OC C2D E6750 (only) - rady, voltáž, chlazení atd.

Vše o procesorech Integrated Electronics.

Moderátoři: Eddward, Baneshee

Odpovědět
Nihilath
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nihilath »

athamas píše:2Nihilath: záleží od kusu, ale E6750 by měla 3.6GHz dát, co paměti - jak máš nastaveno časování? Na Intelu časování nehraje roli takže může být méně agresivní 5-5-5-18, a napětí na pamětech bych zkusil popohnat ještě o +0.1 nahoru, jinak může to být i deska - na DS4 rev 1.0 docela topí čipset (je vyráběn ještě starší 90nm technologií, nové revize s 65nm už nemají tolik masivní pasiv chlazení a jsou pravděpodobně vyráběny 65nm technologii a už tolik netopí), jinak ten Zalman ty pasivy čipsetu zrovna neofukuje že? Zkoušels jestli jsou ty pipy vlažné nebo jak moc topí?
Hoj athamas, casování mám při 3.6 Ghz 5-5-5-15 a memtest stable, na pasivy chipsetu jsem chmatal jen pri idle a byli vlažný a bios detekoval asi 35°C,pri zatezi jsem na ne nechmatal(ale udelam to a napišu sem) a měli v biosu cca 43°C tak uvidim rukou jestli to tak zhruba odpovídá. V biosu mam vsechno napětí kromě cpu (1,5V) aby si ovládala deska a je to stabilní...když jsem pridaval čipsetu +0,1V a pamětěm (+0,2 - 0,4V) tak čím víc jsem jim dal tak to bylo nestabilnější,takze moje rada zní...upravovat jen napětí CPU při nestabilitě a časování mít na těch 5-5-5-15 při 3,6 Ghz :roll: zatím běhá.poreferuju o víkendu jestli nedochází k nějakým problémům a ten ZALMAN myslim ofukuje jen cast (cca 30%) toho chlazení čipsetu :)
ASUSik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ASUSik »

KnOx píše:
ASUSik píše:co je prosimvas to tjunction?
maximalni povolena teplota jader u C2D jsou ty hodnoty bud 85°C nebo 100°C
aha, dík, sem se bál že se mi z toho zakoouří
CPU: Intel Core2Duo E6750 2,66GHz@3,4GHz, Chladič : ASUS Silent Square ; MB: ASUS P5N32-E SLI PLUS ; GPU: ASUS EN8800GTS 640MB 600/1800 MHz ; RAM: Kingston PC6400 2x1024MB ; HDD: 2x WD 250GB, 1x Seagate 120GB ; PWR: ASUS 550W ; DVDRW: Asus DRW-1814BLT, HP DVD-Writer dvd840i ; TV: Leadtek PVR2000XP Expert ; FDD: ??? (černá); CASE: Asus TA21A
Majklos88
Nováček
Nováček

3.2

Příspěvek od Majklos88 »

Tady to je samej extremista,hodnoty jako 3,4-3,7Ghz...spíš mi poraďte jak na 3.2Ghz a budu spokojen!:-)

DS4 P35+A-Data Extreme edition 800-Asus 8800GTS
KunNy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od KunNy »

Tak zahlásím moje OC - není finální - teď ale nemám čas a nejsem delší dobu na svém PC abych to dotáhl do konce, takto mi to krásně vychází s ramkama a je to stabilní, teploty taky pěkné:

C2D E6750 2.66Ghz @ 3.52Ghz - tuším 441 x 8, napětí 1.41V, 1.38 real
Geil 2 x 1GB 880Mhz 4 - 4 - 4 - 12, dělička 1:1, napětí 2.1V
Gigabyte DS4 P965, rev 3.3, bios F8
Chieftec CFT - 560W - Cable Managment
Noctua U12F
a zbytek sestavy myslím není podstatný, v podpisu to nemám aktualizované

