MSI P35 Neo2 /-FR /-FIR (775, P35 + ICH9 /ICH9R)
Moderátor: Eddward
- xmen2
- Začátečník

-
- Finkky
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Finkky píše:Narazil sem na problem, mam tuhle desku a pri zapnuti se nenacte ani Bios a ani se nic neobjevi na obrazovce, mam podezreni na RAMky (nekompatibilitu), na desce jsou takove ty ledky co rikej co prave deska dela, no a ono se to zastavi pri "decompressing image bios to ram", ramky mam A-DATA 800mhz (non EE), budu rad za kazdou pomoc![]()
Jinak sem zkousel zapojit i jednu, i druhou z paru a nic, zapojeny nemam vubec nic krom pw-switch kabliku, grafiky cpu a napajeni
Pridano 12:30//
Asi uz maji ten novej bios (1.2) od vyrobce protoze ja nic neflashoval, hned co koupim nejakou disketu tak to zkusim, moc diky shite
http://www.msicomputer.com/support/BIOS ... covery.asp
Zkus podle navodu nahrat bios (ten z platinum verze) na disketu, dat jednu ramku do 3. slotu od procesoru, vypojit vsechny nepotrebne komponenty jako CD HDD PCI-karty a pri startu (s disketou v mechanice) zmacknout a podrzet CTRL + HOMEFinkky píše:Mam tam dat 1.1, nebo 1.4b? A na tech strankach od MSI je nejakej blbej live update (http://global.msi.com.tw/index.php?func ... od_no=1261) a zadny biosy primo ke stazeni, nevite kde se to da sehnat ?
nasel sem ted http://www.bgslevi.cz/soubor.php?produk ... m%29&typ=b
ale je to pro Platinum, ovsem deska ma stejny oznaceni MS-7435, pujde to ?
Me to pomohlo, ikdyz jsem nezaznamenal ze by deska hrabala na disketovku, pri startu se na uvodni obrazovce objevuje obrazek s napisem Platinum, takze se to asi opravdu preflashovalo.
//edit mhl, promazano OT
- xmen2
- Začátečník

-
- IQLogic
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Mam taky problem s taktovanim ... ked OCnem CPU, nastavim delicku PC sa par krat vypne a zapne ... to je v poho viem ze to robi ... potom normalne nabehne do okien ... vsetko fici krasne ale ako nahle restartujem alebo vypnem a zapnem PC, PC uz nenabehne ... ako keby sa delicka po restarte sama nastavila na auto a nezostala na mnou nastavene hodnote 1:1.2 ... potom nema RAM 800MHz ale 1333MHz a to Vitesty nezvladaju
... predtym ako som reklamoval dosku mi to nerobilo ... ale teraz po nahrani BIOSu spat na 1.1 mam s tymto problem ...
- Finkky
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- star326
- Nováček

-
- Finkky
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Shit
- Odborník PCT

http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... 50#7387250star326 píše:Lidi potřebuji poradit stáhnul jsem tu automatickou aktualizaci z MSI a po restartu už mi nic nenabíhá. Jenom se roztočí větráky a hlavně větrák na grafice ati radeon sapphire x 1950 GT, procesor intel core 2 duo E4400 paměti a-data 2x1G/800. Jak mám nahrát starej bios ???
- IQLogic
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
zdvihol som napatie na 2.10V ... ramky bezia na svojich povodnych 800MHz a aj tak po kazdom restarte alebo vypnuti musim nastavit hodnoty pretaktovania odznova pretoze delicku ramiek mi vzdy hodi na AUTO ... pockam na novy BIOS ... dufam ze mi pomoze lebo uz ma to dost serie ...Finkky píše:Me tohle udelalo jednou, pak sem zvedl napajeni ramek a od ty doby jede vse jak ma.IQLogic píše:...
- xmen2
- Začátečník

-
Tak panove desku sem donesl na reklamaci a co se nestalo tam najela,tak mi docela prijemny reklamacni technik dal disabled na disketovku a poslal mne domu.Desku sem doma zapojil ale co se nestalo,kdyz zapnu pc tak nejde videt jak bootuje pocitac ale rovnou mi naskoci uvitaci obrazovka windows.Technik rikal ze ty problemy nemusi byt deskou takze to asi bude grafikou,no ale zatim mi ve win jede normalne a da se hrat i stalker tak ted uz fakt nevim,ale asi to bude grafika co myslite vy?PS:Vsechny diody uz mam zelene,aspon neco
.
- xmen2
- Začátečník

-
- LukasKiller
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
- Shit
- Odborník PCT

