Problikávání obrazu, RX700

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
Boris-
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Problikávání obrazu, RX700

Příspěvek od Boris- »

//prf.KuBA - upraven název.

Zdravim.... mam problem s grafickou kartou ATi x700 osazenou 128MB pameti. Konkretne jde o DVI vystup ....nedavno jsem si poridil LCD monitor Samsung 730bf a kdyz mam monitor propojen na PC pres DVI po chvili mi zacne problikavat obrazovka na cerno (jedu pres VGA a neni problem). Zkousel sem format, zmenu ovladacu, proste hafo veci a nvm co s tim. Predem diky za vsechny odpovedi.

P.S: Nemuze to mit neco spolecneho s pretaktovanim karty?
Grunt
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grunt »

A seš si jistej, že je v pořádku to LCD?
Case:Fractal Design Core 3000 PSU:Enermax PRO82+ 625W CPU: Intel Core i5-2500K + Gelid Solution Tranquillo rev.2MB: Gigabyte GA-Z68X-UD3H-B3 (rev.1.0) Ram: Kingston HyperX XMP Genesis Grey 8GB 1600MHzGPU: GIGABYTE GTX 470 SOC HDD:Samsung SpinPoint F3 500GB, Crucial M4 128 GB
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Problem s Ati x700!!

Příspěvek od SpeedyGT »

Boris- píše:...
Zkus LCD na jinem PC, tim poznas, co je v haji...
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
prf.KuBA
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od prf.KuBA »

Minulý rok jsem měl podobný problém u jednoho ze svých displejů a na vině byl "vadný" DVI kabel, který však na druhém PC nadále funguje bez problémů.
Apple MacBook Pro 16" M1 MAX 24/32GB/1TB // Nillkin ProDesk Adjustable Laptop Stand // Apple Magic Keyboard & Logitech MX Master // Apple iPhone 13 Pro 512GB // Microsoft Xbox Series X + LG CX65 OLED
Boris-
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Boris- »

LCD je ok to uz sem zkousel a DVI kabel sem pripojoval pres redukci do VGA vystupu a vsechno jelo jak ma
jcdenton12
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jcdenton12 »

http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=95771 :(
LCD je na reklamacii, ale pochybujem ze je problem v nom, inde islo OK

skus vypnut/zakazat ati2xxxx.exe procesy (tie dva co vzdy bezia) a PCIe daj na 105MHz

daj info
...
Boris-
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Boris- »

co presne delaji ty procesy ?
jcdenton12
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Boris- píše:co presne delaji ty procesy ?
absolutne netusim

u mna dejalu iba problemy :lol:
skus a uvidis

pripadne este ak by si mal kvalitny dual-link DVI kabel moznost vyskusat
...
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Doporučovat odstřelení procesů, o kterých nemáš tušení, co dělají, nebo k čemu jsou, to je opravdu profesinální :sarcasm:

ati2evxx.exe je ATI External Event Utility, tzn. aplikace, která ovládá funkci ATi Hotkey. To je správce klávesových zkratek pro nastavení Catalystů/CCC - pokud si otevřeš CCC, nahoře na liště tlačítko "Hotkeys", v menu položku "Hotkey manager", tak se ti ukáže okno s nastavením této funkce. Pokud ji vypneš (odškrtneš v nastavení), můžeš po restartu daný soubor smazat, ale sám o sobě nemůže dělat žádné problémy (pokud tedy není nakažený virem), maximálně tak konzumovat menší množství systémových prostředků.
Nejlepší moderátor ve výslužbě
jcdenton12
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

no-X píše:Doporučovat odstřelení procesů, o kterých nemáš tušení, co dělají, nebo k čemu jsou, to je opravdu profesinální :sarcasm:

ati2evxx.exe je ATI External Event Utility, tzn. aplikace, která ovládá funkci ATi Hotkey. To je správce klávesových zkratek pro nastavení Catalystů/CCC - pokud si otevřeš CCC, nahoře na liště tlačítko "Hotkeys", v menu položku "Hotkey manager", tak se ti ukáže okno s nastavením této funkce. Pokud ji vypneš (odškrtneš v nastavení), můžeš po restartu daný soubor smazat, ale sám o sobě nemůže dělat žádné problémy (pokud tedy není nakažený virem), maximálně tak konzumovat menší množství systémových prostředků.
ano viem ze je blbe odstrelovat nieco o com nic netusim
ale toto mam experimentalne overene na svojom PC ze funguje

a potom este ati smart myslim je ten druhy proces
...
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

Já už jsem přišel na to k čemu je ATi Hotkey Poller... když se odstřelí, tak přestane fungovat přepínání 2D/3D taktů :oops:

// =>jcdenton: Na to jsem poněkud nepomyslel :-D
Naposledy upravil(a) Lukfi dne sob 1. zář 2007, 09:37, celkem upraveno 1 x.
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
jcdenton12
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Lukfi píše:Já už jsem přišel na to k čemu je ATi Hotkey Poller... když se odstřelí, tak přestane fungovat přepínání 2D/3D taktů :oops:
moze byt
ale myslim ze na x700 je to bezpredmetne
...
prf.KuBA
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od prf.KuBA »

Boris- píše:LCD je ok to uz sem zkousel a DVI kabel sem pripojoval pres redukci do VGA vystupu a vsechno jelo jak ma
Vedle v PC mi také jede jak má, ale zde stále problikával. Pro jistotu zkus i jiný kabel bez redukce. :)
Apple MacBook Pro 16" M1 MAX 24/32GB/1TB // Nillkin ProDesk Adjustable Laptop Stand // Apple Magic Keyboard & Logitech MX Master // Apple iPhone 13 Pro 512GB // Microsoft Xbox Series X + LG CX65 OLED
Boris-
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Boris- »

nj...hold musim sehnat dalsi dvi kabel btw slot sem v biosu nastavil na 105 Mhz a delalo to samy
jcdenton12
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Boris- píše:nj...hold musim sehnat dalsi dvi kabel btw slot sem v biosu nastavil na 105 Mhz a delalo to samy
aj u mna
vypol si aj tie ati2xxxx procesy?

btw skus ist do nudzaku

napis ci to preblikava aj tam alebo ne (nemalo by)
...
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“