OC C2D E6750 (only) - rady, voltáž, chlazení atd.

Vše o procesorech Integrated Electronics.

Moderátoři: Eddward, Baneshee

Odpovědět
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Čištění procesoru

Příspěvek od Highlander »

cybersnake píše:Dobrý den, mám hodně laický dotaz - jsem úplný začátečník. Lze procesor čistit? Jde mi o to, že reklamuju MB a kdyz jsem vyndal tenhle procesor tak zespodu na nekolika tech zlatejch "teckach" (je jich tam spousta) je takovej nejakej svincik - jak kdyz se to umaze od teplovodikovy pasty. Muzu to necim jemne setrit (treba vatou) a nebo ruce pryc, spodni strana procesoru je posvatna, NESAHAT CIMKOLIV???
Omlouvám se ze asi blbej dotaz, ale nerad bych neco proved.
isopropyl alkoholem to muzes ocistit...vezmes si takovej ten tampon na xicht a das na to trosku isopropylu a lehce to pretres ...
cybersnake
Nováček
Nováček

Příspěvek od cybersnake »

[/quote]
isopropyl alkoholem to muzes ocistit...vezmes si takovej ten tampon na xicht a das na to trosku isopropylu a lehce to pretres ...[/quote]

Mockrát děkuju za radu. Jen jeste dotaz - co je to ten isopropyl alkohol, resp. kde se to da sehnat? Da se na to pouzit i Alpa (Francovka)?
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

cybersnake píše: Mockrát děkuju za radu. Jen jeste dotaz - co je to ten isopropyl alkohol, resp. kde se to da sehnat? Da se na to pouzit i Alpa (Francovka)?
No vsude se to koupit nedá...spis to koupis tam kde se prodavaji redidla...Je to neagresivni kapalina(sloucenina) neco jako lih a je specialne vhodna pro elektronicky soucastky,protoze pri odparovaní nezanechává po sobě vubec nic.Taky je neagresivni atd... pro elektroniku nic lepsiho není.
Majklos88
Nováček
Nováček

Zvedání napětí na CPU??

Příspěvek od Majklos88 »

Ahoj borci, zkoušel jsem zvednou FSB z 333 na 350 na procáku E6750 a z standartního napětí 1.35 se mi to vyhouplo na 1.44V???To už je docela dost mi příjde...nemam něco špatně nastavenýho v Biosu, že si mi při zvednutí FSB automaticky zvedne o tam moc napětí CPU??
Dekuji!!

DS4 P35 + E6750
KnOx
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od KnOx »

Majklos88: mas napeti v biosu nastaveny na nejakou hodnotu??
nebo to mas dany na AUTO...pokud to mas na auto tak se nediv ze se ti to tak moc zvysuje...
mafist
Nováček
Nováček

Příspěvek od mafist »

Procesor me velmi mile prekvapil. Aktualni stav:

C2D E6750, 3.5GHz, 1.312V (vse podle CPU-Z)
Chladic Zalman CNPS9500 AT
Deska Gigabyte GA-P35-DS4
Pameti A-DATA 2x1GB DDR2 PC800 Extreme Edition, 876MHz

Teplota pri Orthosu je 58C. V bedne mam dva vetraky. Jeden na sati dole vpredu a druhy klasicky za procesorem (ten je orientovany stejne jako Zalman na CPU). Napeti na pametech a procesoru jsem zvednul o jeden krok v BIOSu, coz je spis kosmeticka uprava pro dobry pocit, nez nejaky dulezity krok. Rezervu smerem nahoru to urcite jeste ma, ale rad si nechavam i po taktovani nejaky prostor kvuli zivotnosti. V lete bude okolni teplota o 10C vetsi.
Michal86
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michal86 »

mafist píše:Procesor me velmi mile prekvapil. Aktualni stav:

