Přehřívání Dual core 2 T5500 v Notebooku

Chlazení vzduchem, vodou, peltierem, tekutým dusíkem, pasivem a dalšími + odhlučnění PC.

Moderátor: morke

Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.

Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Odpovědět
zoidberg
Nováček
Nováček

Přehřívání Dual core 2 T5500 v Notebooku

Příspěvek od zoidberg »

Mám notebook Acer extensa 5513NWLMi:

Kód: Vybrat vše

Cpu typ: Mobile DualCore Intel Core 2 Duo T5500, 1666 MHz (10 x 167)
Název základní desky: Acer Extensa 5510
Čipová sada základní desky: Mobile Intel Calistoga-G i945GM
Pracovní paměť: 2038 MB  (DDR2-667 DDR2 SDRAM)
BIOS Typ: Phoenix (02/13/07)
Grafická karta: Mobile Intel(R) 945 Express Chipset Family  (224 MB)
3D-akcelerátor:Intel GMA 950
V klidu má procesor dle everest ultimate kolem 56° a při zatížení stoupá pomalu až ke 100° kdy se počítač vypne. Po koupi šlapal ~týden naprosto v pohodě (nevim jakou měl tehda teplotu, ale nevypínal se ani při dlouhém vysokém vytížení obou jader). Větráček zvýší rychlost (soudím tak podle zvuku který vydává, jelikož žádný program jeho rychlost neukazuje) při zvýšení teploty ale teplota vesele roste pomalu dál. Nemá s tímhle procesorem/ntb někdo zkušenosti?
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

ačkoliv mám jinej model (schodou okolností taky acer) tak se mi stalo něco podobnýho, půl roku šlapal OK a pak se najednou začal vypínat kvůli teplotě, nedalo mi to a rozdělal jsem ho a jaký překvapení pro mě bylo, že spona která drží pasiv na procesoru byla chycená jen na 3 ze 4 šroubů, stačilo přidat jeden M3 s dost dlouhym závitem a bylo po problému, při tý příležitosti jsem vyměnil pastu, dal kvalitnější a od tý doby nebyl žádnej problém, možná by to stálo za pokus se kouknou, rozdělat NB neni nic těžkýho, většinou stačí oddělat klávesnici a pod ní už bejvá dost přístupno, zespodu to většinou nejde

jinak tohle patří spíš do chlazení, tz. přesun
zoidberg
Nováček
Nováček

Příspěvek od zoidberg »

fajn, takže do servisu, radši se nebudu hrabat v novém ntb, hw neni moje parketa :oops: díky :)
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

jj kdyz tomu nerozumis kasly na to a nech to na nich. Doufej ze nedopadnes jako muj znamej mel ACER ten samej problem co ty a 3x to reklamoval kvuli prehrivani az si nechal vratit prachy a koupi HP a od ty doby ma klid. ACER hold neni moc kvalitni firma na notebooky :(
IkE Blaster
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IkE Blaster »

no je to podle toho na jakej kousek narazis. jinak nechapu ze vsichni acery oduzuje, ale vetsina je ma. je to 4 nejvetsi vyrobce nb, takze asi tak. ja s nima mam temer jen dobre zkusenosti (az na jednou, kdy se mi rozpadla kastle)
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Soucasne notebooky neni uz sranda chladit. Kamarad si ted dela nerez kryt na zadni stranu booku protoze se mu prehriva a nasledne zpomaluje VGA. (Asus)

Upraven nazev
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
scream
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od scream »

Ak chcete znizit teplotu CPU ( a hlavne a spotrebu ) skuste znizit voltaz.
Na mojom T2050 1,6Ghz povodne 1,29V sa mi podarilo ist az na 0,95V pri 1,6Ghz a plnej zatazi!!! urcite by to slo aj menej ale bios uz nepusti. Teplota sla dole o 10 stupnov ale s tym ze vetracik sa toci o polovicu menej. spotreba pri TAT obe jedra klesla z 38W na 26W co tiez nieje na zahodenie. A vsetku pracu za vas spravi NHC (notebook hardware control)
i5 750@ 3,7Ghz 1,35V+ scythe Kabuto, AUSS P7P55D-E LX, 8GB RAM, GTX970 gaming 1500/7800, SSD Crucial M4 128GB, Fortron Raider 750W
Odpovědět

Zpět na „Chladiče a chlazení“