Skus dat na zkoušku aspoň 1.9V . Ted nemužu jaksi do biosu. Ale když nahraješ default a zmenis tam jen ty parametry 5-5-5-15 tak bys to mel mít jako já. Btw proč chceš měnit nastavení pamětí když netaktuješ?minkoSK píše:1.8V viac ani netreba ked idem na 800MHz
a mozes PLS napista tie cisla pod casovanim jak mas lebo ja neviem jak to ma byt skusal som to menit ale nic . radsej nejdem experimentovat bo este doserem nieco a som nahraty.
Asus P5B (775, P965 + ICH8)
Moderátor: Eddward
- Maddogg
- Čestný člen
Mainboard Asus P7P68 CPU Intel I5 2500k@4.2ghz+Xigmatek Achilles RAM Kingston 2x4GB 1333Mhz GPU Asus r7 370 1100/6000Mhz HDD Samsung F1 500GB DVD-RAM Samsung Case&PSU Fractal Desing Define R2+ Enermax PRO82+ 385W
- minkoSK
- Začátečník
-
- cykloblazen
- Nováček
-
- Kontaktovat uživatele:
Teplotní senzory
Zdar. Muj problém je následující: mam desku Asus P5B. Na ní mam Q6600.
Teplotní senzor mi v biosu a dalších programech jako je Everest ukazuje teplotu CPU 23°C a teploty jader +/- 45°C. Je přetočen na 3GHz s napětím 1,2625 při 1333 FSB. Mít na takovim CPU i když míň přetočenym teplotu 21°C je docela hloupost protože při vytížení v TAT ,stress prime atd. to ukazuje max 60°C procesor však všem testům odolává i když teplota bude přez 70°C. Když však začnu převádět film v AVI na DVD přez Nero Vision 4 tak to dopadne takto: http://jorksiri.phorum.cz/komp/cpu.jpg a po hodině se program ukončí. Je prostě jasný že teplota je vyšší ,teplotní senzor ukazuje špatně. Chce to řešení a to tu určitě někdo má ne? Jinak to chladim AC freezerem 7 pro.
Teplotní senzor mi v biosu a dalších programech jako je Everest ukazuje teplotu CPU 23°C a teploty jader +/- 45°C. Je přetočen na 3GHz s napětím 1,2625 při 1333 FSB. Mít na takovim CPU i když míň přetočenym teplotu 21°C je docela hloupost protože při vytížení v TAT ,stress prime atd. to ukazuje max 60°C procesor však všem testům odolává i když teplota bude přez 70°C. Když však začnu převádět film v AVI na DVD přez Nero Vision 4 tak to dopadne takto: http://jorksiri.phorum.cz/komp/cpu.jpg a po hodině se program ukončí. Je prostě jasný že teplota je vyšší ,teplotní senzor ukazuje špatně. Chce to řešení a to tu určitě někdo má ne? Jinak to chladim AC freezerem 7 pro.
- Servac
- Nováček
-
Re: Teplotní senzory
No prave resim podobny problem. desku mam asus p5k-e a c2d e6750. bios i ostatni programy me ukazuje teplotu kolem 15 stupnu. Mohlo by to byt tim, ze tjunction max je 100 misto 85. Abys dostal spravnou hodnotu, musis pripocist 15.cykloblazen píše:Zdar. Muj problém je následující: mam desku Asus P5B. Na ní mam Q6600.
Jestli to tak je i u Q6600 nevim, ale pro e6750 a e6850 by to tak melo byt.
- cykloblazen
- Nováček
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Teplotní senzory
Nidko neví?Servac píše:No prave resim podobny problem. desku mam asus p5k-e a c2d e6750. bios i ostatni programy me ukazuje teplotu kolem 15 stupnu. Mohlo by to byt tim, ze tjunction max je 100 misto 85. Abys dostal spravnou hodnotu, musis pripocist 15.cykloblazen píše:Zdar. Muj problém je následující: mam desku Asus P5B. Na ní mam Q6600.
Jestli to tak je i u Q6600 nevim, ale pro e6750 a e6850 by to tak melo byt.
- tnema
- Začátečník
- BubakB
- Mírně pokročilý
- tnema
- Začátečník
- BubakB
- Mírně pokročilý
Presne tak.Moje problemy boli dva.Prve nastavenie pamati.Druhe chladenie severneho mosta. Viac uz tento link (Vyriesenie z tohto Threadu)
Ak su splnene obidve tieto poziadavky.Tak v mojom pripade nenastava ziadny problem s dalsim postupom vyzsie.Dost sa samozrejme neda ocakavat.Doska nepodporuje zvysovanie pamatia na cipsete a ma omedzene nastavenie napatia u pamati (tento pocin moze riesit nova revizia PCB ako to bolo i v pripade P5B-E),takze je potrebne pouzit modely do ktorych ide zarucene minimalne 2,1V.
