Asus P5N32-E SLI Plus (775, nF650i SLI + nF570 SLI)
Moderátor: Eddward
- Vacil
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
ne, everest taky nic proste ty programy neukazujou zadnej disk pro smart, jako kdyby byl vyplej (zajimavy ze ten nastroj od Hitachi, kterej se spousti z diskety smart precte) takze to blokujou asi Windows.
Home PC:CPU: AMD Ryzen 7950X3D +XPG Levante X 360mm (Corsair AF120 Slim); MB:Asus Prime X670E-PRO Wi-Fi; VGA: Gigabyte RTX4090 Gaming OC; RAM: 2x32GB Kingston Fury Beast RGB 5600@6000; HDDs: Samsung 990PRO 4TB; PSU: Seasonic Prime 750W Titanium; Case: Fractal Design North; LCD:32" ASUS ROG Swift PG32UCDM
- cybersnake
- Nováček
-
přední výstup na sluchátka a mikrofon
Dobrý den, nevíte prosím někdo jak propojit výstup (vstup) na sluchátka a mikrofon vepředu na case na zvukovou kartu dodanou k desce? odkaz na nějaké schéma popř. návod?
Předem děkuji.
Předem děkuji.
- Kamikadze
- Redaktor PCT
- Kontaktovat uživatele:
Re: přední výstup na sluchátka a mikrofon
cybersnake píše:...
Dratky od toho zastrkej do te zlute zakrouzkovane veci.
Schema mas v manualu desky
Vincent Vega v diskusi pod více než pozitivním testem Sapphire HD 5770 s oceněním poté, co byl autor lynčován za hanění dokonalé ATI, píše:Prosím autory PC Tuningu, aby zavedli novou hvězdu, třeba platinovou nebo diamantovou, a s tou odměňovali všechny ATi karty. Navíc také žádám, aby jste u karet této značky nepoužívali na závěr sloupeček s názvem "nevýhody", ale přeměnili ho na "nepodstatné drobnosti". Už mě totiž nebaví i potom, co danou kartu vychválíte do nebes, pročítat všechny ty komentáře od dětí, jak jste na jejich značku zlí. Děkuji
- cybersnake
- Nováček
-
Re: přední výstup na sluchátka a mikrofon
Díky, ty piny na karte sem nasel, ale za zivyho boha nemuzu najit v manualu to schema - kterej dratek pichnout na jakej pin
- Kamikadze
- Redaktor PCT
- Kontaktovat uživatele:
Cumim na to, ze ty trubky do toho manualu schema nedaly...
Vincent Vega v diskusi pod více než pozitivním testem Sapphire HD 5770 s oceněním poté, co byl autor lynčován za hanění dokonalé ATI, píše:Prosím autory PC Tuningu, aby zavedli novou hvězdu, třeba platinovou nebo diamantovou, a s tou odměňovali všechny ATi karty. Navíc také žádám, aby jste u karet této značky nepoužívali na závěr sloupeček s názvem "nevýhody", ale přeměnili ho na "nepodstatné drobnosti". Už mě totiž nebaví i potom, co danou kartu vychválíte do nebes, pročítat všechny ty komentáře od dětí, jak jste na jejich značku zlí. Děkuji
- cybersnake
- Nováček
-
- Mellory
- Nováček
-
ASUS P5N32-E SLI Plus Nelze zaklopit kryt socketu
Do desky ASUS P5N32-E SLI Plus jsem umístil procesor E6750. Samozřejmě jsem odejmul krytku na procesoru i na desce. Procesor jsem umístil správně (tj. šipka míří na klip, výkusy na procesoru sedí do socketu).
Zaklopit kryt socketu ovšem nelze. Kryt je trochu prohnutý směrem dolů, a tak lze zaklopit jen částečně.
Nějaké rady? Asi na reklamaci, co?
EDIT: Oprava chybky.
Zaklopit kryt socketu ovšem nelze. Kryt je trochu prohnutý směrem dolů, a tak lze zaklopit jen částečně.
Nějaké rady? Asi na reklamaci, co?