C2D E6750, 3.5GHz, 1.312V (vse podle CPU-Z)
Chladic Zalman CNPS9500 AT
Deska Gigabyte GA-P35-DS4
Pameti A-DATA 2x1GB DDR2 PC800 Extreme Edition, 876MHz

Teplota pri Orthosu je 58C. V bedne mam dva vetraky. Jeden na sati dole vpredu a druhy klasicky za procesorem (ten je orientovany stejne jako Zalman na CPU). Napeti na pametech a procesoru jsem zvednul o jeden krok v BIOSu, coz je spis kosmeticka uprava pro dobry pocit, nez nejaky dulezity krok. Rezervu smerem nahoru to urcite jeste ma, ale rad si nechavam i po taktovani nejaky prostor kvuli zivotnosti. V lete bude okolni teplota o 10C vetsi.
Jak si nastavoval voltáž a časování u pamětí? Mám ten samej procák, ty samé paměti, akorát Asus Blitz a mam problém se dostat na nějakou "solidní" frekvenci.

Cpu jede v klidu i na 3,8ghz.... 3DMark 06 v pohodě a i ten orthos, tedy když potestim jen CPU. Jakmile dám testovat stress cpu + ram nebo jak to tam je, tak to hnedka spadne a docela mě to štve :(
mafist
Nováček
Nováček

Příspěvek od mafist »

S casovanim pameti jsem si nijak zvlast nehral. Podle mych zkusenosti to na vykon her ma minimalni dopad a nestoji to za tu namahu. V BIOSu jsem nasel dve nastaveni a nechal jsem to na tom zakladnim (doporucenem). Podle CPU-Z pameti jedou na 5-6-6-20 2T.

Voltaz je zvetsena o jeden krok v BIOSu (nepamatuju si, kolik to je; mozna +0.05V). Ale rekl bych, ze pameti pojedou dobre i na zakladnim napeti. Zvetsil jsem to jenom tak ze zvyku.

Orthos CPU+MEM mi jede v pohode. Jeste to potrapim nejakou tou hodinou, az bude vic casu.
Michal86
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michal86 »

mafist píše:S casovanim pameti jsem si nijak zvlast nehral. Podle mych zkusenosti to na vykon her ma minimalni dopad a nestoji to za tu namahu. V BIOSu jsem nasel dve nastaveni a nechal jsem to na tom zakladnim (doporucenem). Podle CPU-Z pameti jedou na 5-6-6-20 2T.

Voltaz je zvetsena o jeden krok v BIOSu (nepamatuju si, kolik to je; mozna +0.05V). Ale rekl bych, ze pameti pojedou dobre i na zakladnim napeti. Zvetsil jsem to jenom tak ze zvyku.

Orthos CPU+MEM mi jede v pohode. Jeste to potrapim nejakou tou hodinou, az bude vic casu.
To je mi divný, až se dostanu domu, tak hodim taky skoro všechno na auto a jen necham paměti na 2,2V. A zkusim těch tvejch 3,5ghz jestli to bude stabilní. :cry: Chjo, dostanu good cpu, ale ty paměti...
damca
Nováček
Nováček

Příspěvek od damca »

Jakmile dám testovat stress cpu + ram nebo jak to tam je, tak to hnedka spadne a docela mě to štve :([/quote]

Mel jsem stejny problem a bylo to zdrojem mel jsem zdroj viz popis (je v reklamaci a uz je na ceste novy) zkusil jsem to s fortronem 700 a bez problemu blend test (priznaky jsem mel stejne prime95 fft test 24h ok pameti 24 h ok ve chvili kdy jsem zapl blend test v prime95 tak to lehlo natvrdo reset do 15 minut) Nerikam, ze mas to same, ale za zkousku to stoji.
CPU: i7 7700k @ 5.0 GHz 4.8 GHz cache / delid by Elkim | CPU COOLER: custom voda s Thermalright XWB-01 moded by Wroom s pumpou D5 | MB: ASUS Maximus IX formula chlazena vodou | CASE: Cooler Master Cosmos SE | GPU: Asus ROG Strix GTX 1080 O8G Gaming | RAM: Kingston HyperX FURY Black Series 16GB(Kit 2x8GB) 2666 MHz @ 3200 MHz CL15 | DISK: 2x Samsung 960 EVO NVMe M.2 256GB
Michal86
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michal86 »

Já jsem vlastník toho 500W Seasonicu jak tu leckdo vychvaloval.

