Apache a zakázání spouštění php skriptů v určité subdoméně
- Trinom
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Apache a zakázání spouštění php skriptů v určité subdoméně
Zdravím. Docela by mě zajímalo, jak v určitý subdoméně zakážu spouštění php skriptů. Teoreticky by mi ovšem stačilo udělat skript, kterej dovolí uploadnout jen soubory, které nebudou smět mít příponu .htm, .html, .php a podobné webovské. To .php je skutečně velmi nutný.
Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj- Drom
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: Apache a zakázání spouštění php skriptů v určité subdomé
To omezeni pripony Ti nepomuze, protoze, lidi sou vynalezavy a nejakou cesticku by si urcite nekdo nasel, jak to udelat. Zname lidi :)Trinom píše:Zdravím. Docela by mě zajímalo, jak v určitý subdoméně zakážu spouštění php skriptů. Teoreticky by mi ovšem stačilo udělat skript, kterej dovolí uploadnout jen soubory, které nebudou smět mít příponu .htm, .html, .php a podobné webovské. To .php je skutečně velmi nutný.
Nejsem spravce WWW, takze odkazuju jinam: http://rohansheth.com/2007/04/29/apache ... sable-php/
- [CZ]Airwolf[OC]
- Začátečník

-
omyl. aby apache interpretoval soubor jako skript, musi mit urcitou priponu, jinak ho nema jak pripojit k skriptovacimu programu. takze zde je jedna cesta. takze bud bloknout pripony pres ruzne direktivy ci .ht* soubory, nebo to osetrit v configu.Drom píše:To omezeni pripony Ti nepomuze, protoze, lidi sou vynalezavy a nejakou cesticku by si urcite nekdo nasel, jak to udelat. Zname lidiTrinom píše:Zdravím. Docela by mě zajímalo, jak v určitý subdoméně zakážu spouštění php skriptů. Teoreticky by mi ovšem stačilo udělat skript, kterej dovolí uploadnout jen soubory, které nebudou smět mít příponu .htm, .html, .php a podobné webovské. To .php je skutečně velmi nutný.
Nejsem spravce WWW, takze odkazuju jinam: http://rohansheth.com/2007/04/29/apache ... sable-php/
- Trinom
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
No jasný, otázka ale zní JAK?[CZ]Airwolf[OC] píše:...aby apache interpretoval soubor jako skript, musi mit urcitou priponu, jinak ho nema jak pripojit k skriptovacimu programu. takze zde je jedna cesta. takze bud bloknout pripony pres ruzne direktivy ci .ht* soubory, nebo to osetrit v configu.
Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj- Drom
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Tim se ovsem zakaze interpretace, ne samotny php, prijde mi bezpecnejsi php vypnout.[CZ]Airwolf[OC] píše:omyl. aby apache interpretoval soubor jako skript, musi mit urcitou priponu, jinak ho nema jak pripojit k skriptovacimu programu. takze zde je jedna cesta. takze bud bloknout pripony pres ruzne direktivy ci .ht* soubory, nebo to osetrit v configu.Drom píše: To omezeni pripony Ti nepomuze, protoze, lidi sou vynalezavy a nejakou cesticku by si urcite nekdo nasel, jak to udelat. Zname lidi :)
- K.
- Nováček

-
- Trinom
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Přípony jsou jasný, apač jede podle přípon. JAK teda zakázat jednu konkrétní subdoménu?K. píše:Nejbezpečnější je vypnout php, ale s ním pochopitelně i cokoliv typu python, perl, cgi a spol. U přípon si nejsem jistý, jak se Apache zachová u php schovaného v .html souboru.
Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj- Lamicz
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Mno, nasel jsem tohle - http://www.php.net/manual/en/ref.apache.php
:: DESKA :: Asus A8V-XE (VIA K8T890) :: CPU :: AMD Athlon 64 3700+ :: VGA :: ATI Asus GF7600 512MB - passive solution :: RAM :: 4x 256MB Samsung :: HDD :: 80GB Maxtor PATA ::
- Trinom
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele: