A64 3200+ - brzda pre G80?

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět

Myslíte si, že v moderních hrách je A64 3200+ pro GF8800GTS výraznou brzdou?

Anketa končí za pát 31. srp 2007, 19:41

Není, většina her je závislá na grafické kartě, procesor stačí.
54
56%
Je, většina her je závislá na procesoru, procesor je příliš slabý.
37
38%
Vůbec tomu nerozumím :o)
6
6%

Celkem hlasů: 97
Raoul Duke
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Raoul Duke »

barco píše:Lost Planet Dx9 / D3D10
F.E.A.R
F.E.A.R by mě taky celkem zajímal, Lost Planet určitě v Dx10 (na co Dx9?)
zajímavej by mohl být také Test Drive Unlimited
Jen další blázen, v bláznivém království.
barco
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od barco »

Okey, takže F.E.A.R, Lost Planet D3D10, TDU, a mňa ešte napadlo Company of Heroes (Dx 9, D3D10 nemá zmysel)...

Meralo by sa pomocou FRAPSu, zaznamenávali by sa FPS po dobu napr. 5 min, a potom by sa sem postli výsledky :)

Teraz už nájsť niekoho s 8800GTS 320MB a C2D, ktorý by bol ochotný ísť do toho so mnou :roll:
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

A mělo by se to pohybovat na normálním framerate (aspoň 40-60fps - míň nelze považovat za solidní fps - když GTS navalíte 1600x1200 + AA + AF, je jasný že limitem bude VGA)

Prostě pohodový framerate 40fps a výš.

EDIT: a vybíral bych náročný úseky - u fearu třebanějaký přestřelky a tak. prostě to co může limitovat procesor. aby to nebyl takovej pěší flyby. U TDU bych dal závod, a né volnou jízdu. Atd...
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
Raoul Duke
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Ache píše:... je jasný že limitem bude VGA
v bodě limitu karty by se to mělo testovat, na C2D jí zvyšováním kvality nastavení dostat na hranici použitelnosti, tzn. 35< Fps, a pak při stejném nastavení zkusit slabší procesor a výsledek bude jasný závěr téhle diskuze

//test Obra se mi vůbec nelíbí protože celý proběhle na Core Solo/Dou, Core Solo na 1.8GHz je mnohem výkonějšií než 3200+ na 2GHz viz. http://www.pctuning.cz/index.php?option ... &Itemid=28 (pokud hra jede jen na jednom jádru je Core solo 1.8GHz srovnatelné s E4300)
Recon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Recon »

Kaslete na testy, radsi si to zkuste na vlastni kuzi. Ten kdo to zkusi tak nebude polemizovat a hovadinach a prijde na to ze pokud vymeni CPU za silnejsi zvedne se mu FPS i ve hrach i body v 3dmarku. Zkuste to a uvidite, ja to doma mel, u spousty her ti to da 20%, ale u spousty sem mel z 50FPS 150FPS. Napr Stalker se ukazal jako jedna z her ktera to smazi hodne pres CPU.
Procesor: Intel C2D Conroe E6750 @ 2.66GHz, Motherboard: ASUS Striker, Memory: Corsair DIMM 4x1024MB DDRII 800MHz ,Graphic Card: Leadtek PX8800GTS 640mb
Source: Fortron Epsilon 700W, Hard-Disk: Samsung S-ATA 500GB + WD mybook 500GB ,Sound Card: Creative X-Fi XtremeGamer
Kamikadze
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kamikadze »

barco píše:Teraz už nájsť niekoho s 8800GTS 320MB a C2D, ktorý by bol ochotný ísť do toho so mnou :roll:
Tuhle kombinaci mam doma taky.
Konkretne E6750 (OC zatim nezname)
Leadtek 8800GTS 320
opet 512 - 4GB RAM...
neco jsem ochoten natestovat, ale treba Lost Planet DX10 ee, Visty na ten komp jen kuli jednomu testu instalovat nebudu :huh:

btw: pokud to budem testovat 2 a nevyberem timedema, jak tady nekteri jedinci rvou, tak se nemame snaci shodnout a natestovat to stejne ... :/
Vincent Vega v diskusi pod více než pozitivním testem Sapphire HD 5770 s oceněním poté, co byl autor lynčován za hanění dokonalé ATI, píše:Prosím autory PC Tuningu, aby zavedli novou hvězdu, třeba platinovou nebo diamantovou, a s tou odměňovali všechny ATi karty. Navíc také žádám, aby jste u karet této značky nepoužívali na závěr sloupeček s názvem "nevýhody", ale přeměnili ho na "nepodstatné drobnosti". Už mě totiž nebaví i potom, co danou kartu vychválíte do nebes, pročítat všechny ty komentáře od dětí, jak jste na jejich značku zlí. Děkuji
Raoul Duke
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

barco píše:Teraz už nájsť niekoho s 8800GTS 320MB a C2D, ktorý by bol ochotný ísť do toho so mnou :roll:
rád pomůžu :) moje sestava je psaná dole, upřesnění grafiky: BGF8800GTS OC 320MB (def 550/1600), z nových her mam: F.E.A.R i s datadiskem, The Elder Scrolls IV Oblivion, S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl, Test Drive Unlimited, Transformers The Game, Bioshock, Lost planet, NFS Carbon Collector's Edition

