Vyzvednutí sestavy

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
Cecilka
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Vyzvednutí sestavy

Příspěvek od Cecilka »

Zdravim, předem se omlouvám za strašnej dotaz :oops:

V nejbližších dnech si budu vyzvedávat sestavu v CZC. Můžete mi trochu popsat, jak to probíhá? Jestli mám po nich něco chtít apod.?

De mi o to, že sem dycky šel formou upgradu a poprvý sem si nechal něco postavit... Tzn. teoreticky nevim, jestli mi do bedny nedaj něco jinýho :)

Mám si to nechat nějak předvízt. Ukázat vnitřek bedny?
Jak je to třeba s krabicema od komponent? Daj mi je všechny?

Dík a ještě jednou sory za blbej dotaz... (kerej sem tu nikde zodpovězenej nenašel)
Petr_abc
Nováček
Nováček

Příspěvek od Petr_abc »

Ja jdu nahodou taky vyzvedavat PC sestavu od CC v techto dnech, takze chci urcite:
- zkontrolovat zda neni nikde vzualni zavada, natrzeni, vyrazne poskrabani, netypicke zvuky ...
- ze sestava se rozjede po zapnuti
- zkontroluju zapojeni vnitrku skrine
- zkontroluju, ze vsechny komponenty jsou uvnitr a jejich typ a znacku
- zkontrolovat a prevzit veskery krabice, manualy, instalacni CD, bonusy ke komponentum, pokud jsou.
- pokud budou v CC zvlast privetivi, jeste bych idealne kouknul do systemu a zkontroloval spravnost vsech komponent (hlavne CPU, pak RAM, grafika)
- spravnost a uplnost faktury - svym podpisem totiz stvrdis ze je vse v naprostem poradku.
Nic neponechat nahode, pac resit neco pozdeji je uz proste pozde.
Asus Commando, Core2 Duo E6850-3GHz, GEIL 2GB, Asus 8800GTX, THERMALRIGHT HR-03 Plus, Noctua NH-U12F, 3x Noctua NF-S12-1200, 120mm, Thermaltake Armor Jr. VC3000SWA, SCYTHE KAMA-PANEL SCKMPN-1000-SV, Zdroj Enermax 600W ATX EG701AX-VE/W/SFMA ALL NoiseTaker.
Cecilka
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cecilka »

Dík za odpověď :)
Nemáte tu teda někdo zkušenost s přístupem CZC? :)
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Blue Storm »

bohužel nemám,protože já peferuji alfacomp,který bych ti vřele doporučil :wink:
PC: AMD Ryzen 7 9700X | Asus Prime B650-Plus WiFi | GTX 980 Ti | Kingston Fury 64 GB 5600MHz | Samsung 990 Evo Plus 1 TB | ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 1 TB | Samsung 870 Evo 2 TB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
NTB: Apple MacBook Air M1 | Phone: Apple iPhone 15 Pro
Cecilka
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cecilka »

Blue Storm píše:bohužel nemám,protože já peferuji alfacomp,který bych ti vřele doporučil :wink:
Já vim, jenže to Brno je tak z ruky :( Celou dobu sem si to stavěl podle jejich ceníku, ale až pak sem zjistil, že je to brněnská firma... A nedej bože reklamace... :)
_Stepan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od _Stepan »

s CzC jsem dosud neměl problém, navíc pokud bude sestava "zaplombovaná" dají se použité komponenty zjistit třeba podle Everestu a faktury. V případě problému bude asi následovat zbytečná cesta do CzC navíc, ale nemyslím si, že k tomu dojde. Toť můj názor
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Blue Storm »

2Cecilka:alfa je kždytak ostravská firma,ale to je jedno :wink: asi tím hůř pro tebe
PC: AMD Ryzen 7 9700X | Asus Prime B650-Plus WiFi | GTX 980 Ti | Kingston Fury 64 GB 5600MHz | Samsung 990 Evo Plus 1 TB | ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 1 TB | Samsung 870 Evo 2 TB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
NTB: Apple MacBook Air M1 | Phone: Apple iPhone 15 Pro
Cigi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Cigi »

co ja vim, tak na CzC nemaji sestavy zaplombovany... Kamos ma kompa od nich sestavenyho, a v pohode (stavi je tam i jeho kamos) - hlavne bych si daval pozor, jestli je vsechno zapojeny, a nechal bych si kompa aspon zapnout, a kouknul do BIOSu, jestli je vse jak ma!
Proudí mi v žilách klingonská krev... }}:-(
Cecilka
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cecilka »

