Zatím BIOS neflashuj - počkej na 1.4 (1.42 beta už vypadá, že je OK).Mrtvola píše:..Deska z krámu bude mít bios 1.1 se kterým A-Data fachají v pohodě a OC je taky v pohodě? Právě takovouhle kombinaci si chci koupit.(+E2180)
MSI P35 Neo2 /-FR /-FIR (775, P35 + ICH9 /ICH9R)
Moderátor: Eddward
- Shit
- Odborník PCT

- volkovski
- Začátečník

- Shit
- Odborník PCT

volkovski píše:2 Shit: kde si nasiel ten BIOS ?
Kód: Vybrat vše
http://homepage13.seed.net.tw/web@5/johnnyliu3377/MS-7345/MS-7345_Beta_BIOS.rar- volkovski
- Začátečník

- Shit
- Odborník PCT

- armando
- Červená karta

-
a neni mozne, kedze som este nikoho ineho ako "johnnyliu3377" ktory ma len verziu "FR" nevidel dosiahnut FSB600(alebo aspon 550), ze verzia "FIR" toho neni schopna?
a nechapem a cudujem sa, ze sa tu chvalite takymi smiesnymi vysledkami FSB, ked tu dosku vacsina z nas kupuje hlavne koli tej ohromne vysokej FSB600 ...a preto si myslim ze nikto neni zvedavy, ze si ten ci onen nastavil nejaku ubohu FSB ...myslim ze vsetci chcu dokaz aj od inych, co tu dosku uz vlastnia...600FSB a menej ako 550FSB ani nepostujte.
ospravedlnujem sa ak to znelo drzo
a nechapem a cudujem sa, ze sa tu chvalite takymi smiesnymi vysledkami FSB, ked tu dosku vacsina z nas kupuje hlavne koli tej ohromne vysokej FSB600 ...a preto si myslim ze nikto neni zvedavy, ze si ten ci onen nastavil nejaku ubohu FSB ...myslim ze vsetci chcu dokaz aj od inych, co tu dosku uz vlastnia...600FSB a menej ako 550FSB ani nepostujte.
ospravedlnujem sa ak to znelo drzo
- Nemonic
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
V tom nevidim zadny smyslarmando píše:600FSB a menej ako 550FSB ani nepostujte.
Prece kdyz deska da i mene FSB, je dobre to vedet a udelat si prehled jake schopnosti tato deska ma a ceho je schopna. To ze misto 10 prispevku s dosazenou FSB budes mit jen dva, kde nekdo dal 550+ FSB ti bude myslim docela k nicemu ...
C2Q6600(G0)@ 3,3GHz & 1,36V | CoolerMaster Gemin II | MSI P35 Neo2-FIR | A-Data 2GB EE 800MHz+@880MHz (4-4-4-12) |Sapphire x1950GT @ 600/700 | SB Live! 5.1 Digital | 250+320+500GB | Samsung SM 2232BW | Chieftec LBX-01B-B-B
NB: Barbone Tomahawk SE High- Compal FL90 v.2
- armando
- Červená karta

-
len ze oni nepostuju maximalny vykon ktory sa snazili dosiahnut! ale len ICH obycajne nastavenie mysliac si ja neviem co... hehNemonic píše:V tom nevidim zadny smysl![]()
Prece kdyz deska da i mene FSB, je dobre to vedet a udelat si prehled jake schopnosti tato deska ma a ceho je schopna. To ze misto 10 prispevku s dosazenou FSB budes mit jen dva, kde nekdo dal 550+ FSB ti bude myslim docela k nicemu ...
ja myslim ze vsetci chcu vidiet maximalne vykony a nie len kadejake "zafukal vietor" nastavenie
user "riťko" je OK, ten predsa povedal ze na to nema cas a ze to v kancli nepotrebuje(a navyse to vsetci od neho ziadali, ak co mal robit... dal vam aj ten obohy vysledok) ...potom ale nechapem na co mu je do kanclu taka vykonna doska. jasne, urcite povie koli lepsiemu chladeniu, ale na co mu je ked nebude taktovat? ...myslim ze "riťko" je len zberatel, lebo do kanclu obycajne staci hocijaky lacny MB s co najviac pci slotmi... takze klasicky layout troch vzdy plne vyuzitelnych pci slotov ...co tato doska nema
- Shit
- Odborník PCT