EDIT: Oprava chybky.
- Flegy
- Mírně pokročilý
-
- Mellory
- Nováček
-
- Flegy
- Mírně pokročilý
-
- Vacil
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
me nepomoch - musim zase rozebrat skrin a vyndat 4 PCI/PCIe karty a zapojit predni audio
btw : samozrejme dik za obrazek, docela me prekvapilo, kdyz sem v manualu nic o zapojeni predniho audia nenasel
btw : samozrejme dik za obrazek, docela me prekvapilo, kdyz sem v manualu nic o zapojeni predniho audia nenasel
Home PC:CPU: AMD Ryzen 7950X3D +XPG Levante X 360mm (Corsair AF120 Slim); MB:Asus Prime X670E-PRO Wi-Fi; VGA: Gigabyte RTX4090 Gaming OC; RAM: 2x32GB Kingston Fury Beast RGB 5600@6000; HDDs: Samsung 990PRO 4TB; PSU: Seasonic Prime 750W Titanium; Case: Fractal Design North; LCD:32" ASUS ROG Swift PG32UCDM
- Shit
- Odborník PCT
Mno - tak jsem to flashnul na BIOS 0805.
Systémový čas se posunul o 12 hodin zpět - stačilo nastavil čas znovu.
Zdá se mně, že je rychlejší boot i zavírání wokenic a u X-Fi zatím zmizela i velmi náhodná "lupnutí", a možná, že jsou i rychlejší diskové operace.
OC je u mně je stále stejný (zatím ani nezkouším vyšší - 3,6GHz [9x400] na defaultním napětí u E6850).
Zatím hodnotím BIOS 0805 kladně.
Systémový čas se posunul o 12 hodin zpět - stačilo nastavil čas znovu.
Zdá se mně, že je rychlejší boot i zavírání wokenic a u X-Fi zatím zmizela i velmi náhodná "lupnutí", a možná, že jsou i rychlejší diskové operace.
OC je u mně je stále stejný (zatím ani nezkouším vyšší - 3,6GHz [9x400] na defaultním napětí u E6850).
Zatím hodnotím BIOS 0805 kladně.
- tx3rf
- Začátečník
-
Jak jste si mozna nekdo vsimli, tak schanim desku.
Nasel sem tuhle za cenu 3,1k. Premyslim nad tim ze bych ji koupil, ale docela me odrazuji ty problemy s taktovanim a biosem. Taky chlazeni. Zkouseli jste nekdo menit chlazeni na chipsetu? treba za Thermalright HR-05? Jaky teploty tak ten chipset ma? Asi to budu resit jednim 8cm vetrakem na grafice jako nekdo tady.
Nasel sem tuhle za cenu 3,1k. Premyslim nad tim ze bych ji koupil, ale docela me odrazuji ty problemy s taktovanim a biosem. Taky chlazeni. Zkouseli jste nekdo menit chlazeni na chipsetu? treba za Thermalright HR-05? Jaky teploty tak ten chipset ma? Asi to budu resit jednim 8cm vetrakem na grafice jako nekdo tady.
