a já tam ani ventilátor nemámxmen2 píše:Ja si nastavil otacky chladice procesoru v biosu na 25procent a Arctic toci jen 825 ot a sem vysmatej je to supr ticho.
MSI P35 Neo2 /-FR /-FIR (775, P35 + ICH9 /ICH9R)
Moderátor: Eddward
- Jurawood
- Začátečník

MSI Z97gaming5, i5 4670K@4.2GHz, gtx1060, AOC24", SSD Samsung 850Pro 256GB....
ASROCK B450, RYZEN 3 1200, RX560 4GB, ASUS VP249HE, SSD Samsung 860 EVO
- xmen2
- Začátečník

-
- Shit
- Odborník PCT

- Finkky
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Ted jsem to zkousel v tom dual core (poprve mi nespadl hned po startu, mozna to ma co delat s novym biosem) a zas nic, vetrak se nehne, nemuzu to mit nejak spatne zapojeny? (vetracek) A jeste jedna vec me trapi, nefunguje mi EIST, i kdyz mam defaultni napeti, sice mam procesor na E4400@3200 ale kdyz jsem to zkousel drive tak mi to slapalo i pretaktovane.
- Pajoncek
- Začátečník

Mne regulacia ide v pohode. Isla aj na boxe a ide aj teraz ked som vymenil za freezera.
MB: MSI P35 Neo2-FIR CPU: Intel Pentium Dual-Core e2160 1,8@3,0ghz 1.325V + AC Freezer 7 pro VGA: Sapphire X1950GT 256MB ddr3 + Accelero S1 RAM: 2x 1GB DDRAM2 Patriot 800mhz CL 5.0 CASE: Coolermaster Elite 330 ZDROJ: Fortron FSP400-GLN
- Finkky
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Tak uz sem zjistil pricinu problemu, moje noctua ma totiz jen 3 pinovy kabilek a na regulaci ji chybi ten 4. pin, takze jsem na to nasadil prilozeny ultra low noise adapter (na jednom z dratku je naletovany rezistorek) a ma ted 800 otacek. Funguje vam regulace otacek chassic vetracku v biosu? Je tam nastaveni 100%/75%/50%.
- flukes
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Jelikoz mam problem se svoji deskou a stve me neustale nastavovani pretaktu, mam dve otazky.
1. je tato deska vykonem lepsi nez muj Gigabyte? Pri cteni se mi zda ze ano, ale zase tak bez problemu to neni.
2. pujdou v ni me RAM Geil?
1. je tato deska vykonem lepsi nez muj Gigabyte? Pri cteni se mi zda ze ano, ale zase tak bez problemu to neni.
2. pujdou v ni me RAM Geil?
CPU i7 10700k@5000/1.3V, Noctua NH-U12P SE2, Asus ROG STRIX Z490, SSD M.2 Samsung 970 EVO plus 1TB, HDD 3TB, 2TB, Patriot VIPER Steel 16GB DDR4 4400, GeForce RTX 2080 Ti Phoenix GS 11GB GDDR6, Pioneer BDR-0Ś09XLT, Samsung SH224, 22" LCD Acer XB252Q Predator, CoolerMaster HAF 942, EVGA 1000 P2
- Jurawood
- Začátečník

- IQLogic
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Joeh
- Nováček

-
Paměti Kingston KHX6400D2LLK2/2GN -problém
Tak jsem zkusil bios 1.4 a opět jsem vytuhnul na detekci pamětí. Poté co jsem nastavil, pomocí pomalejší, paměti parametry ručně a vyměnil je zpět za Kingstony KHX6400D2LLK2/2GN tak vše fungovalo. Usuzuji že MSI má dost problém s detekcí pamětí 800 CL4.
Správně je detekuje BIOS verze 1.0, 1.1, a 1.2 který tam teď mám. S 1.3 nejedou ani po ručním nastavení a s 1.4 jak jsem psal výše.
Pokud má někdo stejné paměti prosím o jeho zkušenosti.
Správně je detekuje BIOS verze 1.0, 1.1, a 1.2 který tam teď mám. S 1.3 nejedou ani po ručním nastavení a s 1.4 jak jsem psal výše.
Pokud má někdo stejné paměti prosím o jeho zkušenosti.
CPU INTEL Core 2 Duo E6750 COOLER Arctic cooling freezer 7 PRO MB MSI P35 Neo2-FR DIMM 2x1GB Kingston KHX6400D2LLK2/2GN (4-4-4-12) + 2x512MB Kingston KHX6400D2LLK2/1GN (4-4-4-12) HDD 2x SEAGATE 320GB ST3320620AS VGA BFG NVIDIA 8800GTS OC 512MB DDR3 CASE COOLERMASTER Elite 330 black PSU Fortron 500W, PFC FX500-A DVD Samsung SH-S182D
- IQLogic
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- xmen2
- Začátečník