Doufam že to zdrojem nebude, protože nemam jinej náhradní. Zrovna jsem ten svůj starej dobrej chill prodal :(

Jinak jsem takle prozevlil celý dopoledne a vysledoval jsem čím by to mohlo možná bejt.

1) kvůli malému core na NB?
2) žeby se přehřejvaly paměti? - nezdá se mi
3) mam to ve 2. + 4. slotu jelikož se mi to do toho 1. nevleze (velkej CPU cooler) - ikdyž bych to tam možná narval...

4) tvoje tvrzení (zdroj) - jestli je to fakt zdrojem tak je to pěkně na pytel!

kupoval jsem v alze a prej s reklamacema nic moc :(
athamas
Nováček
Nováček

Příspěvek od athamas »

Stejné CPU, ty same paměti časování 5-5-5-15 a podobný problém - stabilní je to v Orthosu do 473 FSB, při FSB 475 (=3.8GHz CPU) to v Orthosu drží tak půl - 3/4 hodiny pak následuje BSOD takže to tipuju na paměti (chyby CPU v zaokrouhlovani chytá Orthos a systém nespadne). Jinak CPU VCore 1.52Bios, paměti +0.2 BIOS a drží to stable do těch 473FSB. Jetě buď přikouřit napětí na pamětech (+0.3 moc nezabralo) nebo NB ale dál už OC vypadá za velké ztráty :) - až do 3.6GHz to jelo prakticky na default hodnotách tak si říkám docela fajn rezerva, ale každý další GHz nahoru už je boj a při 3.8GHz se šplhají teploty při burn do 60C tak si říkám že ten nárůst 0.1GHz už za to nestojí a jedu stable na 3.7GHz teploty v burn kolem 50C.
CPU Intel Core2Duo E6750 2,66GHz@3,7GHz MB Gigabyte P35-DS4 rev. 1.0 RAM A-Data Vitesta EE 2048MB (kit 2x1GB) 800+ PWR Seasonic S12II-500 Cooling ThermalRight Ultra-120 eXtreme + Coollaboratory Liquid Pro + Noctua NF-S12-1200 GPU Gigabyte NX8600GT 256MB HDD Western Digital Raptor 74GB DVDRW Samsung SH-S203B CASE Thermaltake Soprano DX
Michal86
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michal86 »

athamas píše:Stejné CPU, ty same paměti časování 5-5-5-15 a podobný problém - stabilní je to v Orthosu do 473 FSB, při FSB 475 (=3.8GHz CPU) to v Orthosu drží tak půl - 3/4 hodiny pak následuje BSOD takže to tipuju na paměti (chyby CPU v zaokrouhlovani chytá Orthos a systém nespadne). Jinak CPU VCore 1.52Bios, paměti +0.2 BIOS a drží to stable do těch 473FSB. Jetě buď přikouřit napětí na pamětech (+0.3 moc nezabralo) nebo NB ale dál už OC vypadá za velké ztráty :) - až do 3.6GHz to jelo prakticky na default hodnotách tak si říkám docela fajn rezerva, ale každý další GHz nahoru už je boj a při 3.8GHz se šplhají teploty při burn do 60C tak si říkám že ten nárůst 0.1GHz už za to nestojí a jedu stable na 3.7GHz teploty v burn kolem 50C.
já teď testuju default, jestli to nehodí nějakou chybu. Zatim to jede v pohodě, tak zkusim postupně zvyšovat FSB.