1) Chipset P35 představuje střední segment - highend je (bude) X38, X48. Pokud to nevíš, já za to nemohu.armando píše:..potom ale nechapem na co mu je do kanclu taka vykonna doska. jasne, urcite povie koli lepsiemu chladeniu, ale na co mu je ked nebude taktovat? ...myslim ze "riťko" je len zberatel, lebo do kanclu obycajne staci hocijaky lacny MB s co najviac pci slotmi... takze klasicky layout troch vzdy plne vyuzitelnych pci slotov ...co tato doska nema
2) Rozhodně si do kanclu nedám pod C2D něco jako Via nebo SiS.
3) Nedám si do kanclu desku, u které se bude přehřívat chipset.
4) Argument se třemi PCI sloty je zcela mimo - většina kancl. mašinek (scanery, tiskárny) jedou přes USB. Redukce "komunikačního portu" do USB opět existuje.
5) Nejedná se o nijak drahou desku. Drahé desky jsou i více než 2x dražší, než tato.
6) Co si dám do kanclu za desku (CPU) je pouze moje věc.
- armando
- Červená karta

-
a blizsie popisat ako to funguje by si nemol?Shit píše:Jedná se o vynucený HW OC.
je potrebne s tym narabat aj pri maximalnej FSB dosiahnutej z biosu?
znamena to ze ked si tie jumpre nebudem vsimat, ze nedosiahnem nikdy to mximalne FSB? ...ja by som totiz chcel tu vysoku FSB vyskusat dosiahnut(...na nizkom nasobici samozrejme)
- Shit
- Odborník PCT

http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... 51#7377851armando píše:...
- armando
- Červená karta

-
1) ja som nepovedal ze ta doska je highend, len to ze su aj lacnejsie a tym nemyslim zas uplne lacne ako SiS a ViaShit píše:1) Chipset P35 představuje střední segment - highend je (bude) X38, X48. Pokud to nevíš, já za to nemohu.
2) Rozhodně si do kanclu nedám pod C2D něco jako Via nebo SiS.
3) Nedám si do kanclu desku, u které se bude přehřívat chipset.
4) Argument se třemi PCI sloty je zcela mimo - většina kancl. mašinek (scanery, tiskárny) jedou přes USB. Redukce "komunikačního portu" do USB opět existuje.
5) Nejedná se o nijak drahou desku. Drahé desky jsou i více než 2x dražší, než tato.
6) Co si dám do kanclu za desku (CPU) je pouze moje věc.
2) na co ti je v kancli c2d? to mas taky bleskovy uder/min. ze sa zapoti aj dvoj jadro
3) ale to snad ne, myslim ze prehanas... niekto kto netaktuje si toho nemusi vobec vsimat
4) ok v poriadku, takze viac vyuzijes v kanclu SLI a crosfire? ...nemusis odpovedat
5) to suhlasim, ale su aj lacnejsie a kedze ide o kancel... vid moje argumenty vyssie. ...samozrejme pokial na to firma ma tak nech potesi/urobi radost svojim zamestnancom, ved nech si zahraju v pracovnom case
6) len pokial mas nie moc rozumneho sefa, alebo si sefom sam a doprial si si zbytocne dobru dosku do kanclu ...a mozna si chce sefo zahrat zatial co jeho zamestnanci budu makat
Naposledy upravil(a) armando dne ned 2. zář 2007, 16:46, celkem upraveno 2 x.
- armando
- Červená karta

-
vidis a zase si k tomu nic nepovedal, ved nebud tak zly...Shit píše:http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... 51#7377851armando píše:...
btw: smozrejme ze som ten odkaz uz cital, ale my english is very bad a mam pocit, ze ty v tom mas vacsi prehlad. tak ak vies odpovedat na to co som s pytal, bol by som rad... ulahcil by si mi tym taktovanie(dosku este nemam... zatial)
dakujem
- armando
- Červená karta

