Linux Ubuntu neexistuje
- El_Diabl0
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Linux Ubuntu neexistuje
Mel jsem v PC dva disky ( dohromady tri oddily)
C: - system WIN XP
D: -obyc data
E: - -filmy muzika apod
do PC sem pripojil novy disk - pro linux
do mechaniky jsem dal CD, restartl PC, rucne nabootoval z dvdromky, cimz se spustila instalace linuxu ubuntu ( posledni verze tusim ). vse projelo OK uplne presne jak melo - na ten disk LINUX , zvolil sem asistovane pouzit cely disk a pouzil sem disk pro lnx urceny. jinam se mi to snad nenasralo, zadnou ztratu dat, oddilu, disku nepozoruju
instal dojel do konce, chtelo to restart a vyndat CD - tak sem to udelal
boot - WIN XP
coze ??
aha asi nejakej problem, GRUB nebo jak se ma menovat ten picus na vyber mezi OS mozna nemaka
ale ani kdyz umele (jako prve dvd) u biosu nabootuju jakoby z toho disku, kde je LINUX a nic jinyho, tak mi to naskoci do cernyho screenu s jednim radkem textu vlevo nahore - chybi operacni system - nebo tak neco
coz nechapu proc to tam jako neni a pise to tohle. co sem udelal spatne ? vsak se to na ten disk nainstalilo, tak proc to ted nejde do linuxu nabootovat ??
win xp jedou porad OK
diky za odpovedi....
C: - system WIN XP
D: -obyc data
E: - -filmy muzika apod
do PC sem pripojil novy disk - pro linux
do mechaniky jsem dal CD, restartl PC, rucne nabootoval z dvdromky, cimz se spustila instalace linuxu ubuntu ( posledni verze tusim ). vse projelo OK uplne presne jak melo - na ten disk LINUX , zvolil sem asistovane pouzit cely disk a pouzil sem disk pro lnx urceny. jinam se mi to snad nenasralo, zadnou ztratu dat, oddilu, disku nepozoruju
instal dojel do konce, chtelo to restart a vyndat CD - tak sem to udelal
boot - WIN XP
coze ??
aha asi nejakej problem, GRUB nebo jak se ma menovat ten picus na vyber mezi OS mozna nemaka
ale ani kdyz umele (jako prve dvd) u biosu nabootuju jakoby z toho disku, kde je LINUX a nic jinyho, tak mi to naskoci do cernyho screenu s jednim radkem textu vlevo nahore - chybi operacni system - nebo tak neco
coz nechapu proc to tam jako neni a pise to tohle. co sem udelal spatne ? vsak se to na ten disk nainstalilo, tak proc to ted nejde do linuxu nabootovat ??
win xp jedou porad OK
diky za odpovedi....
- tosuja
- Začátečník

-
Jsi si jisty, zes ten Grub vubec nainstaloval? Kdyby byl aspon na tom linuxovem disku (a i kdyby byl nainstalovany spatne), nevidel bys tu hlasku o neexistujicim OS.
Priznavam, ze Ubuntu jsem v zivote nevidel ani neinstaloval, takze nevim, jak je pri instalaci vyreseno poptavani na boot loader....
Priznavam, ze Ubuntu jsem v zivote nevidel ani neinstaloval, takze nevim, jak je pri instalaci vyreseno poptavani na boot loader....
AMD Athlon XP 2000+ se snizenym napetim 1.6V | chladic Spire WhisperRockIII | MB Soltek SL75DRV-2 | 1GB CL2 RAM | 320GB Hitachi | DVD-RW NEC 3520A | DVD-ROM Pioneer 106S | GK ATI 9800 128MB | SoundBlaster Live 5.1 | sitovky Via-Rhine II a Realtek 8139 | TV+FM tuner Genius Video Wonder III Pro | bedna YeongYang YY-5601, 120mm vetrak| zdroj Chieftec 350W | monitor ADI E75 | OS Debian sid
- bubanek
- Středně pokročilý

- El_Diabl0
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- El_Diabl0
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- El_Diabl0
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Palec123
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- El_Diabl0
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Josko
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Na grub sa pýta len alternate install cd, normálne grafické live cd sa nepýta a dáva to na na prvý disk - takže môžeš vyskúšať použiť to alternate: http://ubuntu-releases.sh.cvut.cz/7.04/ ... e-i386.iso
Poprípade z live cd zadaj príkaz sudo grubinstall /dev/hdb (ak je to to primary slave ATA tak je to hdb ak je to SATA tak tak sda alebo sdb)
Poprípade z live cd zadaj príkaz sudo grubinstall /dev/hdb (ak je to to primary slave ATA tak je to hdb ak je to SATA tak tak sda alebo sdb)

Keby mi niekto chcel písať tak radšej na Jabber/GTalk - bruno.kremel(at)gmail.com
NB: MacBook Pro 13" 7,1: CPU: Intel Core 2 Duo P8600@2,4GHz, VGA: nVidia GeForce 320M, RAM: 4GB 1067MHz, Display: LG W2452T 24",
Sound: E-MU 0202 USB + PP 4xEL34 elektrónkový zosilňovač 2x40W Powered by: Mac OS X Snow Leopard 10.6.4
- El_Diabl0
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
myslim ze pro me bude jednodussi docasne odpojit secky disky krom tohoto 10 GB a zkusit to tak. to by mohlo istJosko píše:Na grub sa pýta len alternate install cd, normálne grafické live cd sa nepýta a dáva to na na prvý disk - takže môžeš vyskúšať použiť to alternate: http://ubuntu-releases.sh.cvut.cz/7.04/ ... e-i386.iso
- Josko
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Jasné skús, mohlo by to tak ísť. Len ti nezapíše do grubu Windows, ale to nie je problém vrátiť.El_Diabl0 píše: myslim ze pro me bude jednodussi docasne odpojit secky disky krom tohoto 10 GB a zkusit to tak. to by mohlo ist

Keby mi niekto chcel písať tak radšej na Jabber/GTalk - bruno.kremel(at)gmail.com
NB: MacBook Pro 13" 7,1: CPU: Intel Core 2 Duo P8600@2,4GHz, VGA: nVidia GeForce 320M, RAM: 4GB 1067MHz, Display: LG W2452T 24",
Sound: E-MU 0202 USB + PP 4xEL34 elektrónkový zosilňovač 2x40W Powered by: Mac OS X Snow Leopard 10.6.4
- El_Diabl0
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Josko
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
No v tom že buď si to tam dopíšeš alebo budeš medzi windowsom a linuxom prepínať tek že zmeníš boot disk v biose.

- El_Diabl0
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Josko
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Tam rovno v súbore /boot/grub/menu.lst je príklad a je napísané čo treba dopísať.