Treba kolečko myši mazať?

Klávesnice, myši, volanty, tablet, joysticky, podložky, pedály, řadící páky, atp.
Odpovědět
Mark6
Nováček
Nováček

Treba kolečko myši mazať?

Příspěvek od Mark6 »

Asi je to blbá otázka, ale musím sa spýtať. Mám Logitech MX-510 a začalo mi na nej blbnúť kolečko. Keď som s ním zatočil, tak sa stránka vôbec neposunula alebo sa posunula o 4 riadky ale zároveň hneď skončila o dva späť. Tak som ju rozobral a samozrejme na kolečko bola namotaná spleť prachu a vlasov. Tak som ho vyčistil a zbavil všetkej mastnoty. Teraz sa točí bez problémov až na to, že potrebujem vynaložiť väčšiu silu na jeho otočenie, než predtým.

Moja otázka teda znie: Zdá sa mi to alebo si kolečko vyžaduje nejaké mazanie, ktoré som zotrel pri jeho čistení? Má s tým niekto skúsenosti?
Alianna
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alianna »

spise si ji spatne dal dohromady nebo se nejaka spina dostala hloubeji,, a ne zadne mazani nepotrebuje
Mark6
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mark6 »

Po dvoch hodinách sa mi zdá, že už ide ľahko ako predtým, takže asi sa mi to len zdalo alebo to kolečko potrebovalo chvíľku čas na rozbehanie. 8-)
Aigor
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aigor »

Podle me spis vetsinou potrebuje vysuseni, mel sem v ruce uz 4 mysi, ktery byly uvnitr tak zasr** vazelinou, ze se to svinstvo dostalo az na senzory :x
[CZ]Airwolf[OC]
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od [CZ]Airwolf[OC] »

A netusi nekdo presne obraceny problem ?

I pri vyndanem kolecku senzor detekuje chvilemi "pohyb kolecka" a podle toho reaguje...primarne detekuje pohyb dopredu... :x
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

A nemáš tam nějakej bordel ? V myší se toho za delší dobu nashromáždí, až se jeden diví :roll:
Goldnoob team proud member!
[CZ]Airwolf[OC]
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od [CZ]Airwolf[OC] »

Thellwin píše:A nemáš tam nějakej bordel ? V myší se toho za delší dobu nashromáždí, až se jeden diví :roll:
Jsem to uz asi 3x rozebiral vcetne cisteni toho optickeho clenu...proste nevim, z ceho to pak detekuje ten pohyb...zvlast kdyz to neovlivni vyndane/nevyndane kolecko, je to trochu s podivem...
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Tak už asi haluzí senzor nebo něco s tím spojené.
Goldnoob team proud member!
jankop
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jankop »

Pohyb kolečka je obvykle snímán mechanickým snímačem, do kterého je šestihran osy kolečka vložen. Když začne zlobit kolečko, je to obvykle na vyhození myši. Mnohokrát jsem s tím laboroval, ale úspěšnost minimální.
SleepY.664
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SleepY.664 »

jankop píše:Pohyb kolečka je obvykle snímán mechanickým snímačem, do kterého je šestihran osy kolečka vložen. Když začne zlobit kolečko, je to obvykle na vyhození myši. Mnohokrát jsem s tím laboroval, ale úspěšnost minimální.
No já sem teda většinou viděl optický snímání, mechanickej snímač byl snad naposled snad v nějaký NetScrollce z roku razdva :?

I když je pravda, že výrobci jako Genius by měli u mechaniky v některejch případech zůstat - co dělaj optický snímače v některejch Travellerech, nad tím zůstává rozum stát - sou to přesně ty případy že točím dolu ale listuje to nahoru. Ale že to dělá i MX510, nad tím rozum stojí dvojnásob.
Odpovědět

Zpět na „Vstupní zařízení“