Dawe111 píše:Toto má být něco dokazující test, s navýšením o cca 1/4 ? S Core2 tam máš 50fps.
Tak 1) s C2D tam neni 50fps a 2) ano, je to dokazujici test...
Pokud ti to nestacilo, tak je mne te lito a spokojene si mysli, ze na hry potrebujes QX6850, ja ti to brat nebudu.
Vincent Vega v diskusi pod více než pozitivním testem Sapphire HD 5770 s oceněním poté, co byl autor lynčován za hanění dokonalé ATI, píše:Prosím autory PC Tuningu, aby zavedli novou hvězdu, třeba platinovou nebo diamantovou, a s tou odměňovali všechny ATi karty. Navíc také žádám, aby jste u karet této značky nepoužívali na závěr sloupeček s názvem "nevýhody", ale přeměnili ho na "nepodstatné drobnosti". Už mě totiž nebaví i potom, co danou kartu vychválíte do nebes, pročítat všechny ty komentáře od dětí, jak jste na jejich značku zlí. Děkuji
prosim, ted muzete mlaskat, jak potrebujete nejnovejsi procesor na hry (nejlepe Quad samozrejme)
Vincent Vega v diskusi pod více než pozitivním testem Sapphire HD 5770 s oceněním poté, co byl autor lynčován za hanění dokonalé ATI, píše:Prosím autory PC Tuningu, aby zavedli novou hvězdu, třeba platinovou nebo diamantovou, a s tou odměňovali všechny ATi karty. Navíc také žádám, aby jste u karet této značky nepoužívali na závěr sloupeček s názvem "nevýhody", ale přeměnili ho na "nepodstatné drobnosti". Už mě totiž nebaví i potom, co danou kartu vychválíte do nebes, pročítat všechny ty komentáře od dětí, jak jste na jejich značku zlí. Děkuji
no tak zase niekto dokazal ze ked chce aby ukazal aky je vykonny procesor dolezity a presvedcil ludi ktory o tom s prepacenim hovno vedia tak si vzdy najde cestu.
Kamikaze:
A nemyslíš, že ten test spíž ukazuje jakýsi výkonový strop CPU u daných (a navíc poměrně starých) her?
I tak se aspoň dá vyčíst, že u takového HL2 je nepřetaktovaný Celeron 440 opravdu brzda i pro HL2 - neboď v tomto nastavení se do hry nezapojuje grafika, takže FPS po zvýšení detailů se ještě sníží, a navíc těch 54fps je avg. a mám takovej pocit, a navíc to tu už bylo i dokázáno, že CPU ovlivní kolísání fps (min. fps)
Ache píše:neboď v tomto nastavení se do hry nezapojuje grafika
a co sa tam asi tak zapojuje??? akurat ide o to ze grafika sice dokaze 150FPS ale procesor je schopny 50FPS. ale aj tak je to o nicom pretoze 50FPS ktorych dosahoval aj ten celeron je stale super hratelnych a viac uz volnym okom ani nevidis cize aky ma zmysel upgradu na lepsi, vykonnejsi cpu sa v tom teste nedozvies pretoze nevies ako sa chovaju pri normalnom rozliseni
busy: Nevidíš jak ta hra běží protože to navíc bude HL2 timedemo - takže v reálu na tom bude ten celer hůř 54fps je sice supr hratelných, ale pokud je to stabilních, a zrovna HL2 má takovou špatnou tendenci lítat třeba od 200fps do 30fps
Jo ale některým se to blbě vysvětluje, vidíš v grafu 54 - je to supr. Tys tu hru nikdy nehrál? Pokud jo, tak snad uznáš, že fps je zrovna v tejhle hře hodně nestabilní - teda na Core2 @ 3GHz a pod. už ne, ale když sem to ještě dřív hrával na AMD 64 3000+ tak to nebylo místy úplně super.
Ne, ten test neukazuje vubec nic. Je od zakladu blbe...
Ukazuje jakesi nesmyslne cifry na nesmyslnych nastavenich...
Jediny, co ten test s trochou nadsazky ukazuje je, ze kazdy procesor ty hry dokaze rozhybat...
Fakt mne nedochazi vyznam takoychto mereni...
Ne, ten test neukazuje vubec nic. Je od zakladu blbe...
Ukazuje jakesi nesmyslne cifry na nesmyslnych nastavenich...
Jediny, co ten test s trochou nadsazky ukazuje je, ze kazdy procesor ty hry dokaze rozhybat...
Fakt mne nedochazi vyznam takovychto mereni...
Mě taky ne, ani nevím proč sem se oháněl minimálnímy FPS v tom nesmyslném testu plném cifer... vůbec to netuším... (ani proč sem to řežil po SZ)
Netuším proč tyto testy dělají...
Kamikadze: to že ten test je celkem k ničemu nepopíram (poživali samý syntetický testy - prostě nic co by člověk dělal v reálu, je tam snad jen winrar), ale ten celer 440 + HL2 ukazuje že celer 440 pro hráče zrovna nebude
EDIT: Nejlepší je, že v části Herní testy maj 3Dmark - to je fakt hra
Naposledy upravil(a) Ache dne úte 4. zář 2007, 22:28, celkem upraveno 1 x.