- ASUSik
- Začátečník
-
tak, deska je ralativně kvalitní, bohužel s ní sou docela problémy, ale většinou se ty problémy nakonec vyřešily a řešení na mnoho problémů nalezneš i zde
bios-ASUS stále vypouští další a další betaverze a my tady neustále marně čekáme na nějkou full usable verzi
taktování-hodně záleží na tom jakej kousek se ti dostane(deska i CPU) obecně se dá říct, že na každej CPU je vhodnější jiná verze Biosu
já zasebe můžu říct, že se mi díkybohu do rukou dostaly dvě relativně kompatibliní zařízení(ťuk ťuk) s taktováním nemám vpodstate žádné obtíže, dokonce mi to na manual voltage jede líp než na AUTO, což u této desky nebývá asi zvykem:)
bios-ASUS stále vypouští další a další betaverze a my tady neustále marně čekáme na nějkou full usable verzi
taktování-hodně záleží na tom jakej kousek se ti dostane(deska i CPU) obecně se dá říct, že na každej CPU je vhodnější jiná verze Biosu
já zasebe můžu říct, že se mi díkybohu do rukou dostaly dvě relativně kompatibliní zařízení(ťuk ťuk) s taktováním nemám vpodstate žádné obtíže, dokonce mi to na manual voltage jede líp než na AUTO, což u této desky nebývá asi zvykem:)
CPU: Intel Core2Duo E6750 2,66GHz@3,4GHz, Chladič : ASUS Silent Square ; MB: ASUS P5N32-E SLI PLUS ; GPU: ASUS EN8800GTS 640MB 600/1800 MHz ; RAM: Kingston PC6400 2x1024MB ; HDD: 2x WD 250GB, 1x Seagate 120GB ; PWR: ASUS 550W ; DVDRW: Asus DRW-1814BLT, HP DVD-Writer dvd840i ; TV: Leadtek PVR2000XP Expert ; FDD: ??? (černá); CASE: Asus TA21A
- tx3rf
- Začátečník
-
- Kamikadze
- Redaktor PCT
- Kontaktovat uživatele:
To chlazeni je na tu desku slaby a proste to neuchladi...
Premyslim, ze bych to komplet vymenil za vodu (SB, NB a mosfety), ale je to investice cca 3500,- tak porad nevim a nevim...
Kdyz uz, tak bych zaroven s tim vylapoval CPU, protoze na vodu mam teploty dost vysoke, ale porad premyslim...
Prece jen je to docela dost penez + zaruka dolu :/
Momentalne to taky ofukuju a staci to.
Premyslim, ze bych to komplet vymenil za vodu (SB, NB a mosfety), ale je to investice cca 3500,- tak porad nevim a nevim...
Kdyz uz, tak bych zaroven s tim vylapoval CPU, protoze na vodu mam teploty dost vysoke, ale porad premyslim...
Prece jen je to docela dost penez + zaruka dolu :/
Momentalne to taky ofukuju a staci to.
- Shit
- Odborník PCT
Takže to beru zpět.Shit píše:Zatím hodnotím BIOS 0805 kladně.
Párkrát se to už "bezdůvodně" kouslo, což se mně s BIOSem 0803 zatím nikdy nestalo -> flashnuto zpět na 0803. (Možná by pomohlo zvýšení napětí, ale to nechci).
Zkušenosti s BIOSem 0805 jsou i tady.
Jj -> http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... 69#7351769Kamikadze píše:To chlazeni je na tu desku slaby a proste to neuchladi...
Tato (čtvrtá) deska se mně uchladí v pohodě, ale je fakt, že průvan v kisně mám celkem veliký .
- tx3rf
- Začátečník
-
- Shit
- Odborník PCT
Odpovím jinak:tx3rf píše:takze to neuchladi JIH ani SEVER? Delate si srandu?
Měl jsem tuto desku 3x na reklamaci, čtvrtá je OK (první defakto nešla vůbec, u druhé chyboval severní můstek, u třetí odešel pravděpodobně PHY modul). Tato čtvrtá má heatpipe z "pravé" mědi, rozhodně se chladí můstky lepé, než to bylo u minulých třech desek, které měly heatpipe z "něčeho", ale měď to rozhodně nebyla. Teploty jsou bez zátěže cca 35-40°C, při zátěži do 50°C - měřeno "prstometrem". U těch mých minulých desek to bylo rozhodně více.
Čtvrtá deska maká výborně, ale při mém hardwaru je to pouze v kombinaci s BIOSem 0803 (zatím).
Ale objektivně uznávám, že když už "konečně zázrakem" maká, tak podává lepší výkony, než moje ostatní (levnější) desky se socketem 775.
Tahle deska je něco jako "loterie"...
- Kamikadze
- Redaktor PCT
- Kontaktovat uživatele:
nechtel bych si tuto desku kupovat v kombinaci s E6750...Shit píše:Tahle deska je něco jako "loterie"...
Tam sazis uplne vsechno
Porad premyslim o te vode, zda se to vyplati ci nikoliv