epox 8rda+ problem

Pro procesory AMD Athlon, Athlon XP, Duron a Sempron.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
majty
Začátečník
Začátečník

epox 8rda+ problem

Příspěvek od majty »

cus, mam takovej problem - nechce mi nabehnout komp, a ja si myslim ze to je prave deskou. Nedavno mi totiz zatuh komp a po restartu uz mi nenabeh... Jinak na tom displeji se zobrazujou ruzny kody - C1 (problem s pameti), pamet sem ale zkousel nekde jinde a tam fungovala, taky se tam zobrazuje treba C0, 02 nebo 2b... a snad este neco jinyho uz newim presne... procesorem to asi nebude, protoze sem do tyhle desky zkousel davat jinej procesor a to taky neslo... Napadlo me ze by to mohlo bejt treba BIOSem, dal by se tam ten bios vymenit ?
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

Thread o desce Epox 8RDA3+ je tady http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=23298 , takze pokracuj tam.
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
Skeeve
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

pravdepodobna pricina

Příspěvek od Skeeve »

Problem co popisujes se mi u tehle desky stal taky. A take lidem v mem okoli. Chyba bude v nafouknutych kondicich ktere ma tahle deska bohuzel velmi mizerne. Ja resil celkem 3 pripady. U vsech bylo nafouknutych kondiku vice, ale k rozbehnuti desky staci vymenit ten co je pod AGP slotem tesne u te civky (pokud je tedy nafoukly), cimz by se mela deska zase zprovoznit. Ve vsech 4 pripadech to tak u me zatim fungovalo. Pokud by byla deska stale nestabilni, bude potreba vymenit vsechny nafoukle.
Jestlize jsou kondiky v poradku, tak zkus prekontrolovat pameti, zda jsou dobre usazene, pripadne je prohod ve slotech.
majty
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od majty »

tak sem koukal na ty kondiky, ale nafoukly se mi nezdaj... ale objevil sem jinou vec. Na nekterych z nich je takova hnedobila hmota na ty stribrny "cepicce", nevite nekdo co to znamena ? a jak si rikal ze se daj vymenit, tak jak se to dela ? to se da nejak vytahnout ? A kde se daj sehnat novy ? Dik za rady...

btw : ramky spatny nejsou, jak uz sem psal, zkousel sem je u kamose a tam fungovali
Skeeve
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skeeve »

Pokud je na tech kondenzatorech ta hmota tak jsou vytekle. Kondiky se nenafukuji cele ale prave jen ta ploska nahore. Vytahnout se daji klasickym vypajenim pokud mozno mikropajkou, ale da se i klasickou trafopajkou. Vymenit je bud za stejne kondiky z nejake vyrazene desky a nebo koupit nejake co se hodnotami blizi tem na desce. Pokud ale nemas nejake zkusenosti s pajenim obratil bych se na nekoho kdo dela s elektronikou.
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

Pokud z tech kondenzatoru neco vyteklo, tak by mela byt videt znamka po prasknuti.. jestli mas desku v zaruce tak je to urcite na reklamaci, pokud ne, zkus ty kondenzatory vymenit, ale musis je sehnat o stejnych hodnotach (viz Skeeve). Nejdes je treba na http://www.gme.cz

Jinak nafouknute kondenzatory u teto desky se resily zde http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... sc&start=0
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
Jarmell
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Jarmell »

ahoj,sry za to ze ozivuji stare tema,ale nikde jsem na to nenasel odpoved, mam desku 8rda+ coz je asi jasne no a po flashnuti nejnovejsiho biosu ze stranek epoxu mi nejde nastavit integrovana sitovka, vse je nastaveny tak jak by melo nove reinstalovanej komp, nejnovejsi ovladace pro nforce2 a stejne to nepomohlo,v biosu mam NV MAC lan enabled a to same i u MAC adress nebo tak něco jsou tam 3 položky ohledně lan, dvě enabled u třetí se zadava jakasi adresa netusim jaka nechal jsem prazdnou,
mohl by mi někdo poradit jak to zprovoznit??? soubor biosu se jmenuje 8rda4729 a odpovida to 29/7/2004

pls help

dobrý,nevermind, problem vyresen zadala se v biosu MAC adresa a byl klid
jarous
Nováček
Nováček

Příspěvek od jarous »

Měl sem stejný problém jak ty komp začal blbě startovat, startoval někdy až na 5tý pokus, pos kode házelo samé C1 chyby což mě přivádělo na problémy s pamětí, pamět pučená jiná, komp dělal to samé. Provedena důkladná kontola zapojení a po kontrole několika lidí bylo konstatováno, že nafouklí kondík nevěstí nic dobrého. Podotýkám že komp běžel až do července naprosto bez závad stabilní a co sem tam připojil tak vše šlapalu na 1 pokus. Ydřejmě sem měl nějaký super kus, protože lidi v dikuzích si stěžovali že už jim kondíky vytekly po cca 1,5 roce provoyu. Deska koupenáv Abacus Ostrava v březnu 2003 atkže už je to dědeček. Takže návštěva elekto bastl krámu a nakoupeny kondenzátory kapacit 1000 pF 105 st C a 2200 pF standartní jsou 1600 pF ale ve forech sem se dočet že větší nevadí. Kondík se musí rozcvaknout vytahnout z něho jakosi vatu či co a pak ho opatrně ostrými kleštěmi vytahnout. Nožičky co trčí je nutno ucvaknou až dole cca 2 mm nad deskou, páč horní část je potažena nějakým sajratem a cín na to nechytal. Já sam jsem si na to netoufl, ale ochotný kamarád za kapku něčeho tekutého vybastlil kondíky a napájel nové. Miláček už zase běhá jak nový.
Sestava: Athlon XP 2400@2700, Coolermaster CP5-7JD1B (měděná podložka), Epox 8RDA+ rev 1.1, ATI Radeon 9500Pro, Palírna Plextor 48/24/48A, DVD Toshiba 1712
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

EfineSS píše:ale musis je sehnat o stejnych hodnotach (viz Skeeve). Nejdes je treba na http://www.gme.cz

Jinak nafouknute kondenzatory u teto desky se resily zde http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... sc&start=0
Adakvátní kondenzatory na opravu MB v GES/GME nekoupíš. Žádný z jimy nabízených kondenzátorů není low-ERS. Výsledek je stejný, jako když na F1 namotuješ kola z Trabantu :oops:

Když už, tak Nippon-Chemicon:
http://www.ecom.cz/menu/inzerce.htm
Popř. mi napiš SZ, pravidelně si vozím z HK Samxony. :wink:
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
Odpovědět

Zpět na „Socket A a Slot A“