Wii Sensor Bar _ výroba

Nevizuální úpravy HW, elektronika - Voltage-mody, regulace otáček, schémata... nejde o přetaktovávání.
Odpovědět
SilverFox
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Wii Sensor Bar _ výroba

Příspěvek od SilverFox »

Snažím se vyrobit si sensorbar pro muj wiimote jenze at se snazim jak se snazim porad mi nefunguje. Koupil jsem si v gesu 4 IRledky tyhle Na metku jsem si vypocital odpor pro 4 IRled v serii => 12 Ohm ObrázekObrázekObrázekObrázek a pripojil to vsechno na USB. Problem je ze i takhle primitivni konstrukce mi nefunguje :-D (polarita dobra, kabely v cajkou). Wiimote je nevidí, kamera se zapnutym nv je nevidi a ja vubec nevim jak merenim zjistit funkcnost. :oops: Problem bych videl ve vybranych diodach ale co jsem koukal na internetu na ruzny konstrukce nikde jsem nenasel presnejsi specifikaci
[ AthlonXP 2600+ | MSI KT880 Delta | Radeon 9800Pro 125MB | Kingston 512MB | Samsung 160GB | Logitech MX518 | Acer LCD17" ] Nokia N-GAGE QD + MMC 512MB
€agle
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od €agle »

No problem v ledkach byt muze, jelikoz se delaji s ruznou vlnovou delkou, ale to by snad nemelo az tak moc vadit. Nicmene pokud sviti, tak by to melo byt v kamere (nebo digifotaku) videt i bez nocniho videni. Zkusil bych promerit, jestli tam z toho USBcka opravdu jde proud (je to malo pravdepodobne, ale nektere desky muzou USBcka vypinat). Pokud ano, doporucil bych treba jednu ledku vyzkouset samostatne, pripadne risknout i otoceni polarity (pro jistotu).
Eagle3D Engine under developement

Hledáme do firmy schopného ASP/VB.NET/C# programátora, více po SZ
SilverFox
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SilverFox »

€agle píše:No problem v ledkach byt muze, jelikoz se delaji s ruznou vlnovou delkou, ale to by snad nemelo az tak moc vadit. Nicmene pokud sviti, tak by to melo byt v kamere (nebo digifotaku) videt i bez nocniho videni. Zkusil bych promerit, jestli tam z toho USBcka opravdu jde proud (je to malo pravdepodobne, ale nektere desky muzou USBcka vypinat). Pokud ano, doporucil bych treba jednu ledku vyzkouset samostatne, pripadne risknout i otoceni polarity (pro jistotu).
Kabel z usb pod proudem je Otoceni ma smysl ? Polaritu jsem dodrzel pokud si na wikipedii nevymejslej blbosti :D
[ AthlonXP 2600+ | MSI KT880 Delta | Radeon 9800Pro 125MB | Kingston 512MB | Samsung 160GB | Logitech MX518 | Acer LCD17" ] Nokia N-GAGE QD + MMC 512MB
€agle
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od €agle »

Otocenim nemas co zkazit (pokud dodrzis napeti), takze bych to zkusil :) Taky kdyz to mas v serii tak staci, aby jedna ledka byla spatna uz z vyroby (stat by se to nemelo, ale mozne je vsechno), nebo byla omylem obracene a nebude to svitit. Pokud mas multimetr tak promer jestli muze prochazet proud z pres vsechny ledky v serii.
Eagle3D Engine under developement

Hledáme do firmy schopného ASP/VB.NET/C# programátora, více po SZ
jankop
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jankop »

Problém může být v tom, že tvoje diody mají Vf v rozsahu 1,2V - 1.5V.
Napětí 5V pro čtyři diody už nemusí být dostačující. Doporučuji použít paralelní kombinaci 2x (2 LED v sérii s rezistorem cca 120ohm).
Pokud nepopleteš polaritu, tak každou větví poteče proud 20mA, který můžeš změřit. A ve tmě se obvykle projeví funkce IR LED slabým svitem, který je vidět i prostým okem.
Ollie
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ollie »

A nebo se na ty LEDky podivej pres digitalni fotak a hned uvidis jestli sviti. :wink:
Obrázek
syrrius
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od syrrius »

a nebo mobilem(s fotakem).Jde to lepe videt pokud nemas nejakou 5-ti MPx novinku tak telefon ukaze lip nez fotak

// Trinom: No ono to je úplně fuk, na tohle stačí i kilopixelová webkamera 8-)
CPU:DualCore AMD Athlon 64 X2 Black Edition 2,6GHz(13x200) 5000+ MB:Asus M2A-VM HDMI RAM:2942 MB(2x512+2x1024) A-Data 800MHz HDD: 298,1GB(2x160GB samsung SATAII) GK: ATI Radeon X1250 series.
SilverFox
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SilverFox »

jankop píše:Problém může být v tom, že tvoje diody mají Vf v rozsahu 1,2V - 1.5V.
Napětí 5V pro čtyři diody už nemusí být dostačující. Doporučuji použít paralelní kombinaci 2x (2 LED v sérii s rezistorem cca 120ohm).
Pokud nepopleteš polaritu, tak každou větví poteče proud 20mA, který můžeš změřit. A ve tmě se obvykle projeví funkce IR LED slabým svitem, který je vidět i prostým okem.
Vf ? Nemyslis Uf ? To je ovsem 1,2V
jankop
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jankop »

Vf jako Forward Voltage je totéž jako Uf. U infra LED se dá spíš čekat hodnota 1,4V. A vzhledem ke slušné závislosti Uf na teplotě a protékajícím proudu není optimální pracovat s rozdíly napětí cca 0,2V. Prostě platí, co jsem už napsal.
Odpovědět

Zpět na „Modifikace hardware“