Cpu typ: Mobile DualCore Intel Core 2 Duo T5500, 1666 MHz (10 x 167)
Název základní desky: Acer Extensa 5510
Čipová sada základní desky: Mobile Intel Calistoga-G i945GM
Pracovní paměť: 2038 MB (DDR2-667 DDR2 SDRAM)
BIOS Typ: Phoenix (02/13/07)
Grafická karta: Mobile Intel(R) 945 Express Chipset Family (224 MB)
3D-akcelerátor:Intel GMA 950
V klidu má procesor dle everest ultimate kolem 56° a při zatížení stoupá pomalu až ke 100° kdy se počítač vypne. Po koupi šlapal ~týden naprosto v pohodě (nevim jakou měl tehda teplotu, ale nevypínal se ani při dlouhém vysokém vytížení obou jader). Větráček zvýší rychlost (soudím tak podle zvuku který vydává, jelikož žádný program jeho rychlost neukazuje) při zvýšení teploty ale teplota vesele roste pomalu dál. Nemá s tímhle procesorem/ntb někdo zkušenosti?
ačkoliv mám jinej model (schodou okolností taky acer) tak se mi stalo něco podobnýho, půl roku šlapal OK a pak se najednou začal vypínat kvůli teplotě, nedalo mi to a rozdělal jsem ho a jaký překvapení pro mě bylo, že spona která drží pasiv na procesoru byla chycená jen na 3 ze 4 šroubů, stačilo přidat jeden M3 s dost dlouhym závitem a bylo po problému, při tý příležitosti jsem vyměnil pastu, dal kvalitnější a od tý doby nebyl žádnej problém, možná by to stálo za pokus se kouknou, rozdělat NB neni nic těžkýho, většinou stačí oddělat klávesnici a pod ní už bejvá dost přístupno, zespodu to většinou nejde
jj kdyz tomu nerozumis kasly na to a nech to na nich. Doufej ze nedopadnes jako muj znamej mel ACER ten samej problem co ty a 3x to reklamoval kvuli prehrivani az si nechal vratit prachy a koupi HP a od ty doby ma klid. ACER hold neni moc kvalitni firma na notebooky
no je to podle toho na jakej kousek narazis. jinak nechapu ze vsichni acery oduzuje, ale vetsina je ma. je to 4 nejvetsi vyrobce nb, takze asi tak. ja s nima mam temer jen dobre zkusenosti (az na jednou, kdy se mi rozpadla kastle)
Soucasne notebooky neni uz sranda chladit. Kamarad si ted dela nerez kryt na zadni stranu booku protoze se mu prehriva a nasledne zpomaluje VGA. (Asus)
Ak chcete znizit teplotu CPU ( a hlavne a spotrebu ) skuste znizit voltaz.
Na mojom T2050 1,6Ghz povodne 1,29V sa mi podarilo ist az na 0,95V pri 1,6Ghz a plnej zatazi!!! urcite by to slo aj menej ale bios uz nepusti. Teplota sla dole o 10 stupnov ale s tym ze vetracik sa toci o polovicu menej. spotreba pri TAT obe jedra klesla z 38W na 26W co tiez nieje na zahodenie. A vsetku pracu za vas spravi NHC (notebook hardware control)