-
nasiel by sa nejaky dobrak ktory by aj takemu drzunovy ako som ja
, povedal ake delicky/nasobky(nevyznam sa v tom) pouziva tato doska?
a ci nebude problem dosiahnut vysoke cca550FSB(tym delenim/nasobenim) aj s napr. lacnymi 800Mhz alebo 667 ci 533 pamatami?
ak nie je mozne pouzit lacne pamate na vysoke FSB(550), ake pamate si potom mam kupit?
vopred velmi pekne dakujem za odoved(really)
a ci nebude problem dosiahnut vysoke cca550FSB(tym delenim/nasobenim) aj s napr. lacnymi 800Mhz alebo 667 ci 533 pamatami?
ak nie je mozne pouzit lacne pamate na vysoke FSB(550), ake pamate si potom mam kupit?
vopred velmi pekne dakujem za odoved(really)
- Nemonic
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Pokud se nepletu tak DDR znamena double data rate, tzn. frekvence 2x vetsi nez je FSB ( samozrejme myslim efektivni, ne fyzickou frekvenci ).
Tudiz pri FSB 500 ti na nejnizsi delicce ( 1:1 ) pojedou RAM na 1GHz, tuto frekvenci davaji treba levne A-Data EE 800+Mhz 2GB pri casovani 5-5-5-15 (zaklad 4-4-4-12) takze bych doporucoval koupit nejmene 800MHz RAM a mit stesti pri taktovani ...
Jinak me dost pripominas uzivatele alifeel ktery tu nedavno zaspamoval jeden cely topic kravinama, doufam ze to nejsi ty. ACC zalozeny dnes
Tudiz pri FSB 500 ti na nejnizsi delicce ( 1:1 ) pojedou RAM na 1GHz, tuto frekvenci davaji treba levne A-Data EE 800+Mhz 2GB pri casovani 5-5-5-15 (zaklad 4-4-4-12) takze bych doporucoval koupit nejmene 800MHz RAM a mit stesti pri taktovani ...
Jinak me dost pripominas uzivatele alifeel ktery tu nedavno zaspamoval jeden cely topic kravinama, doufam ze to nejsi ty. ACC zalozeny dnes
C2Q6600(G0)@ 3,3GHz & 1,36V | CoolerMaster Gemin II | MSI P35 Neo2-FIR | A-Data 2GB EE 800MHz+@880MHz (4-4-4-12) |Sapphire x1950GT @ 600/700 | SB Live! 5.1 Digital | 250+320+500GB | Samsung SM 2232BW | Chieftec LBX-01B-B-B
- armando
- Červená karta

-
ale to je dost na nic, chcelo by to este nizsiu delicku(menej vyslednych Mhz), jestvuju MB s nizsimi delickami? alebo... nie je mozne spravit nizsiu delicku, nefungovalo by to?Nemonic píše:...Tudiz pri FSB 500 ti na nejnizsi delicce ( 1:1 ) pojedou RAM na 1GHz...
napr. z 800Mhz urobit 400Mhz atd. a tym padom by som mohol pouzit vacsie FSB a nebit obmedzovany maximalnym takom pamati.
len preto ze som si dnes zalozil acc? ...aj to len koli tejto vybornej doske.Nemonic píše:Jinak me dost pripominas uzivatele alifeel ktery tu nedavno zaspamoval jeden cely topic kravinama, doufam ze to nejsi ty. ACC zalozeny dnes
nepoznam ho
- Nemonic
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
armando: pak teda sry, trochu me jej pripominas, myslim ze nejsem jediny ..
Nevidim taky zadny smysl v tom mit nizsi delicku, v dnesni dobe je rozdil u cen RAM velice maly a myslim ze kvalitni 1066 MHz RAMky ti postaci i na FSB 550+. Krom toho zvysit napeti a snizit casovani pametem muzes vzdy. Jen to chce dobre chlazeni.
Stejne ta deska ma omezeni na 600. Krom toho akorat vyzkousis vysokou FSB te desky, ale nikdy to tak provozovat nebudes, ja jsem take zkousel 500*6, jelo to, ale k cemu ? stejne pojedu na 356*9 a popripade si k tomu muzu zapnout EIST, coz u tak vysoke FSB je hovadina^2.
Nevidim taky zadny smysl v tom mit nizsi delicku, v dnesni dobe je rozdil u cen RAM velice maly a myslim ze kvalitni 1066 MHz RAMky ti postaci i na FSB 550+. Krom toho zvysit napeti a snizit casovani pametem muzes vzdy. Jen to chce dobre chlazeni.
Stejne ta deska ma omezeni na 600. Krom toho akorat vyzkousis vysokou FSB te desky, ale nikdy to tak provozovat nebudes, ja jsem take zkousel 500*6, jelo to, ale k cemu ? stejne pojedu na 356*9 a popripade si k tomu muzu zapnout EIST, coz u tak vysoke FSB je hovadina^2.
- Shit
- Odborník PCT