Můžu tvrdit, že je to 99% stabilní - jak Orthos, tak TAT, tak MemTest - samozřejmě u všeho několika hodinové zátěže, jinak ještě mi to samo od sebe se nerestartovalo.
Teploty - radši nebudu psát, vím že tu jsou nějáké neshody - každý měří něčím jiným a každý věří něčemu jinému... V zátěži se TAT, Everest a SpeedFan shodli na 60°.
HTPC:Core i5 3570K @ 4.5Ghz (1.30V) + ASUS V GENE + 8 GB OCZ Platinum 1866Mhz + MSI Geforce GTX 580 + Samsung F3 1TB + DVD-RW + Chieftec CFT-560A12C + 3R System HT-1100 + watercooling (Cawedog ZOUY + TOKRA + fullcover GPU, 360mm rad, Eheim HPPS + Innovatek AGB)
KnOx
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od KnOx »

KunNy: pekny OC....
jen se bojim abys ten procak neprehral..
pac 60st kdyz rikas ze to meris spedfanem atd..
zkus stahnout coretemp 0.954 beta...a tim zmer teploty..v tom coretempu mi to ukazuje zhruba o 10-15st vetsi teploty nez sem mel se spedfanem, everestem atd..
Jan Machalík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Jan Machalík »

KnOx píše:KunNy: pekny OC....
jen se bojim abys ten procak neprehral..
pac 60st kdyz rikas ze to meris spedfanem atd..
zkus stahnout coretemp 0.954 beta...a tim zmer teploty..v tom coretempu mi to ukazuje zhruba o 10-15st vetsi teploty nez sem mel se spedfanem, everestem atd..
Speedfan meri nekterym lidem dobre, taky psal ze meri pres TAT :wink: navic ma skvelej chladic takze bych se nebal prehrivani....
SilentiumPC Regnum RG6V ARGB | Asus TUF Gaming B550M-Plus | AMD Ryzen 5 3600X | 16GB DDR4 Patriot Blackout 3600MHz CL17@3733MHz CL16 | ASRock Radeon RX 5600 XT D2 | Samsung 980 Pro Nvme 512GB | Crucial MX500 1TB SATA | Toshiba 3TB | Corsair TX750 | ARCTIC Liquid Freezer II 360 |
jakubisko_
Nováček
Nováček

Re: 3.2

Příspěvek od jakubisko_ »

Majklos88 píše:Tady to je samej extremista,hodnoty jako 3,4-3,7Ghz...spíš mi poraďte jak na 3.2Ghz a budu spokojen!:-)

DS4 P35+A-Data Extreme edition 800-Asus 8800GTS
Ten muj se taky nechtel nechat, ale po laborovani s voltazi jsem mu nakouril v BIOSu 1,44V a uz jede na tech 8x400 Orthos stable.
Uvazuji jeste, ze bych snizil nasobic a zkusil vytahnout FSB, kolik priblizne daji ty 800vky A-Data EE na 5-5-5-18 ?
Majklos88
Nováček
Nováček

Příspěvek od Majklos88 »

DS4 P35+A-Data Extreme edition 800-Asus 8800GTS[/quote]
Ten muj se taky nechtel nechat, ale po laborovani s voltazi jsem mu nakouril v BIOSu 1,44V a uz jede na tech 8x400 Orthos stable.
Uvazuji jeste, ze bych snizil nasobic a zkusil vytahnout FSB, kolik priblizne daji ty 800vky A-Data EE na 5-5-5-18 ?[/quote]

Já teprve získávám zkušenosti s taktováním,zatim jsem to nezkoušel!Tem mam v PC Geli který chci vyreklamovat za ty A-Data,protože mam ten problem že se mipo zapnutí PC opetovně restartuje(jak-kdy)!
jakubisko_
Nováček
Nováček

Majklos88 píše:DS4 P35+A-Data Extreme edition 800-Asus 8800GTS
Já teprve získávám zkušenosti s taktováním,zatim jsem to nezkoušel!Tem mam v PC Geli který chci vyreklamovat za ty A-Data,protože mam ten problem že se mipo zapnutí PC opetovně restartuje(jak-kdy)!
Jestli tim restartovanim myslis, ze se PC na 5s vypne a pote zapne, tak to je nova feature z BIOSu, uklada tim nastaveni.
Majklos88
Nováček
Nováček

Příspěvek od Majklos88 »

