Riva Tuner problém

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

IQLogic
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IQLogic »

Pochybujem ze PowerStrip je lepsi ako RivaTuner ... i ked v pripade ze RT nefunguje bude PS lepsi :P
Jan Machalík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Jan Machalík »

Sicco2 píše:Tak sem našel lepší tweakovací itilitku než je Riva Tuner,jmenuje se Power Strip .
prosimte jde v tom regulovat fan ?
SilentiumPC Regnum RG6V ARGB | Asus TUF Gaming B550M-Plus | AMD Ryzen 5 3600X | 16GB DDR4 Patriot Blackout 3600MHz CL17@3733MHz CL16 | ASRock Radeon RX 5600 XT D2 | Samsung 980 Pro Nvme 512GB | Crucial MX500 1TB SATA | Toshiba 3TB | Corsair TX750 | ARCTIC Liquid Freezer II 360 |
Sicco2
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sicco2 »

ale v Rive mi taktovat nejde,takze sem hledal jiny soft.

btw: fan nevim jestli jde regulovat me se to zda celkem tiche takze to nepotrebuju
Scroll
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Scroll »

Ja mam s rivatunerem zas jinej problem. Mam GF 8800GTS a potreboval bych aby mi ve 2D nebezela 550Mhz ale 450Mhz, v rivatuneru to mam i tak nastaveny, 2D 450/Low 3D 500/3D 550. bohuzel kdyz nabehnou Win tak mi karta bezi na tech 550.Karta je od Gainwardu a mam k ni utilitu, ve ktery je taky ukazatel taktu a 2D rezim je 450Mhz, ale proste kdyz dam v RT monitoring tak mam 550 :(
Asi delam neco spatne,nekde se mi to prehazuje, neuklada nebo podobnou volovinu, snad vas tim neotravim, takovou kravinou. Dik :)
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Máš zaškrtlý Apply OC at startup ?
Goldnoob team proud member!
Scroll
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Scroll »

Uz jsem na to prisel, presne uplna hloupost. Ano mel jsem zaskrtly on startup,ale tech 550/880 a ne 450/880. Dik za tip a sorry.
Jen koukam ze v monitoringu mi to ukazuje 60% fan,ale ja ho mam nastavenej na 100% tak nevim kde je pravda, otacek to ukazuje 1600. Nerve to tak je to fuk.

//barco - cenzúra, nadávky fakt nie...
Sicco2
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sicco2 »

Ještě sem se chtěl zeptat,i když v Rivě změním otáčky fanu ve 2D nebo 3D dam požít tak se vůbec nic nezmění nevíte proč?
IQLogic
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IQLogic »

menis ich tam kde taktujes ??
Sicco2
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sicco2 »

první je záložka Overclocking a hned vedle fan
Scroll
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Scroll »

Taky se mi zda,ze s vetrakem to ani nehne ten RT. A taky me uplne stve,ze ta moje karta neumi prejit z 3D do 2D nebo co. Jede ve 2D, pak staci pustit video a preskoci na 3D a uz se nevrati :x
IQLogic
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IQLogic »

vetraky sa reguluju v RT takto ...
Obrázek Obrázek
Sicco2
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sicco2 »

dik,ale přesně takto sem to dělal,ale at delam co delam tak se nic nemeni a fan se toci stale kolem 1650 RPM :evil:
Naposledy upravil(a) Sicco2 dne stř 19. zář 2007, 15:31, celkem upraveno 1 x.
Scroll
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Scroll »

>IQLogic : diky.

U me to timdle postupem funguje. Kdyz sem to zkousel v jiny zalozce,tam jak je overclocking tak tam to nejde. Tady jo,ale bohuzel pokud zvysim otacky vetraku vic jak na 65% tak je neskutecne hlucnej. Ale pri 2D rezimu mi to drzi na nejakejch 63+- stupnich,tak to uz toleruju.
IQLogic
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IQLogic »

to Sicco2: Moze to byt tym ze mas problemy s RT ... tak ti nechce ani zmenit otacky fanu ... skus najnovsie ovladace teda ak si neskusal ... a to co tu pises mne robilo vo Viste a ako nahle som nabehol na XP tak vse OK ...
Sicco2
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sicco2 »

mam Win XP SP2 s ForceWare 162.18 a jediné k čemu mi je ted RT dobrý je sledování teploty Core a pamětí jinak mi taktování ani regulace fanů nefaká,tak sem nataktoval přes ten Power Strip a sem spokojenej a skřín mám kvalitní a odhlučněnou takže stejně nic neslyším:D takže už to mám vyřešené 8-)
Vodnik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Vodnik »

Mám s RT úplně stejnou zkušenost, je sice krásné, že se pro chlazení dají nastavit profily, pravidla, ale k čemu to je, když otáčky větráku to prostě nezmění? Grafika Leadtek 8800GTS

Když otáčky změním přes nTune tak je to v pohodě, jenže tam si to nastavení zase odmítá zapamatovat a po každém restartu to musím dělat znova
vss Vodnik DrC+ (kp)
IQLogic
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IQLogic »

o par postov vyssie som pisal ako sa menia otacky v RT ... na zalozke kde sa taktuje otacky menit nejde
Vodnik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Vodnik »

IQLogic píše:o par postov vyssie som pisal ako sa menia otacky v RT ... na zalozke kde sa taktuje otacky menit nejde
Ano, to ovšem funguje přesně stejně jako nTune, po restartu je to zpátky na defaultní hodnotě. Apply setting at Windows startup a Restore fan settings after suspended mode mám zaškrtnuté. A stejně to neřeší, to by RT měl podle svých domovských stránek umět, totiž nastavování profilů otáček podle teploty a režimu. Nechápu k čemu tam teda mají 3 stránkový návod jak to nastavit, když to nefunguje
vss Vodnik DrC+ (kp)
IQLogic
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IQLogic »

No na nieco ten navod je ... napr pre tych co RT nepoznaju a radi by s nim zacali pracovat ... ja som nikdy ten navod nepotreboval a predsa mi to funguje tak ako ma ako aj vsetky jeho ostatne funkcie ... a este otazocka ... Aky mas Win?
Vodnik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Vodnik »

2IQLogic: XP SP2. Takže tobě funguje řízení otáček podle teploty? V tom co popisuješ nahoře je pouze nastavení natvrdo
vss Vodnik DrC+ (kp)
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“