system mam Vista64-bit

//barco - odmazaný warez...
Naposledy upravil(a) Raoul Duke dne ned 26. srp 2007, 23:58, celkem upraveno 1 x.
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

zajimave nazory obcas. podle me to urcite brzda je. kdo by si taky v dnesni dobe koupil 88xx a mel tam A64 na 2GHz :roll: . osobne zacinam i sam pocitovat ze i napriklad C2D @ 2.5GHz je relativne malo
Raoul Duke
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Flegy píše:...kdo by si taky v dnesni dobe koupil 88xx a mel tam A64 na 2GHz :roll:
zatím 48 lidí co v aktetě odpověděli 1 :), 2.5GHz C2D si myslím že bude ještě ok, no uvidíme na testech...
Kamikadze
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kamikadze »

Flegy píše:zajimave nazory obcas. podle me to urcite brzda je.
Dukaz potvrzujici toto tvrzeni?
Vincent Vega v diskusi pod více než pozitivním testem Sapphire HD 5770 s oceněním poté, co byl autor lynčován za hanění dokonalé ATI, píše:Prosím autory PC Tuningu, aby zavedli novou hvězdu, třeba platinovou nebo diamantovou, a s tou odměňovali všechny ATi karty. Navíc také žádám, aby jste u karet této značky nepoužívali na závěr sloupeček s názvem "nevýhody", ale přeměnili ho na "nepodstatné drobnosti". Už mě totiž nebaví i potom, co danou kartu vychválíte do nebes, pročítat všechny ty komentáře od dětí, jak jste na jejich značku zlí. Děkuji
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

pravda, ono spíš anketa dokazuje že většina lidí má slabší procesor :-D
Ten kdo přešel z pomalýho na rychlejší na stejné VGA tak ví, že se mu výkon někde zvýšil minimálně, ale někde zase hodně.

Test není špatná věc, ale má to jen háček, vtom jeký fps, a v jakém úseku se bude brát. Já sem si zkoušel podtaktovat (1,8GHz i přetaktovat procesor (3,2GHz), a rozdíl je někde znatelný. Ale někde vůbec - a to mluvím jen a pouze o jednej hře (Stalker)
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
busy
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od busy »

nechcel som sem uz vstupovat lebo je to samy flame. ale nieje to skor o tom ze ked si kupite novy cpu a novu grafiku za xy KC tak sa radsej samy presviedcate ako krasne vam ten vykon narastol? ja myslim ze je to mozne. pretoze podla vysledkov ktore som doteraz videl (vysledky z hier nie z 3Dmakrov) tak vacsinou bol vykon rovnaky pri A64 a pri C2D na 3Ghz. a ked tu niekto tvrdi ze mu to brzdi uz x1950pro tak uz vobec neviem co si mam mysliet :roll:

//EDIT: k tomu testu co tu chcete spravit. niesom proti ale uvedomnte si ze vypovedacia hodnota nebude moc vysoka kedze niekto ma OC verziu niekto nie. niekto 4GB ram niekto 1GB, niekto bude robit s takymi ovladacmi druhy s takymi. jeden bude robit to demo druhy to. ak chcete nejaku vypovedaciu hodnotu toho vysledku musi to spravit jeden clovek na dvoch podobnych zostavach (grafika najlepsie ta ista ) s tym ze jedno bude A64 druhe pretaktovene C2D. spravit na oboch cistu instalaciu win a testovat to iste. inak to bude o nicom a iba sa tento flamu tu rozsiri
.........:::::::::: shit happens ::::::::::...........
Raoul Duke
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

teď jsem zkoušel F.E.A.R v rozlišení 1680*1050 vše na max, grafika na default 550/1600
E6750 jsem měl na taktu 2G a 3.2GHz, ten test výkonu přímo ve hře na obou taktech +/- stejný - min. 35 avr. 67, max. 167 Fps

ovšem druhá věc je jak se chová samotná hra:
pokud se zpustí na těch 2G: po načtení se hra docela seká, zřejmě něž se zpracuje část lokace ve který se nacházíte, další problém je když se na vás vyřítí větší skupina vojáků a začne se něco dít - fps okamžitě výrazně klesá, a neméně otravná věc je save checkpiont (na pár sekund se hra sekne)
při 3.2G: vše je Ok 8)

je fakt že tyhle subjektivní dojmy z hraní se budou měřit asi těžko... spíš mam pocit že ti co mají 3200+ si dají v anketě za 1, majitelé výkonného C2D za 2 a lidé s trochou soudnosti se hlasování zdrží nebo dají za 3 jako já :)
busy
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od busy »

Raoul Duke píše:default 550/1600
ked som hovoril ze vysledky budu nic nehovoriace myslel som presne toto. to niesu default takty 8800GTS.
Raoul Duke
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

busy píše:ked som hovoril ze vysledky budu nic nehovoriace myslel som presne toto. to niesu default takty 8800GTS.
jak se to vezme, def. takty 8800GTS to nejsou, ale jsou to def. takty BFG GeForce 8800 GTS OC 320MB ( http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=43933 )
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

Raoul Duke: Ano kápnul si na to :up: Reálný hraní odhalí to co způsobuje CPU. To je jako když ti někdo tvrdí, že dualcore je ti k ničemu, ale jakto že na dualcore je systém o dost agilnější?

