Treba kolečko myši mazať?
- Mark6
- Nováček

-
Treba kolečko myši mazať?
Asi je to blbá otázka, ale musím sa spýtať. Mám Logitech MX-510 a začalo mi na nej blbnúť kolečko. Keď som s ním zatočil, tak sa stránka vôbec neposunula alebo sa posunula o 4 riadky ale zároveň hneď skončila o dva späť. Tak som ju rozobral a samozrejme na kolečko bola namotaná spleť prachu a vlasov. Tak som ho vyčistil a zbavil všetkej mastnoty. Teraz sa točí bez problémov až na to, že potrebujem vynaložiť väčšiu silu na jeho otočenie, než predtým.
Moja otázka teda znie: Zdá sa mi to alebo si kolečko vyžaduje nejaké mazanie, ktoré som zotrel pri jeho čistení? Má s tým niekto skúsenosti?
Moja otázka teda znie: Zdá sa mi to alebo si kolečko vyžaduje nejaké mazanie, ktoré som zotrel pri jeho čistení? Má s tým niekto skúsenosti?
- Alianna
- Začátečník

-
- Mark6
- Nováček

-
- Aigor
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- [CZ]Airwolf[OC]
- Začátečník

-
- Thellwin
- Administrátor

- [CZ]Airwolf[OC]
- Začátečník

-
- Thellwin
- Administrátor

- jankop
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- SleepY.664
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
No já sem teda většinou viděl optický snímání, mechanickej snímač byl snad naposled snad v nějaký NetScrollce z roku razdvajankop píše:Pohyb kolečka je obvykle snímán mechanickým snímačem, do kterého je šestihran osy kolečka vložen. Když začne zlobit kolečko, je to obvykle na vyhození myši. Mnohokrát jsem s tím laboroval, ale úspěšnost minimální.
I když je pravda, že výrobci jako Genius by měli u mechaniky v některejch případech zůstat - co dělaj optický snímače v některejch Travellerech, nad tím zůstává rozum stát - sou to přesně ty případy že točím dolu ale listuje to nahoru. Ale že to dělá i MX510, nad tím rozum stojí dvojnásob.