Nový HDD neukazuje celú kapacitu

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
cejo
Nováček
Nováček

Nový HDD neukazuje celú kapacitu

Příspěvek od cejo »

Včera som kupil nový Hardisk 80 GB ale zobrazuje mi z neho iba asi 30 GB. V biose mam udané maximálnu velkosť disku a to je práve spomínaných okolo tých 30 GB. Predtým som používal vačší disk bez problémov.
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Stano K. »

Dopíš PC zostavu + OS (poprípade SP)!

A zatiaľ môžeš skúsiť: Tento počítač - spravovať - Správa diskov
velfl
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od velfl »

ja bych se podival na jumrepy jestli neni nastaven na limited disc capacity to byva tech zminemych 30GB
cejo
Nováček
Nováček

Příspěvek od cejo »

je tam Win XP SP2. skúsim sa pozrieť na tie jumpery, sú tam tuším dva, tak kuknem lepšie ako sú rozložené, ale čo sa mna osobne týka ohladom jumperov, viem iba aký je rozdiel medzi master a slave. ostatné moznosti rozloženia sú pre mna zatial záhadou.
PC je u priateľky, tak výsledok dám až zajtra.
velfl
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od velfl »

snad na kazdem novem disku je nakresleno co ktera kombinace znamena, snad neni tenhle vyjimkou :)
Jirka76
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Jirka76 »

cejo píše:je tam Win XP SP2. skúsim sa pozrieť na tie jumpery, sú tam tuším dva, tak kuknem lepšie ako sú rozložené, ale čo sa mna osobne týka ohladom jumperov, viem iba aký je rozdiel medzi master a slave. ostatné moznosti rozloženia sú pre mna zatial záhadou.
PC je u priateľky, tak výsledok dám až zajtra.
Jumpery pro nastavovani limitu kapacity jsou v drtive vetsine na desce, nezavisle na jumperech ovladajich master/slave. Vse je navic popsane na stitku. Cist umis?
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

:x

Jirka76: Vzhldem k tomuto a vedlejsimu prispevku mi neda spat to cislo vedle tveho jmena - 76. Je to IQ nebo rok narozeni? Kdyz o necem nic nevis tak do toho nekecej. Dik.

Jumpery na limit HDD jsou samozrejme na disku, ale tohle jsem videl naposled u 40GB IBM a pak nekolikaGB disku (montovani do sestav co sezerou 8GB atp)

Nicmene bych rekl ze nemas alokovanou plnou kapacitu, jak jiz bylo popsano na zacatku.
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
Jirka76
Začátečník
Začátečník

pro chytrolina

Příspěvek od Jirka76 »

OndraSter píše:Jumpery na limit HDD jsou samozrejme na disku, ale tohle jsem videl naposled u 40GB IBM a pak nekolikaGB disku (montovani do sestav co sezerou 8GB atp)
Laskave zanechte techto svych intelektualnich onanii. Z logiky celeho threadu podle me zretelne vypliva, ze mluvim o desce plosnych spoju na HDD. A co jsem videl jumper na omezeni kapacity, tak byl vzdy tam. Ale nemusi to platit 100%.
velfl
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od velfl »

no pekne jste se tu rozhadali... :D

to ohledne omezeni kapacity jsem psal proto, ze jsem mel seagate 80GB a na tom to prave jumperama slo nastavit.

ale co je hlavni zatim se nam neozval autor, jestli nase rady byly ci nebyly ku prospechu, pokud byly, tak to tu muzeme uzavrit a jit v klidu spat... :wink:
cejo
Nováček
Nováček

Příspěvek od cejo »

bolo to tými jumpermi. boli nastavené na 36 GB obmedzujúcu kapacitu. stretol som sa s takým niečím prvý krát. už je to oká :wink: díky moc :)
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“