Jinak mě to jelo v cajku i na 3,8ghz, ale prostě už to pak nezvládali dle mého paměti. CPU test uplně bez problémů a dokonce i v 3D 06 no problem. Chvilku jsem hrál a pak to vytuhlo. Zkusim ještě memtest a snad budu moudřejší
Barbanos
Začátečník
Začátečník

Dotaz!!

Příspěvek od Barbanos »

Ahoj Intela mám poprvý mám desku Asus P5N32-E SLI a tady zmiňovaný 6750 , no v biosu jsem našel jen funkci těch 1333 z toho jsem 1500, no vyskočilo to na 3,0GHz a cpu fsb 375, no o co jde jsem zviklej na amd a nemužu v tomhle biosu nikde najít to klasické cpu fsb (333) s kterým bych hejbal tak jsem hnul s těma 1333 na 1500 dělám něco špatně nebo hejbu s dobrou hodnotou jak jsem psal intel mám poprvé a ten bios na desce taky neznám amd jsem zvládal v pohodě prosím oradu abych něco nezmršil mám to 2 dny
E6750@3520MHz| Asus P5E (1102 Bios)| Zotac 260AMP2 @702-1400-1116 | X-Fi XtremeGamer Fatal1ty Pro| Corsair HX620W| 4GB A-Data 1066MHz@1081| WDC-WD3200AAKS| Spotřeba: 8L Nafty na 15min Crysis
Michal86
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michal86 »

Tak jsem CPU na 3,6ghz při 1,475 v biosu.

Asus Probe II hlásí 1,4V ale jak už někdo psal, nemam tomu moc věřit.

Tak i teplota mi přijde divná... nejvíc mi to házelo 74°v zavřený skříni, přitom když jsem prsty omakal chladič, byl těžce vlažnej a to jsem šahal přímo na heatpipe trubičky. Přilo mi to na takovejch 30°... Nebo se mi to jen zdá a u heatpipe je to chladnější, přitom výsledná teplota doopravdy může odpovídat?
Blem Blem
Začátečník
Začátečník

Re: Dotaz!!

Příspěvek od Blem Blem »

Barbanos píše:Ahoj Intela mám poprvý mám desku Asus P5N32-E SLI a tady zmiňovaný 6750 , no v biosu jsem našel jen funkci těch 1333 z toho jsem 1500, no vyskočilo to na 3,0GHz a cpu fsb 375, no o co jde jsem zviklej na amd a nemužu v tomhle biosu nikde najít to klasické cpu fsb (333) s kterým bych hejbal tak jsem hnul s těma 1333 na 1500 dělám něco špatně nebo hejbu s dobrou hodnotou jak jsem psal intel mám poprvé a ten bios na desce taky neznám amd jsem zvládal v pohodě prosím oradu abych něco nezmršil mám to 2 dny
FSB na desce je to "1333" kdyz to si to v hlave vydelis 4 tak dostanes fsb jako zrovna mas.ale nevim jak je to u 1333 cpu-ucek.na mem strikerovy a P5N-E SLI je to 1066:4......neres to proste zvedni napeti na cpu,octni pameti,FSB na desce nastav nad 1500 a uzivej si vykon;) :cry: :oops: 8-) 8)
Intel Core2 Extreme QX9650 3,00@3,6GHz 12MB 1333MHz*Asus Striker II Extreme - nForce 790i *3xAsus GTX 280,*2xCorsair Dominator 2048MB * 2xWestern Digital Raptor-150GB RAID 0*2xSeagate Barracuda - 500GB*Asus Xonar D2*CoolerMaster Stacker 832 NVIDIA Edition*Thermaltake ToughPower 1000W*Hewlett-Packard LP3065 - LCD 30"*Logitech MX Revolution Cordless Laser Mouse*Razer Tarantula Gaming Keyboard*Thermalright XWB-01*3xAlphacool nexXxos Extreme III*
hekrhy
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hekrhy »

