CZ]Airwolf[OC] »

Lamicz píše:No jak myslis, no... Ale asi nevis, ze do toho Edimaxu v poho linux das, vis :)
FTP taky ?
Lamicz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lamicz »

No kdyz chces FTP, tak mas napr. ASUS routery, ze. Tam mas k dispozici 2x USB porty, takze neni problem, je tam podpora USB kamer, tiskaren a flash disku. Linux je upraveny na RISC, ma to 200Mhz RISC (moje verze) a to jeste podtaktovany, aby to jelo i bez pasivu (moje verze ho ma). Prikon: cca 10W vcetne WiFi, zadny vetrak.
Mozna by slo vytahnout USB i na tom Edimaxu, nektery verze maji na DPS pripraveny porty, staci dosadit, protoze ty desky jsou z vyvojovych verzi, tam se toho da dosadit plno (napr. JTAG sbernice na programator, seriovy port). Znamy se v tomto hrabe.

//Stoobi - pánové, nerad bych vás rušil, ale tohle je thread spíše o moddingu, než o routerech, ne?
santa999
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od santa999 »

to nevypadá to zatím špatně, jen se mi nelíbí ty 80mm fany, bude to určitě děsně hučet a vůbec. Já imho myslím že ten starý HW tam má jenom na vyzkoušení, ale třeba se pletu :lol:
Sir_-_Death
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Sir_-_Death »

To ta case neulítne??? :? Když už je ve předu tolik větráčků, nechtělo by to jich dát dozadu taky víc? Myslim, že jeden takovej nápor větru sám nezvládne... Ale nevim no... Jinak ty otvory by zasloužily ještě trošku pobrousit, hlavně prostřední. Zdají se mi krapet boulovatý. No jsem zvědav, co s tou case spácháš, protože pro mě je to jedna z nejhezčích skříní :)
bezmozek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bezmozek »

2 Garnet000: No zase takovej hukot to snad nebude, těch 6 vepředu by měly bejt xilence který i na 12V maj 1500ot. Jinak je fakt, že před 10ti lety to muselo bejt jak dneska Star Trek :lol:
2 ZdenekSveda: Možná to vypadá divně, ale dát tam 120ky tak by to zase vypadalo tuctově, tobě se fakt jeden nezavděčí :roll: . Pořádnej airflow bylo myšleno kvalitativně, aby se tam nikde netočil teplej vzduch a nebyly hluchý místa. Stejně ty fany nakonec nebudou vidět, tak je šumák co tam je.

Ostatním tímto děkuji za osvětlení problematiky routerů jak to udělat jednoduše, ale to není ono a na krabičce 20x10 neni na co koukat a jedinej santa999 pobral, že ten HW je cvičnej. Nahoře zůstane co je a dolů se nastěhuje sestava z podpisu.

//edit: 2 Sir_-_Death: Neulítne, sice jsou vzadu 2x80, ale ještě budou dva zdroje, tak to nebude tak zlý, hlavně jsem chtěl sinější intake kvůli prachu.
Naposledy upravil(a) bezmozek dne sob 20. led 2007, 20:27, celkem upraveno 1 x.

CPU:C2D E6400@2666Mhz/Gelid Tranquillo rev.2 MB: Asus P5WDG2 Pro/HR-05 & HR-05 SLI
RAM:2x1024 DDR2 800MHz HDD: WD 2000JB/Acutake DarkDisc GK: Asus HD4670/HR-03 Rev.A
Morph
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Morph »

tady podleme nejde o hlucnost,ta skrin je fakt masox... :P
to prodej do nejakyho pcshopu :lol: jako lakadlo na zakazniky,
fakt bomba,ale prava je ze vzadu je tech vetraku malo :cry:
jo a gdybys to prodaval tak mi dej vedet.... :-D
bezmozek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bezmozek »

Dobrá věc se zdařila a duch zvítězil nad hmotou. Deska i zdroj jsou kde maj bejt, jen to bude ještě chtít desku posunout o 1-2mm hloub, ale jinak spokojenost.
Obrázek
No a teď na zádech chybí materiál po přesunu zdroje, tak nevim jak na to. Nejtovat to bude nejtů jak na parní mašině a pájet pistolovou pájkou, to budou asi jatka, no uvidíme :D

ZdenekSveda
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ZdenekSveda »

Na přinýtování nepotřebuješ zase tolik nýtů. Pájet - to bych nedělal, protože při kroucení casu ke kterému může někdy při přenosu docházet by to mohlo rozevřít. Nejlíp samozřejmě svařit, ale pokud nemáš možnost svařit, tak potom přilepit buď epoxidem nebo přímo lepidlem na plech, a zároveň to i pronýtovat. Potom by ti stačily na každou stranu tak dva nýtky. Pevnost by ale byla naprosto perfektní, prootže nýty by zaručily základní pevnost, díky které nemůže prasknout lepidlo, a lepidlo by udělalo své, a jen tak by jsi to nerozdělal.
bezmozek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bezmozek »

dva nýty za předpokladu, že to budu nejtovat na sebe, ale to by jeden z plechů byl o svojí tloušťku vejš a to neci. Asi budu muset koupit malý sikovky a bruskou je poladit.
Můj tajnej favorit jsou nejty + chemopren, nejty na pevnost a chemopren aby se to neklepalo :oops:

Bmw_case
Nováček
Nováček

Příspěvek od Bmw_case »

Obrázek

ja to mam takto... Teraz je to uz kapanek ine, ale nemam novsie foto.. Ja len ze ti to mozno pomoze..
BMW RULEZZZZ :-D
bezmozek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bezmozek »

Jako dobrý, ale takovejch kejsů je habakuk. Plánuju ledvinky na celý čelo a ten posuvnej dekl bude jako kapota, proto těch 6 fanů vepřédu.
Jinak teď jsem se seknul na druhym zdroji, byl o něco větší jak bylo třeba, takže ho přebastluju tak, aby se vešel do dvou 5,25" mechanik.
Jo a zdá se mi že je tam málo fanů, tak možná přibyde ještě jeden dozadu a jeden dolů :oops: :twisted:

kukinko
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kukinko »

tie 80 fany by som tiez dal prec a dal 140 ako pisal Zdenek -...

ked das tu "kapotu" tak aky airflow tam bude? to budes musiet celu kapotu prevrtat aby ti siel nejaky vzduch do case .... :o
Odpovědět

Zpět na „Projekty“