Jestli tim restartovanim myslis, ze se PC na 5s vypne a pote zapne, tak to je nova feature z BIOSu, uklada tim nastaveni.[/quote]

Myslim tim že když PC zapnu,naskočej wokna tak se mi na jednu setinku oběví modrá obrazovka s texte kterej ani nestihnu postřehnout a sám se restartuje!!??Je to Bios?Nechtěl bych vrazec Geli a brát si za ně A-Data!!!
jakubisko_
Nováček
Nováček

Majklos88 píše:Myslim tim že když PC zapnu,naskočej wokna tak se mi na jednu setinku oběví modrá obrazovka s texte kterej ani nestihnu postřehnout a sám se restartuje!!??Je to Bios?Nechtěl bych vrazec Geli a brát si za ně A-Data!!!
Aha, tohle uz JE problem :huh:
Sidi
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sidi »

Majklos88 píše:Jestli tim restartovanim myslis, ze se PC na 5s vypne a pote zapne, tak to je nova feature z BIOSu, uklada tim nastaveni.
Myslim tim že když PC zapnu,naskočej wokna tak se mi na jednu setinku oběví modrá obrazovka s texte kterej ani nestihnu postřehnout a sám se restartuje!!??Je to Bios?Nechtěl bych vrazec Geli a brát si za ně A-Data!!![/quote]
Tohle nemusi bejt problem pameti. Zkus program memtest(abys zjistil jestli to sou pameti) a udelej thread nekde v problemech kde ti pomuzou
Petrt
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od Petrt »

...a hlavne si ve Windows vypni automaticke restartovani, aby sis v klidu mohl precist coze ti to pri BSOD vlastne system pise :-)

a problem s BSOD jsem mel taky, zvedl jsem o 0,1V napeti na NB a ubral FSB. Jinak pri 8x400 s RAM 800MHz (tj. RAM i FSB jede synchronne) by SPD nemuze byt problem s RAM (jedine ze jsou vadne, viz vyse odkaz na Memtest ci GoldMemory). Klidne si nastav delicku na pameti tak, aby jely pod 800MHz a rucne jim dej vyssi latence - jen pro test.
Majklos88
Nováček
Nováček

Příspěvek od Majklos88 »

Petrt píše:...a hlavne si ve Windows vypni automaticke restartovani, aby sis v klidu mohl precist coze ti to pri BSOD vlastne system pise :-)

Tak jak rřikáš vypnul jsem automaticky restart a vyjelo mi neco jako todle.....

BYLY ZJISTENY POTIZE V SYSTEMU WIN. BYL UKONCEN, ABY NEDOSLO K POSKOZENI PC

PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA

UJISTETE SE ZE NOVY HARD. A SOFT. JSOU SPRAVNE INSTALOVANY.POKUD POTIZE POTRVAJI, VYPNETE NEBO ODEBERTE HARDW. NEBO SOFT..ZAKAZTE MOZNOSTI PAMETI SYSTEMU BIOS,např. UKLADANI DO MEZIPAMETI NEBO STINOVE RIZENI.

TECHNICKA INFORMACE:
***STOP 0X00000050 (0XA666E504E , 0X00000000, 0X8052AB20, 0X00000000)

ZAHAJENI VYPISU FIZICKE PAMETI RAM
VYPIS FYZICKE PAMETI JE DOKONCEN.

Beru kazdou radu!!!:-)
socket
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od socket »

chyba HDD/RAM.
prebehnut memtest86+ :wink:
"Život je ťažký.. jeden z najťažších" Ľ.M.
ignore list: Syntex, Airm@n64, gejmer, Jarysmen, Maranov, Ssnake, jakubom, tielka
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Majklos88 píše: Beru kazdou radu!!!:-)
Uz jsem ti psal ze mas problem s RAM.Geil ma obcas problem s kompatibilitou.GB+Geil nekdy problem.Zkus jiny a uvidis.Klidne ADATA.Ted jsou ceny stejne dole.Nebo CORSAIR 2800kc..
Kamikadze
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kamikadze »

Zdravim,
mam doma sestavu:

Gigabyte P35 DS4
E6750 (Scythe SCMN-1100)
Corsair XMS2
Seasonic 500W
kvalitne chlazena case Cooler Master (120 vepredu, 120 vzadu, zadne zavazejici kabely)

Momentalne taktuju tento procesor a stropem je uz frekvence 3080MHz (385x8)...
Na teto frekvenci jsem pri 1.4V (min nelze, je to nestabilni) a podle TAT i Everestu procesor v zatezi topi okolo 77°C. Chladic mam dobre nasazeny, je relativne dost horky. Kontroloval jsem i upevneni a drzi perfektne...