P35 Neo2 má
http://global.msi.com.tw/index.php?func ... at2_no=170
P35 Neo2 - FR/FIR má
Ten třetí (resp. pátý) SATAII dole na desce je z Marvell® 88SE6111. Obě verze mají 2x e-SATA na zadním panelu.
-> 2+1+2eS ->SATAII controller integrated in ICH9 and Marvell® 88SE6111 chipest
- Up to 300MB/sec transfer speed.
- Supports two SATAII ports and two eSATA ports by ICH9.
- Supports one SATAII port by 88SE6111.
P35 Neo2 - FR/FIR má
-> 4+1+2eS ->• SATAII controller integrated in ICH9R and Marvell® 88SE6111 chipest
- Up to 300MB/sec transfer speed.
- Supports four SATAII ports and two eSATA ports by ICH9R.
- Supports one SATAII port by 88SE6111.
Ten třetí (resp. pátý) SATAII dole na desce je z Marvell® 88SE6111. Obě verze mají 2x e-SATA na zadním panelu.
- LukasKiller
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Diky, to sem rad ze tam jsou opravdu vsechny, ja koukal na ceskej web ( http://www.msi-czechrepublic.com/produk ... od=CAM6225 ), kde pisou: Serial ATA 3x SATA/300, 2x eSATA (4x RAID 0, 1, 0+1, 5), nebo treba na strankach CZC, tam maj uvedeno taky 3, ale tam maj blbe u te desky snad vsechno 
- IQLogic
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- star326
- Nováček

-
klávesnice a myš
Tak deska už maká, ale mám problém s tím, že se nezobrazuje Pevný disk ST3160023A ATA Device (160 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/100) kterej jsem připojil nakonec kšandy jako mastr, předním mám ještě dvd rw. V tomto počítači se nezobrazuje, ale ve správci zařízení je uveden - Umístění 0 (Channel 0, Target 0, Lun 0).
Pak mi ještě nemaká myš Genius model 1200dpi- kabel ps/2. V počítači mám ještě připojenou Klávesnici Genius SlimStar, multimediální, USB. Když připojím ještě starou klávesnicic do PS/2 tak myš funguje, ale když mám připojenou jenom tu novou klávesnici tak myš nemaká a píše to, že zařízení nelze spustit kod 10. Když vistu nastartuji s i s tou starou klávesnicí tak to maká a potom když jí odpojím tak to maká i po restartu vist, ale když počítač vypnu tak už myš nemaká. Už jsem zkusil přeinstalovat ovladače ale zatím jsem to nevyřešil ????
Pak mi ještě nemaká myš Genius model 1200dpi- kabel ps/2. V počítači mám ještě připojenou Klávesnici Genius SlimStar, multimediální, USB. Když připojím ještě starou klávesnicic do PS/2 tak myš funguje, ale když mám připojenou jenom tu novou klávesnici tak myš nemaká a píše to, že zařízení nelze spustit kod 10. Když vistu nastartuji s i s tou starou klávesnicí tak to maká a potom když jí odpojím tak to maká i po restartu vist, ale když počítač vypnu tak už myš nemaká. Už jsem zkusil přeinstalovat ovladače ale zatím jsem to nevyřešil ????
- sfinga
- Nováček

-
Zapinani PC
Sorry, jestli se tu o tom nekde psalo, ale nic jsem nenasel.
Postavil jsem novej komp s touhle deskou a pri zapnuti dela to, ze se hned vypne a po cca 2s zase zapne a pak uz normalne jede.
Nebo pri restartu z woken se uplne vypne a zase zapne.
Je to nejaka nova ficura, nebo je u me neco spatne?
Zdroj je novy 500W OEM Seasonic.
Postavil jsem novej komp s touhle deskou a pri zapnuti dela to, ze se hned vypne a po cca 2s zase zapne a pak uz normalne jede.
- xmen2
- Začátečník

-
Re: Zapinani PC
Je to ficura ale pri restartu mi to nedela.sfinga píše:Sorry, jestli se tu o tom nekde psalo, ale nic jsem nenasel.
- Finkky
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
L'udo, ale to je naposto noumanisfinga píše:Sorry, jestli se tu o tom nekde psalo, ale nic jsem nenasel.
Me to dela treba take pri zmene vcore v biosu nebo pri zapojeni noveho hw (disk, ramky, disketovka, atd.). Pokud mas pruhlednou bocnici nebo ji tam nemas, muzes si vsimnout ze po prvnim restartu jsou ty signalizacni ledky vsechny cervene, a pak az se restartuje podruhe uz sam tak uz jedou normalne viz. manual.
- Jurawood
- Začátečník

Vcore to nedělá, pouze změna děličkyFinkky píše:L'udo, ale to je naposto noumanisfinga píše:Sorry, jestli se tu o tom nekde psalo, ale nic jsem nenasel.
Zdroj je novy 500W OEM Seasonic.![]()
Me to dela treba take pri zmene vcore v biosu nebo pri zapojeni noveho hw (disk, ramky, disketovka, atd.). Pokud mas pruhlednou bocnici nebo ji tam nemas, muzes si vsimnout ze po prvnim restartu jsou ty signalizacni ledky vsechny cervene, a pak az se restartuje podruhe uz sam tak uz jedou normalne viz. manual.