Michal86: tech 74° meris cim? mi se nejvic osvedcil CoreTemp...TAT+SpeedFan+Rightmark meri zhruba stejne nesmysly (napr. 15°, kdyz teplota okoli je 21 :) )
71° jsem mel ze zacatku pri 3.5GHz, ale to bylo spatne nasazenym chladicem (nebyl uplne docvaknuty, dolihal ani ne polovinou plochy na procesor) :oops:

ted mam pri 3.6GHz teplotu max. 62°, coz uz je doufam ok, docela se divim tem napetim ktere jim davate, me to jede stable pri 1.38V (podle biosu, cpu-z ukazuje asi 1.33) :-D
jinak sahal jsem na chladic a pri tech 62° je taky docela vlazny, trosku teplejsi je az dole u desky, ale vic jak 40 bych mu netipoval...no ale podle tech teplot snad uz drzi spravne :roll:

jo jinak deska GA P35-DS4, chladic Scythe Infinity, pasta AC silver 5
Michal86
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michal86 »

hekrhy píše:Michal86: tech 74° meris cim? mi se nejvic osvedcil CoreTemp...TAT+SpeedFan+Rightmark meri zhruba stejne nesmysly (napr. 15°, kdyz teplota okoli je 21 :) )
71° jsem mel ze zacatku pri 3.5GHz, ale to bylo spatne nasazenym chladicem (nebyl uplne docvaknuty, dolihal ani ne polovinou plochy na procesor) :oops:

ted mam pri 3.6GHz teplotu max. 62°, coz uz je doufam ok, docela se divim tem napetim ktere jim davate, me to jede stable pri 1.38V (podle biosu, cpu-z ukazuje asi 1.33) :-D
jinak sahal jsem na chladic a pri tech 62° je taky docela vlazny, trosku teplejsi je az dole u desky, ale vic jak 40 bych mu netipoval...no ale podle tech teplot snad uz drzi spravne :roll:

jo jinak deska GA P35-DS4, chladic Scythe Infinity, pasta AC silver 5
Mělo by to bejt docvaknutý dobře, sral jsem se s tim asi 15 minut.. zlatá 939 / AM2...

jinak se mi ty teploty vůbec nezdaj, zkusim to změřit něčim jinym. Každopádně když jsem koukal na everest, tuším že), tak když jsem měl na cpu v asus probe 66 tak mi to hlásilo nějakejch 49° Takže si všechno hlásí uplně jinačí teploty. Každopádně na ohmat to bylo dost vlažný... Tak nevim, asi to zase skouknu, jak se dostanu domu :)
hekrhy
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hekrhy »

no ja to montoval snad hodinu, docela se divim ze jsem to tam narval a ze jsem pritom s deskou nic neprovedl, slo to totiz opravdu jen hrubou silou :-D
jinak jestli teplota merena deskou je 66 stupnu, tak tem 74 v jadre bych i veril, ja mam pri 62 jadra podle desky na cpu okolo 55 (podle everestu, easy tune)...aby teplota jadra byla nizsi nez to co nameri cidlo nekde pod procesorem na desce nebo na ihs nebo kde to je, to je podle me blbost
athamas
Nováček
Nováček

Příspěvek od athamas »

Podařilo se někomu dostat E6750 se vzduchem stabilně na 3.8GHz? (alespoň 3hod v Orthosu včetně RAM test)
CPU Intel Core2Duo E6750 2,66GHz@3,7GHz MB Gigabyte P35-DS4 rev. 1.0 RAM A-Data Vitesta EE 2048MB (kit 2x1GB) 800+ PWR Seasonic S12II-500 Cooling ThermalRight Ultra-120 eXtreme + Coollaboratory Liquid Pro + Noctua NF-S12-1200 GPU Gigabyte NX8600GT 256MB HDD Western Digital Raptor 74GB DVDRW Samsung SH-S203B CASE Thermaltake Soprano DX
Odpovědět

Zpět na „Procesory Intel“