Ak su splnene obidve tieto poziadavky.Tak v mojom pripade nenastava ziadny problem s dalsim postupom vyzsie.Dost sa samozrejme neda ocakavat.Doska nepodporuje zvysovanie pamatia na cipsete a ma omedzene nastavenie napatia u pamati (tento pocin moze riesit nova revizia PCB ako to bolo i v pripade P5B-E),takze je potrebne pouzit modely do ktorych ide zarucene minimalne 2,1V.
Pôvod každej chyby HW: S-T-U-D-E-Ň-Á-K!
- cykloblazen
- Nováček
-
- Kontaktovat uživatele:
CPU parameter recall
Nazdar lidi takže:
Mam desku Asus P5B na ní Q6600. První problém je ,že do něj de jen 1,14V a CPU je nestabilní. Druhej problém je ,že při zapnutí komp nenaběhne pouze černej monitor a musí se smazat CMOS. Po znovu nastavení biosu se deska při restartu vypne a komp naběhne. Pokud ho ovšem vypnu tak druhej den následuje ta samá procedura. Po smazání CMOS se objeví overclocking failed aniž bych taktoval.
Dozvěděl sem se něco o CPU parameter recall ,ale ta je taky nějaká záhadná. Prostě potřebuju jestli se s tim někdo nesetkal protože doprdele to nějak pryč jít musí když to neni v CMOS což sou uložený nastavení BIOSU tak kde? do L2 se mi to na procáku asi neuložilo.
Mam desku Asus P5B na ní Q6600. První problém je ,že do něj de jen 1,14V a CPU je nestabilní. Druhej problém je ,že při zapnutí komp nenaběhne pouze černej monitor a musí se smazat CMOS. Po znovu nastavení biosu se deska při restartu vypne a komp naběhne. Pokud ho ovšem vypnu tak druhej den následuje ta samá procedura. Po smazání CMOS se objeví overclocking failed aniž bych taktoval.
Dozvěděl sem se něco o CPU parameter recall ,ale ta je taky nějaká záhadná. Prostě potřebuju jestli se s tim někdo nesetkal protože doprdele to nějak pryč jít musí když to neni v CMOS což sou uložený nastavení BIOSU tak kde? do L2 se mi to na procáku asi neuložilo.
- Maddogg
- Čestný člen
Re: CPU parameter recall
[quote="cykloblazen"][/quote]
Máš nejnovější bios? Je možné že deska neumí uplně dobře s tím q6600 pracovat . Pokud jo , tak nastav napětí ručně. Pokud ti černá monitor , může být problém v nastavení pamětí . Skus jim taky dát ručně časování 5-5-5-15 na zkoušku.
Máš nejnovější bios? Je možné že deska neumí uplně dobře s tím q6600 pracovat . Pokud jo , tak nastav napětí ručně. Pokud ti černá monitor , může být problém v nastavení pamětí . Skus jim taky dát ručně časování 5-5-5-15 na zkoušku.
Mainboard Asus P7P68 CPU Intel I5 2500k@4.2ghz+Xigmatek Achilles RAM Kingston 2x4GB 1333Mhz GPU Asus r7 370 1100/6000Mhz HDD Samsung F1 500GB DVD-RAM Samsung Case&PSU Fractal Desing Define R2+ Enermax PRO82+ 385W
- cykloblazen
- Nováček
-
- Kontaktovat uživatele:
Bios nejnovější mám ,napětí sem nastavil ručně na 1,2835 a na CPU je 1,22VMaddogg píše:Máš nejnovější bios? Je možné že deska neumí uplně dobře s tím q6600 pracovat . Pokud jo , tak nastav napětí ručně. Pokud ti černá monitor , může být problém v nastavení pamětí . Skus jim taky dát ručně časování 5-5-5-15 na zkoušku.cykloblazen píše:
paměti už jedou v pohodě. Zatim to vypadá dobrý dík za radu
- Maddogg
- Čestný člen
Tahle "levná" deska undervoltuje i muj e6300 a ten má určitě menší odběr. Takže nepočítej že ti u Q6600 udrží napětí jaké chcešcykloblazen píše: Bios nejnovější mám ,napětí sem nastavil ručně na 1,2835 a na CPU je 1,22V
- cykloblazen
- Nováček
-
- Kontaktovat uživatele:
No aspoň vidim ,že to neni jen můj problém. Ale zase má jednu podle mě výhodu ,která z ní činí použitelnou i do let dalších a to je oficiální podpora 45nm z P965 chipsetem.Maddogg píše:Tahle "levná" deska undervoltuje i muj e6300 a ten má určitě menší odběr. Takže nepočítej že ti u Q6600 udrží napětí jaké chcešcykloblazen píše: Bios nejnovější mám ,napětí sem nastavil ručně na 1,2835 a na CPU je 1,22V
- Gouranga
- Nováček
-
tahle deska ma vubec problemy s automatickym nastavovanim...mozna je to biosem, ale sama neodhadne casovani pameti ani napeti procesoru (e6300 se hrouti pri standartni frekvenci a automatickym napeti). co se taktovani tyce, zvlada fsb 430mhz stabilne, 440 o neco mene a u 450 se mi nepodarilo nastavit pcie tak, aby se monitor zapnul...pokud by mel nekdo osvedcenou frekvenci, at da vedetMaddogg píše:Tahle "levná" deska undervoltuje i muj e6300 a ten má určitě menší odběr. Takže nepočítej že ti u Q6600 udrží napětí jaké chcešcykloblazen píše: Bios nejnovější mám ,napětí sem nastavil ručně na 1,2835 a na CPU je 1,22V
- zahno
- Začátečník
Pravda, je to potreba vzdycky zkontrolovat, vrazil jsem do ni E2140, musel jsem dodat novy bios, ale i s nim deska nastavila Vcore 1,52 V !Gouranga píše: tahle deska ma vubec problemy s automatickym nastavovanim...mozna je to biosem, ale sama neodhadne casovani pameti ani napeti procesoru (e6300 se hrouti pri standartni frekvenci a automatickym napeti). co se taktovani tyce, zvlada fsb 430mhz stabilne, 440 o neco mene a u 450 se mi nepodarilo nastavit pcie tak, aby se monitor zapnul...pokud by mel nekdo osvedcenou frekvenci, at da vedet
Aktuálně: Plečka. Do budoucna:Menší plečka.