FJandacek píše:co ja vim, tak na CzC nemaji sestavy zaplombovany... Kamos ma kompa od nich sestavenyho, a v pohode (stavi je tam i jeho kamos) - hlavne bych si daval pozor, jestli je vsechno zapojeny, a nechal bych si kompa aspon zapnout, a kouknul do BIOSu, jestli je vse jak ma!
A sestavujou to tam průměrně jak dlouho?
Petr_abc
Nováček
Nováček

Příspěvek od Petr_abc »

Cecilka píše:
FJandacek píše:co ja vim, tak na CzC nemaji sestavy zaplombovany... Kamos ma kompa od nich sestavenyho, a v pohode (stavi je tam i jeho kamos) - hlavne bych si daval pozor, jestli je vsechno zapojeny, a nechal bych si kompa aspon zapnout, a kouknul do BIOSu, jestli je vse jak ma!
A sestavujou to tam průměrně jak dlouho?
Oficiálně 3 pracovní dny. A sestavovat začínají, až je veškeré zboží skladem. O tom kdy je co skladem tě v případě objednávky informují denně mailem PO-SO.
Asus Commando, Core2 Duo E6850-3GHz, GEIL 2GB, Asus 8800GTX, THERMALRIGHT HR-03 Plus, Noctua NH-U12F, 3x Noctua NF-S12-1200, 120mm, Thermaltake Armor Jr. VC3000SWA, SCYTHE KAMA-PANEL SCKMPN-1000-SV, Zdroj Enermax 600W ATX EG701AX-VE/W/SFMA ALL NoiseTaker.
Cecilka
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cecilka »

Petr_abc píše:
Cecilka píše:A sestavujou to tam průměrně jak dlouho?
Oficiálně 3 pracovní dny. A sestavovat začínají, až je veškeré zboží skladem. O tom kdy je co skladem tě v případě objednávky informují denně mailem PO-SO.
Hmhm :)
Tak to maj asi v Pze pracovní den 48 hodin :)

Každopádně díky všem za odpovědi!
Cecilka
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cecilka »

Ještě na jednu věc sem narazil :)

Jak vlastně zjistim, co je součástí balení? Hlavně MB, grafiky apod...

Páč na stránkách výrobců sem to nenašel...
E4400 2.0 @ 3.0 (300x10) ::: Gigabyte 965P-DS3 r. 3.3 ::: 2x1024 MB A-Data EE @ 798 MHz ::: Sapphire X1950GT @ PRO pasiv chlazení [Idle: 37°C
Burn: 48°C] ::: AC Accelero S1 ::: Seasonic 400W ::: Elite 330 ::: Fujitsu-Siemens P19-2P ::: A4tech X718BF ____ hoří mi procesor a nevim, co s tim :-[ 40°C / 68°C (35°C/62°C na def nastavení)
djgeneral
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od djgeneral »

Obvykle to bývá napsáno v manuálu, nebo v přiložených dokumentech
Cecilka
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cecilka »

Tak jen pro info...
V CZC.cz toho maj teď až nad hlavu... Sestavujou cca tejden... Takže člověk nesmí bejt línej a musí si udělat sám (s někym...) :)

Ještě jednou díky fšem za rady...
E4400 2.0 @ 3.0 (300x10) ::: Gigabyte 965P-DS3 r. 3.3 ::: 2x1024 MB A-Data EE @ 798 MHz ::: Sapphire X1950GT @ PRO pasiv chlazení [Idle: 37°C
Burn: 48°C] ::: AC Accelero S1 ::: Seasonic 400W ::: Elite 330 ::: Fujitsu-Siemens P19-2P ::: A4tech X718BF ____ hoří mi procesor a nevim, co s tim :-[ 40°C / 68°C (35°C/62°C na def nastavení)
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“