Apache a zakázání spouštění php skriptů v určité subdoméně

Vývojová prostředí, aplikace, skripty, http://www... síťové programy, internet, sdílení...
Odpovědět
Trinom
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Apache a zakázání spouštění php skriptů v určité subdoméně

Příspěvek od Trinom »

Zdravím. Docela by mě zajímalo, jak v určitý subdoméně zakážu spouštění php skriptů. Teoreticky by mi ovšem stačilo udělat skript, kterej dovolí uploadnout jen soubory, které nebudou smět mít příponu .htm, .html, .php a podobné webovské. To .php je skutečně velmi nutný.
Obrázek Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj
Drom
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Apache a zakázání spouštění php skriptů v určité subdomé

Příspěvek od Drom »

Trinom píše:Zdravím. Docela by mě zajímalo, jak v určitý subdoméně zakážu spouštění php skriptů. Teoreticky by mi ovšem stačilo udělat skript, kterej dovolí uploadnout jen soubory, které nebudou smět mít příponu .htm, .html, .php a podobné webovské. To .php je skutečně velmi nutný.
To omezeni pripony Ti nepomuze, protoze, lidi sou vynalezavy a nejakou cesticku by si urcite nekdo nasel, jak to udelat. Zname lidi :)

Nejsem spravce WWW, takze odkazuju jinam: http://rohansheth.com/2007/04/29/apache ... sable-php/
[CZ]Airwolf[OC]
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od [CZ]Airwolf[OC] »

Drom píše:
Trinom píše:Zdravím. Docela by mě zajímalo, jak v určitý subdoméně zakážu spouštění php skriptů. Teoreticky by mi ovšem stačilo udělat skript, kterej dovolí uploadnout jen soubory, které nebudou smět mít příponu .htm, .html, .php a podobné webovské. To .php je skutečně velmi nutný.
To omezeni pripony Ti nepomuze, protoze, lidi sou vynalezavy a nejakou cesticku by si urcite nekdo nasel, jak to udelat. Zname lidi :)

Nejsem spravce WWW, takze odkazuju jinam: http://rohansheth.com/2007/04/29/apache ... sable-php/
omyl. aby apache interpretoval soubor jako skript, musi mit urcitou priponu, jinak ho nema jak pripojit k skriptovacimu programu. takze zde je jedna cesta. takze bud bloknout pripony pres ruzne direktivy ci .ht* soubory, nebo to osetrit v configu.
Trinom
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinom »

[CZ]Airwolf[OC] píše:...aby apache interpretoval soubor jako skript, musi mit urcitou priponu, jinak ho nema jak pripojit k skriptovacimu programu. takze zde je jedna cesta. takze bud bloknout pripony pres ruzne direktivy ci .ht* soubory, nebo to osetrit v configu.
No jasný, otázka ale zní JAK?
Obrázek Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj
Drom
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Drom »

[CZ]Airwolf[OC] píše:
Drom píše: To omezeni pripony Ti nepomuze, protoze, lidi sou vynalezavy a nejakou cesticku by si urcite nekdo nasel, jak to udelat. Zname lidi :)

omyl. aby apache interpretoval soubor jako skript, musi mit urcitou priponu, jinak ho nema jak pripojit k skriptovacimu programu. takze zde je jedna cesta. takze bud bloknout pripony pres ruzne direktivy ci .ht* soubory, nebo to osetrit v configu.
Tim se ovsem zakaze interpretace, ne samotny php, prijde mi bezpecnejsi php vypnout.
K.
Nováček
Nováček

Příspěvek od K. »

Nejbezpečnější je vypnout php, ale s ním pochopitelně i cokoliv typu python, perl, cgi a spol. U přípon si nejsem jistý, jak se Apache zachová u php schovaného v .html souboru.
Trinom
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinom »

K. píše:Nejbezpečnější je vypnout php, ale s ním pochopitelně i cokoliv typu python, perl, cgi a spol. U přípon si nejsem jistý, jak se Apache zachová u php schovaného v .html souboru.
Přípony jsou jasný, apač jede podle přípon. JAK teda zakázat jednu konkrétní subdoménu?
Lamicz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lamicz »

:: DESKA :: Asus A8V-XE (VIA K8T890) :: CPU :: AMD Athlon 64 3700+ :: VGA :: ATI Asus GF7600 512MB - passive solution :: RAM :: 4x 256MB Samsung :: HDD :: 80GB Maxtor PATA ::
Trinom
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinom »

To vypadá použitelně, večer vyzkouším

Ověřeno: funguje to
Odpovědět

Zpět na „Programování a web“