- BubakB
- Mírně pokročilý
A to urobila uz na standarte alebo po pretaktovani?zahno píše:Gouranga píše:
Moja skusenost s touto doskou hovori.Ze ak som nechal nastavene auto a dal FSB400.Tak prave vtedy mi do CPU dalo tiez ako tebe zahno 1,5V.
Inak aj na standarte dalo celkom velku hodnotu,1,3V,avsak to si myslim,ze dodava standarte i na inych doskach.Respektive je tato hodnota povazovana za standart ( ).
Odporucam si to nastavit manualne na kazdej doske.
Pôvod každej chyby HW: S-T-U-D-E-Ň-Á-K!
- zahno
- Začátečník
Hned po osazeni procesoru E2140, nasledne flashi noveho biosu a restartu. Pretaktovavat jsem zacal az potom a procesor dal brutalnich 3200 MHz (400x8). Pak jsem zapnul CPU-Z a co nevidim - 1,515V !BubakB píše:A to urobila uz na standarte alebo po pretaktovani?
Pokud to neco neco ovlivnilo, tak ten flash, do te doby jsem jsem do napeti ani nesahnul. Stalo se mi to i drive se starsim biosem a E6300.
Aktuálně: Plečka. Do budoucna:Menší plečka.
- K3NNY
- Nováček
nevi nekdo, jakou verzi pci-e ma P5B Delux... 1.0, 1.0a, nebo dokonce 1.1 ? nikde jsem to nenasel
diky
diky
Samsung LE40F71B <-- VGA cable 1920x1080@60Hz --> Core i7 920@3,6GHz, Noctua NF-U12P SE 1366, Asus P6T Deluxe, OCZ 12GB Gold XTC (kit 2x (3x2GB)) 1600MHz, Zotac GeForce GTX 260 (SP216), Western Digital VelociRaptor 3.5" 150GB WD1500HLFS, 4x Samsung SpinPoint F1 3.5" 1TB HD103UJ, 2x Samsung SpinPoint F1 3.5" 750GB HD753LJ, BluRay Writer LG GGW-H20L, SB X-Fi, Corsair PSU TX650, Cooler Master Centurion 5, G7
- Pochyst
- Začátečník
-
Po přečtení celého topicu jsem pochopil (snad správně), že u této desky je možno zvyšovat napětí pamětí, ale několik postů zpět jsem si všiml "že je omezené"... mohl by někdo napsat v jakém rozmezí?
Díky předem, nerad bych totiž zase koupil "zajíce v pytli" jako v případě kdysi všude/všemi vychvalované a výborně hodnocené desky M2N-E pro AM2 kterou mám teď... "až pak si kdosi všiml" že paměti jdou nastavit jen do 1.95V (údajně konstrukční záležitost biosem neřešitelná) ... a to při 3G modulů Geil docela potěší... výsledek je ten že mám X2 3800+ na defaultu ačkoli by pravděpodobně šla s přehledem na nějakých 2.8G a výkon by byl excelentní... takže když to měním rozhodl jsem se poskládat to z použitých komponent (vyjma ramek) na bázi konkurence (775).
EDIT: ok, rozmezí voltáže RAM jsem už našel na ddworld, a je více než slušné.
Díky předem, nerad bych totiž zase koupil "zajíce v pytli" jako v případě kdysi všude/všemi vychvalované a výborně hodnocené desky M2N-E pro AM2 kterou mám teď... "až pak si kdosi všiml" že paměti jdou nastavit jen do 1.95V (údajně konstrukční záležitost biosem neřešitelná) ... a to při 3G modulů Geil docela potěší... výsledek je ten že mám X2 3800+ na defaultu ačkoli by pravděpodobně šla s přehledem na nějakých 2.8G a výkon by byl excelentní... takže když to měním rozhodl jsem se poskládat to z použitých komponent (vyjma ramek) na bázi konkurence (775).
EDIT: ok, rozmezí voltáže RAM jsem už našel na ddworld, a je více než slušné.