-
- IQLogic
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Shit
- Odborník PCT

http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=104297IQLogic píše:da sa nejako flashnut cez Windows BIOS 1.2 ?? nemam totiz disketovku a tym padom ani moznost flashu bez OS ....
- zahno
- Začátečník

pres win flashovat jde, MSI Live update ti najde spravny bios a naflashuje ho. Flashoval jsem tak 1.4ku a nebyl s tim problem. Pokud chces starsi biosy nez 1.4, musis zatrhnout at stahuje vsechny moznosti, ne jenom aktualni.IQLogic píše:da sa nejako flashnut cez Windows BIOS 1.2 ?? nemam totiz disketovku a tym padom ani moznost flashu bez OS ....
Bios 1.4 zvlada normalne zdetekovat a rozbehnout AData 800 EE CL4
Aktuálně: Plečka. Do budoucna:Menší plečka.
- Shit
- Odborník PCT

Ano, je možnost flashovat z "woken" a věřím tomu, že to "dokonce" funguje - Ale...zahno píše:pres win flashovat jde, MSI Live update ti najde spravny bios a naflashuje ho. Flashoval jsem tak 1.4ku a nebyl s tim problem. Pokud chces starsi biosy nez 1.4, musis zatrhnout at stahuje vsechny moznosti, ne jenom aktualni.
Bios 1.4 zvlada normalne zdetekovat a rozbehnout AData 800 EE CL4
a) Ve Woknech běží více procesů na pozadí -> větší možnost nějakého "konfliktu", nepočítaje ani to, že že adresace (využití) programu v operační paměti je v prostředí Woken vers. DOSu zcela někde jinde -> podstatně větší možnost konfliktu.
b) "Wokenní" flash není možno provádět s parametry (nebývá to vždy nutné, ale v některých případech má flash s parametry cenu "zlata").
c) Ať si každý flashuje z kteréhokoliv prostředí, já trvám na tom, že flash z prostředí DOSu je nejlepší a nejbezpečnější metoda.
- zahno
- Začátečník

Nevim, jestli jsi zkousel posledni verzi flashovaciho softwaru, ale ten od MSI me velmi prijemne prekvapil. Spousti se v prikazove radce (nema gui), pred zahajenim flashovani zabije vetsinu aplikaci vcetne exploreru a zmizi dokonce i kurzor mysi ! Po flashi se sam restartuje.Shit píše:Ano, je možnost flashovat z "woken" a věřím tomu, že to "dokonce" funguje - Ale...
a) Ve Woknech běží více procesů na pozadí -> větší možnost nějakého "konfliktu".
b) "Wokenní" flash není možno provádět s parametry (nebývá to vždy nutné, ale v některých případech má flash s parametry cenu "zlata").
c) Ať si každý flashuje z kteréhokoliv prostředí, já trvám na tom, že flash z prostředí DOSu je nejlepší a nejbezpečnější metoda.
Parametry se casto daji zadat ve flashovacim GUI pred zacatkem flashe. U Asusu to jde, u MSI nevim, protoze jsem to nepotreboval.
Osobne jsem z win flashoval nejmin 30x desky Asus, Gigabyte, MSI a Epox a nestalo se mi ani jednou, ze bych mel problem. Flashovani z DOSu ma v urcitych situacich vyhody (napr. potencialne zavirovany system v cizim pocitaci), ale jinak uz je to tak trochu prezitek. Zvlast v nove nainstalovanem, nebo vlastnim systemu na kterem nikdo jiny nepracuje, nic nehrozi.
PS: nezkousim vyvolavat flame, jenom prezentuji dobrou zkusenost i s opacnym postupem
Aktuálně: Plečka. Do budoucna:Menší plečka.
- Shit
- Odborník PCT

Nemyslím si, ale každý máme svůj názor na danou problematiku.zahno píše:Flashovani z DOSu.....je to tak trochu prezitek.
Nic mně nepřesvědčilo o tom, že flash z windows je lepším řešením, než flash z prostředí DOSu...
Mám na to jiný názor (např. dobrý antivirák nejde odstřelit ze správce úloh - jistě - jde vypnout na liště, ale v RAMce stále část kódu stále je...), ale dost flame.zahno píše:...na kterem nikdo jiny nepracuje, nic nehrozi.
- IQLogic
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Jurawood
- Začátečník

taky sem flashnul, ale byly to nervy
všechno frčí, deska končně pozná E2180 a nedává mu už po resetu cmos 1,8V.. pěkný sou nové profily nastavení biosu a nový logo v lepší grafice
utilita MSI dual core centr teď už dokáže ovládat ventilátory, ale to už uměl i novej speedfan, mě je to ale jedno, mám vodu
// Woyta Na zadost odstraneno OT a urazky.
všechno frčí, deska končně pozná E2180 a nedává mu už po resetu cmos 1,8V.. pěkný sou nové profily nastavení biosu a nový logo v lepší grafice
utilita MSI dual core centr teď už dokáže ovládat ventilátory, ale to už uměl i novej speedfan, mě je to ale jedno, mám vodu
// Woyta Na zadost odstraneno OT a urazky.
MSI Z97gaming5, i5 4670K@4.2GHz, gtx1060, AOC24", SSD Samsung 850Pro 256GB....