Ache píše:Kamikadze: to že ten test je celkem k ničemu nepopíram (poživali samý syntetický testy - prostě nic co by člověk dělal v reálu, je tam snad jen winrar), ale ten celer 440 + HL2 ukazuje že celer 440 pro hráče zrovna nebude
No Celeron pro hráče nění, a ani 512kb cache tomu moc nepomůže, sice nabýzí použitelný herní výkon ale nic moc...
napriklad DOOM3 (Intel vs. AMD vsetko v rozliseni 1280x1024 a 1600x1200)
175 vs. 127 --- 150 vs. 122
Fear
141 vs. 103 --- 107 vs. 94
Oblivion podava podobne vysledky
Takztiez je zaujimavy pohlad na grafy kde pri AMD vo vacsine hier uz pod rozlisenie 1280x1024 nestupa fps ale na Inteli stupa dalej, cize pre nizsie rozliesenie ako 1280x1024 je FX60=limit CPU,,, Core 3GHZ = limit 8800GTS
Dokonca 8800GTS na Inteli je rychlejsia ako 8800GTX na AMD!!!
Teória je síce pekná, ale je absolútna blbosť riešiť či ti F.E.A.R 141 FPS alebo 103 FPS...
Preboha, pokiaľ ti ide hra nad 40FPS tak by som to neriešil, chcem vidieť ako poznáš rozdiel medzi povedzme 70FPS na Athlone 3200+ a 140FPS na C2D
barco píše:Teória je síce pekná, ale je absolútna blbosť riešiť či ti F.E.A.R 141 FPS alebo 103 FPS...
Preboha, pokiaľ ti ide hra nad 40FPS tak by som to neriešil, chcem vidieť ako poznáš rozdiel medzi povedzme 70FPS na Athlone 3200+ a 140FPS na C2D
no a už je to tu zase! tydle lidi já fakt nechápu. hrál jsi někdy střílečku?
Jestli chcete řešit takovýhle (bez pardonu) píčoviny, tak tohle forum přejmenujte na soctuzing. 40fps stačí a hotovo. proč utrácet víc
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64 Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Čím je hra náročnejšia, tým menej je patrný vplyv CPU...
Zober si napríklad taký Lost Planet, tam je rozdiel A64 2600Mhz vs C2D 2,66Ghz 6FPS (40 vs 46), v TDU je to už len 4,5FPS (31,5 vs 36)...
Naposledy upravil(a) barco dne stř 5. zář 2007, 14:30, celkem upraveno 1 x.
ked vysla 8800GTX tak som ju skusal an Athlone 64 3000+ 1,8GHz a bola to hroza, podavala v hrach vykon takmer ako stara x1900xt, bola to proste hroza, vsetci sa tu hadate o priemernych fps ale dolezite boli minimalne fps!!v urcitych scenach fps padalo pod hratelnu uroven a inde zas islo na "relativne slaby" cpu zas uspokojivo, akonahle som prehodil na C2D 3GHZ, tak na hratelnosti to bolo sakra vidiet, najlepsie by bolo keby niekto spravil alebo nasiel graf priebehu FPS, to je dolezite
barco píše:Teória je síce pekná, ale je absolútna blbosť riešiť či ti F.E.A.R 141 FPS alebo 103 FPS...
no a už je to tu zase! tydle lidi já fakt nechápu. hrál jsi někdy střílečku?
Jestli chcete řešit takovýhle (bez pardonu) píčoviny, tak tohle forum přejmenujte na soctuzing. 40fps stačí a hotovo. proč utrácet víc
Aá, daľší s progejmrov...
Viac FPS ako 40 je treba možno tak na niektoré online hry (CS 1.6, Q3), párkrát už som zažil debatu kde sa dotyčný sťažoval že mu nejde CoD 2 333FPS...
Osobne mám na to taký názor, že na domáce SinglePlayer hranie bohate stačí 40FPS... Ale sme stejne OT, veci ohľadom FPS sa riešia v TOMTO threade...
Proste kazda mince ma dve strany. Mistni PCT guru spravne tvrdi, ze pokud chci zjistit jaky CPU staci na jakou hru, musi se merit v rozlisenich ktera se bezne pouzivaji a rozdil 40 vs 50fps neni problem.
Ale na druhou stranu by mohlo nekoho s 3000+ a GTX trapit to, ze nejnizsi hodnota FPS je o dost nize nez u kamarada s C2D a X1950PRO. Navic s timto nejde moc delat, CPU lze "odlehcit" jen velmi spatne. (stahnout zvuk a fyziku asi).. Proto ja tvrdim, ze daleko lepsi je mit vykonnostni rezervy v CPU, protoze na grafice se da lehce ubrat. A k cemu je mi GTX, kdyz v urcitem useku hry mam 14fps at delam co delam????
Na druhou stranu, pokud nekdo obecne testuje procesory (opravdu sere na hrani her), proc by nemohl kvuli eliminaci vlivu VGA nastavit treba 800x600.. Meri preci (pravda trochu synteticky) rozdily mezi CPU ne???
HTPC: i5-12400f, 32GB RAM, RTX4060ti, (3GHz/18,5GHz) - 16GB, case Grandia, 3DTV-LG 47"/ 3D Acer Projektor.
RPCS3 + Nintendo GC +Wii + WiiU + Switch emulator.