Asus P5N32-E SLI Plus (775, nF650i SLI + nF570 SLI)

Základní desky firmy Asus.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
Vacil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vacil »

ne, everest taky nic :( proste ty programy neukazujou zadnej disk pro smart, jako kdyby byl vyplej (zajimavy ze ten nastroj od Hitachi, kterej se spousti z diskety smart precte) takze to blokujou asi Windows.

Home PC:CPU: AMD Ryzen 7950X3D +XPG Levante X 360mm (Corsair AF120 Slim); MB:Asus Prime X670E-PRO Wi-Fi; VGA: Gigabyte RTX4090 Gaming OC; RAM: 2x32GB Kingston Fury Beast RGB 5600@6000; HDDs: Samsung 990PRO 4TB; PSU: Seasonic Prime 750W Titanium; Case: Fractal Design North; LCD:32" ASUS ROG Swift PG32UCDM
cybersnake
Nováček
Nováček

přední výstup na sluchátka a mikrofon

Příspěvek od cybersnake »

Dobrý den, nevíte prosím někdo jak propojit výstup (vstup) na sluchátka a mikrofon vepředu na case na zvukovou kartu dodanou k desce? odkaz na nějaké schéma popř. návod?
Předem děkuji.
Kamikadze
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Re: přední výstup na sluchátka a mikrofon

Příspěvek od Kamikadze »

cybersnake píše:...
Obrázek

Dratky od toho zastrkej do te zlute zakrouzkovane veci.
Schema mas v manualu desky
Vincent Vega v diskusi pod více než pozitivním testem Sapphire HD 5770 s oceněním poté, co byl autor lynčován za hanění dokonalé ATI, píše:Prosím autory PC Tuningu, aby zavedli novou hvězdu, třeba platinovou nebo diamantovou, a s tou odměňovali všechny ATi karty. Navíc také žádám, aby jste u karet této značky nepoužívali na závěr sloupeček s názvem "nevýhody", ale přeměnili ho na "nepodstatné drobnosti". Už mě totiž nebaví i potom, co danou kartu vychválíte do nebes, pročítat všechny ty komentáře od dětí, jak jste na jejich značku zlí. Děkuji
cybersnake
Nováček
Nováček

Re: přední výstup na sluchátka a mikrofon

Díky, ty piny na karte sem nasel, ale za zivyho boha nemuzu najit v manualu to schema - kterej dratek pichnout na jakej pin :sad:
Kamikadze
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kamikadze »

Cumim na to, ze ty trubky do toho manualu schema nedaly...

Obrázek
Vincent Vega v diskusi pod více než pozitivním testem Sapphire HD 5770 s oceněním poté, co byl autor lynčován za hanění dokonalé ATI, píše:Prosím autory PC Tuningu, aby zavedli novou hvězdu, třeba platinovou nebo diamantovou, a s tou odměňovali všechny ATi karty. Navíc také žádám, aby jste u karet této značky nepoužívali na závěr sloupeček s názvem "nevýhody", ale přeměnili ho na "nepodstatné drobnosti". Už mě totiž nebaví i potom, co danou kartu vychválíte do nebes, pročítat všechny ty komentáře od dětí, jak jste na jejich značku zlí. Děkuji
cybersnake
Nováček
Nováček

Kamikadze píše:Cumim na to, ze ty trubky do toho manualu schema nedaly...

Obrázek

Diky, diky, diky moc!!!!!
Urcite nebudu jedinej, komu Vas navod (obrazek) pomuze.
Mellory
Nováček
Nováček

ASUS P5N32-E SLI Plus Nelze zaklopit kryt socketu

Příspěvek od Mellory »

Do desky ASUS P5N32-E SLI Plus jsem umístil procesor E6750. Samozřejmě jsem odejmul krytku na procesoru i na desce. Procesor jsem umístil správně (tj. šipka míří na klip, výkusy na procesoru sedí do socketu).

Zaklopit kryt socketu ovšem nelze. Kryt je trochu prohnutý směrem dolů, a tak lze zaklopit jen částečně.

Nějaké rady? Asi na reklamaci, co?

EDIT: Oprava chybky.
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

foto bys asi nemohl dat? pokud je ramecek viditelne ohnutej tak reklamace...
Mellory
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mellory »

Rámeček je viditelně prohnutý, foto dodám v průběhu večera.
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

v tom pripade ji reklamuj. preci jen je to tlustej plech a poradny dosednuti cpu je u s775 nutnost...kdyz bys to rovnal tak se ti to nepovede
Vacil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vacil »

me nepomoch - musim zase rozebrat skrin a vyndat 4 PCI/PCIe karty a zapojit predni audio :(

btw : samozrejme dik za obrazek, docela me prekvapilo, kdyz sem v manualu nic o zapojeni predniho audia nenasel

Home PC:CPU: AMD Ryzen 7950X3D +XPG Levante X 360mm (Corsair AF120 Slim); MB:Asus Prime X670E-PRO Wi-Fi; VGA: Gigabyte RTX4090 Gaming OC; RAM: 2x32GB Kingston Fury Beast RGB 5600@6000; HDDs: Samsung 990PRO 4TB; PSU: Seasonic Prime 750W Titanium; Case: Fractal Design North; LCD:32" ASUS ROG Swift PG32UCDM
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Mno - tak jsem to flashnul na BIOS 0805. :)

Systémový čas se posunul o 12 hodin zpět :x - stačilo nastavil čas znovu. :)

Zdá se mně, že je rychlejší boot i zavírání wokenic a u X-Fi zatím zmizela i velmi náhodná "lupnutí", a možná, že jsou i rychlejší diskové operace. :)

OC je u mně je stále stejný (zatím ani nezkouším vyšší - 3,6GHz [9x400] na defaultním napětí u E6850).