Vys uz jit nemohu, neni stabilnich uz ani 390x8, kdyz zvysim napeti byt o 0.01 (tedy na 1.41V), uz teplota stoupa na 80°C, coz uz nepovazuji za bezpecne... RAM mam samozrejme podtaktovane, zkousel jsem zvysit napeti na chipsetu i na FSB, ale stejne neni stabilnich ani 390x8

Co si o tom myslite? Ze nejkvalitnejsi jsou E6850 jsem vedel, ale ze lze narazit i na takto slaby kousek jsem si nemyslel...
Vincent Vega v diskusi pod více než pozitivním testem Sapphire HD 5770 s oceněním poté, co byl autor lynčován za hanění dokonalé ATI, píše:Prosím autory PC Tuningu, aby zavedli novou hvězdu, třeba platinovou nebo diamantovou, a s tou odměňovali všechny ATi karty. Navíc také žádám, aby jste u karet této značky nepoužívali na závěr sloupeček s názvem "nevýhody", ale přeměnili ho na "nepodstatné drobnosti". Už mě totiž nebaví i potom, co danou kartu vychválíte do nebes, pročítat všechny ty komentáře od dětí, jak jste na jejich značku zlí. Děkuji
Raoul Duke
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Raoul Duke »

Kamikadze píše:Co si o tom myslite? Ze nejkvalitnejsi jsou E6850 jsem vedel, ale ze lze narazit i na takto slaby kousek jsem si nemyslel...
podle mě si mohl narazit i na hůř stabilmí desku, jen procesorem to být nemusí, a nebo jsi měl fakt velkou smůlu na oboje
já mam tenhle procesor na desce P5N-32E SLI Plus, stabilně mi chodí na:
3.2G při napětí 1.425V teplota s chladičem Noctua NH-U12F kolem 50°C
3.6G při 1.5V cca 65°C

ty teploty máš fakt šíleny, jestli jsi přecejen netrefil špatnej kousek
Jen další blázen, v bláznivém království.
Kamikadze
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kamikadze »

Raoul Duke píše:...
jj, topi to dost, napred sem myslel, ze to treba spatne meri, ale i heatpipe u chladice sou dost horke...

Ja mel predtim par dni doma skoro tu stejnou sestavu (deska, RAM stejna), akorat mela chladic Asus a E6550. A na teto kombinaci to slo na 480x7, teplotu a napeti uz si nepamatuju...
Takze tohle je pro mne jednoznacne obrovske sklamani :(

Navic tahle sestava s E6750 je do jednoho z pripravovanych clanku, takze mne to mrzi o to vic... :/
Vincent Vega v diskusi pod více než pozitivním testem Sapphire HD 5770 s oceněním poté, co byl autor lynčován za hanění dokonalé ATI, píše:Prosím autory PC Tuningu, aby zavedli novou hvězdu, třeba platinovou nebo diamantovou, a s tou odměňovali všechny ATi karty. Navíc také žádám, aby jste u karet této značky nepoužívali na závěr sloupeček s názvem "nevýhody", ale přeměnili ho na "nepodstatné drobnosti". Už mě totiž nebaví i potom, co danou kartu vychválíte do nebes, pročítat všechny ty komentáře od dětí, jak jste na jejich značku zlí. Děkuji
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Kamikadze píše:Navic tahle sestava s E6750 je do jednoho z pripravovanych clanku, takze mne to mrzi o to vic... :/
E6750 je tak trochu loterie - co víc dodat. Už se to tady několikrát probíralo.
Odpovědět

Zpět na „Procesory Intel“