To je věcí chipsetu a nikoliv této desky. V tomto ohledu by se Ti asi více líbila nForce 650/680i, která má podstatně více děliček.armando píše:... jestvuju MB s nizsimi delickami?....
Promiň, ale tohle nebudu dál komentovat - každému je ho**o do toho, proč a co mám v kanclu. Mám to a tečka.armando píše:1)
2)
...
To se stává...armando píše:...ale my english is very bad....
Nemám chuť a ani čas to pro někoho překládat, zejména ne pro toho, kdo se stará o věci, o které se starat vůbec nemusí (můj kancl).
Nebylo by asi nejvhodnější, kdyby měl "šéfko" v kanclu 486 a před zákazníky ji prosil, aby vůbec počítala.... Další věc je ta, že když "šéfko" někomu zachraňuje data na HDD a ty posléze "raruje", tak nebude čekat několik hodin, než to Celer na VIA chipsetu časem někdy "sčítne"... -> "Čas jsou peníze".
P.S.: Účetní má svého Semprona na VIA chipsetu - tam to v pohodě stačí.
- armando
- Červená karta

-
1066Mhz ramky su podla mojho vkusu dost ceno vyssie ako lacne 800Mhz
nasobic 9x je fajn, ale nie kazdy cpu ho ma... e6300
vykonne dosky s nForce su nechutne drahe
ja som o kancli nezacal, len som reagoval
ved cely preklad potrebny nie je, staci len reagovat na to, co som sa pytal(vobec nechcem aby to vyznelo ako prikaz, je to prosba)
ze by bol ten celer az tak pomaly(?) ...hmm nezda sa mi.. cital som vase vyjadrenia v tom threade s alifeel uzivatelom na ktoreho ste ma nasmerovali
nasobic 9x je fajn, ale nie kazdy cpu ho ma... e6300
vykonne dosky s nForce su nechutne drahe
ja som o kancli nezacal, len som reagoval
ved cely preklad potrebny nie je, staci len reagovat na to, co som sa pytal(vobec nechcem aby to vyznelo ako prikaz, je to prosba)
ze by bol ten celer az tak pomaly(?) ...hmm nezda sa mi.. cital som vase vyjadrenia v tom threade s alifeel uzivatelom na ktoreho ste ma nasmerovali
- volkovski
- Začátečník

Takze na nieco som prisiel, ked som mal len 1GB modul v doske tak to nezamrzlo ani pri defaultnom nastaveni FSB, asi nejaky problem s dualchannel...
A ked som chcel nastavit rucne RAM v BIOSE tak pri vypnuti nastavenia podla SPD som videl 6-6-6-15 a pritom by to malo byt OCZ Special Ops 5-5-5-12
PS: orthos neotestuje RAM ci nie su vadne ???
A ked som chcel nastavit rucne RAM v BIOSE tak pri vypnuti nastavenia podla SPD som videl 6-6-6-15 a pritom by to malo byt OCZ Special Ops 5-5-5-12
PS: orthos neotestuje RAM ci nie su vadne ???