Zatím hodnotím BIOS 0805 kladně. 8-)
tx3rf
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tx3rf »

Jak jste si mozna nekdo vsimli, tak schanim desku.

Nasel sem tuhle za cenu 3,1k. Premyslim nad tim ze bych ji koupil, ale docela me odrazuji ty problemy s taktovanim a biosem. Taky chlazeni. Zkouseli jste nekdo menit chlazeni na chipsetu? treba za Thermalright HR-05? Jaky teploty tak ten chipset ma? Asi to budu resit jednim 8cm vetrakem na grafice jako nekdo tady.
ASUSik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ASUSik »

tak, deska je ralativně kvalitní, bohužel s ní sou docela problémy, ale většinou se ty problémy nakonec vyřešily a řešení na mnoho problémů nalezneš i zde

bios-ASUS stále vypouští další a další betaverze a my tady neustále marně čekáme na nějkou full usable verzi

taktování-hodně záleží na tom jakej kousek se ti dostane(deska i CPU) obecně se dá říct, že na každej CPU je vhodnější jiná verze Biosu

já zasebe můžu říct, že se mi díkybohu do rukou dostaly dvě relativně kompatibliní zařízení(ťuk ťuk) s taktováním nemám vpodstate žádné obtíže, dokonce mi to na manual voltage jede líp než na AUTO, což u této desky nebývá asi zvykem:)
CPU: Intel Core2Duo E6750 2,66GHz@3,4GHz, Chladič : ASUS Silent Square ; MB: ASUS P5N32-E SLI PLUS ; GPU: ASUS EN8800GTS 640MB 600/1800 MHz ; RAM: Kingston PC6400 2x1024MB ; HDD: 2x WD 250GB, 1x Seagate 120GB ; PWR: ASUS 550W ; DVDRW: Asus DRW-1814BLT, HP DVD-Writer dvd840i ; TV: Leadtek PVR2000XP Expert ; FDD: ??? (černá); CASE: Asus TA21A
tx3rf
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tx3rf »

No tak dobre, uvidime. Ted sem poslal na softcom info o nizsi cene takze mi bud vyhovi nebo ne.... Na ceste ke mne je E6600 L626B115 tak uvidime co to s nim udela. A jestli to bude provozu schopny :oops:
Kamikadze
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kamikadze »

To chlazeni je na tu desku slaby a proste to neuchladi...
Premyslim, ze bych to komplet vymenil za vodu (SB, NB a mosfety), ale je to investice cca 3500,- tak porad nevim a nevim...

Kdyz uz, tak bych zaroven s tim vylapoval CPU, protoze na vodu mam teploty dost vysoke, ale porad premyslim...

Prece jen je to docela dost penez + zaruka dolu :/

Momentalne to taky ofukuju a staci to.
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Shit píše:Zatím hodnotím BIOS 0805 kladně. 8-)
Takže to beru zpět. :sad:
Párkrát se to už "bezdůvodně" kouslo, což se mně s BIOSem 0803 zatím nikdy nestalo -> flashnuto zpět na 0803. :) (Možná by pomohlo zvýšení napětí, ale to nechci).
Zkušenosti s BIOSem 0805 jsou i tady.
Kamikadze píše:To chlazeni je na tu desku slaby a proste to neuchladi...
Jj -> http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... 69#7351769
Tato (čtvrtá) deska se mně uchladí v pohodě, ale je fakt, že průvan v kisně mám celkem veliký . :oops:
tx3rf
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tx3rf »

takze to neuchladi JIH ani SEVER? :o Delate si srandu? :?
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

tx3rf píše:takze to neuchladi JIH ani SEVER? :o Delate si srandu? :?
Odpovím jinak:
Měl jsem tuto desku 3x na reklamaci, čtvrtá je OK (první defakto nešla vůbec, u druhé chyboval severní můstek, u třetí odešel pravděpodobně PHY modul). Tato čtvrtá má heatpipe z "pravé" mědi, rozhodně se chladí můstky lepé, než to bylo u minulých třech desek, které měly heatpipe z "něčeho", ale měď to rozhodně nebyla. Teploty jsou bez zátěže cca 35-40°C, při zátěži do 50°C - měřeno "prstometrem". :-D U těch mých minulých desek to bylo rozhodně více.
Čtvrtá deska maká výborně, ale při mém hardwaru je to pouze v kombinaci s BIOSem 0803 (zatím).
Ale objektivně uznávám, že když už "konečně zázrakem" maká, tak podává lepší výkony, než moje ostatní (levnější) desky se socketem 775. :)

Tahle deska je něco jako "loterie"... :oops:
Kamikadze
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kamikadze »

Shit píše:Tahle deska je něco jako "loterie"... :oops:
nechtel bych si tuto desku kupovat v kombinaci s E6750...
Tam sazis uplne vsechno :lol:

Porad premyslim o te vode, zda se to vyplati ci nikoliv :?
Odpovědět

Zpět na „Asus“