Busy: Když si to sám nevyzkoušíš tak neměj aspoň blbý kecy :evil:
Já sem to zkoušel, nejdříve hrát na 1,8GHz a pak na 3,2GHz. A rozdíl ve vetšině her je poznat. Hlavně v určitých situacích.
A asi se na tuhle "flame diskuzi vykašlu, a klidně si hrajte na kombinaci 8800GTX + AMD Duron, co já bych se namáhal něco testovat a dokazovat, když pak nějaký lamky stejně budou zmateně pořvávat nesmysly :x
barco
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od barco »

busy píše://EDIT: k tomu testu co tu chcete spravit. niesom proti ale uvedomnte si ze vypovedacia hodnota nebude moc vysoka kedze niekto ma OC verziu niekto nie. niekto 4GB ram niekto 1GB, niekto bude robit s takymi ovladacmi druhy s takymi. jeden bude robit to demo druhy to. ak chcete nejaku vypovedaciu hodnotu toho vysledku musi to spravit jeden clovek na dvoch podobnych zostavach (grafika najlepsie ta ista ) s tym ze jedno bude A64 druhe pretaktovene C2D. spravit na oboch cistu instalaciu win a testovat to iste. inak to bude o nicom a iba sa tento flamu tu rozsiri
Takže:
Ja mám 2GB RAM, a Kamikadze 512MB až 4GB, takže aby sa nepovedalo bude testovať s 2GB (imho RAM má na herný výkon "veľký vplyv). Ovládače dúfam poriešime rovnaké.

Inak chcel by si toho príliš veľa, keď sa ti nebude páčit, môžes spraviť lepší test, všetci budeme len radi :roll:
busy
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od busy »

Ache píše:A asi se na tuhle "flame diskuzi vykašlu, a klidně si hrajte na kombinaci 8800GTX + AMD Duron, co já bych se namáhal něco testovat a dokazovat, když pak nějaký lamky stejně budou zmateně pořvávat nesmysly :x
tie nejake lamky co tu pokrikuju zmatene nesmysly maju mnohokrat viac skusenosti ako ty /myslim hlavne OBRa a No-Xa/ ale jasne hlavne ze ty mas pokoj v dusi a sam si si povedal ze kupa dobreho procesora je pre hranie hier uplna parada. a niesom s tych co nic nevlastnia iba vykrikuju nezmysly. mam C2D a 88GTS ale myslim ze v hrach by som bol na tom podobne ako keby som mal A64.
k tomu cukaniu po nacitani hry. mne to vyriesili 4GB ram. odkedy ich mam tak cukanie nepocitujem. a specialne pre kecalov som vyskusal C2D na 1,86Ghz /zakladny takt/ 2,5Ghz a na 3Ghz a stale to iste fps (+/-). ramky sa mi vytahovat nechce takze ci by sa to zmenilo keby som mal len 2GB ram povedat neviem
Raoul Duke
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Ache píše:To je jako když ti někdo tvrdí, že dualcore je ti k ničemu ...
a argumentujou to tim že ani jejich singl core nejede na 100%, tím mě vždycky pobaví :-D ale to už je zase jiný téma...
Kamikadze
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kamikadze »

Ache píše:A asi se na tuhle "flame diskuzi vykašlu, a klidně si hrajte na kombinaci 8800GTX + AMD Duron, co já bych se namáhal něco testovat a dokazovat, když pak nějaký lamky stejně budou zmateně pořvávat nesmysly :x
Doporucoval bych ti se zklidnit.

1) Sam ses este k nicemu nenabidnul a akorat umis drzkovat. Lidi tohoto typu miluju ze vsech nejvic. Asi stejne jako lidi tohoto typu.

2) Jestlize umis jenom porvavat, ze mas proste pravdu, protoze to tak je, tak odejdi. Bez jednoho arogantniho ctenare se PCT i tohle forum obejde (to ti garantuju).

3) Jestli mas na cem a chces dokazat, ze mas pravdu, zkus to. Udelej nekolik testu s procesorem podtaktovanym a procesorem pretaktovanym a hod je sem (osobne se ti nabizim, ze kdyz mne posles vysledky, zpracuju je do prehlednych grafu). Ale opravdu nebudu neco testovat, aby mne pak jeden nebudu rikat kdo nadaval, ze sem vybral blbe metodiku atd atd...
Proste do toho: metodika, vsechno je na tobe...
PS. Osobne myslim, ze te stejne nevyhecuju. Ty ses proste co ses a nikdo te nikdy k nicemu nepresvedci. Natoz este k necemu, nad cim bys stravil svuj drahy cas a hrozi, ze tady nekdo vznese inteligentni namitku...
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“