Zdeformovane Foto

Veškerý software týkající se zvuku, videa, fotografie, počítačové grafiky a podobné.
Odpovědět
Metelo
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Zdeformovane Foto

Příspěvek od Metelo »

Zdravím...
Mam tu problém, zničoho nič sa mi zdeformovalo niekoľko fotiek. Dosť ma to serie :P (lebo som fotil aj napr. birmovku a fotky sú bezcenné), neviem si stým už rady. Neviete čo tento problém môže spôsobovať?
Tu je príklad:
Obrázek
MSI K8N Diamond Plus / AMD64 Wenice 3000+ / ASUS ATi Radeon EAH2900XT / Kingston Hyper-X 2x512MB 400MHz / WD Caviar® SE16 320 GB, 3 Gb/s, 16 MB Cache, 7200 RPM, SATAII (WD3200AAKS) / 2x LG GSA-4163B / Zdroj Fortron 400W / LCD NEC MultiSync 20WGX2 Pro 20" / GENIUS SW 5.1 Home Theater
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

Re: Zdeformovane Foto

Příspěvek od NobodyLovesMe »

Metelo píše:Zdravím...
Mam tu problém, zničoho nič sa mi zdeformovalo niekoľko fotiek. Dosť ma to serie :P (lebo som fotil aj napr. birmovku a fotky sú bezcenné), neviem si stým už rady. Neviete čo tento problém môže spôsobovať?
Fotky jsi měl kde?Takhle nějak podobně se mi to stalo,když jsem fotky vypálil špatně na CD (podtekl buffer asi),nebo bylo CD špatně čitelné...na disku jsem se s tím ještě nesetkal.Pokud byly snímky z fotoaparátu v pořádku,když jsi je kopíroval na disk,tak na disku nemohly doznat takové deformace.
Metelo
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Metelo »

Fotky boli určite v poriadku aj po prenose z fotoaparátu, ešte som si ich večer pozeral a na druhý deň som ich našiel v takomto stave. Už som myslel že či nemá dáky vírus, ale žiadny som nenašiel...
MSI K8N Diamond Plus / AMD64 Wenice 3000+ / ASUS ATi Radeon EAH2900XT / Kingston Hyper-X 2x512MB 400MHz / WD Caviar® SE16 320 GB, 3 Gb/s, 16 MB Cache, 7200 RPM, SATAII (WD3200AAKS) / 2x LG GSA-4163B / Zdroj Fortron 400W / LCD NEC MultiSync 20WGX2 Pro 20" / GENIUS SW 5.1 Home Theater
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

Metelo píše:Fotky boli určite v poriadku aj po prenose z fotoaparátu, ešte som si ich večer pozeral a na druhý deň som ich našiel v takomto stave. Už som myslel že či nemá dáky vírus, ale žiadny som nenašiel...
Virus je nesmysl,napadá mě nesprávné vypnutí,reset apod.,kdy se data mohou poškodit.Ale ani to se už dnes neděje.Každopádně zřejmě nemá cenu řešit,proč se tak stalo,ale zjednat nějakou nápravu.Napadá mě Photoshop a dělat s tím,co umíš.
Metelo
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Metelo »

Pred malou chvíľkou som použil program na obnovenie vymazaných fotiek z fotoaparátu, úspešne sa mi podarilo obnoviť to čo som potreboval, fotky boli v poriadku, ale ako som vypol a zapol kompa tak sa to zasa dobabralo, a zaujímave je to že sa znova dobabrali tie isté fotky... :(
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

A proč si je nezálohuješ?
Trinom
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinom »

Jak už bylo řečeno výše, tak je třeba zálohovat a kontrolovat stav disku.

Něco podobnýho mi dělala vadná karta ve foťáku
Obrázek Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj
Metelo
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Metelo »

No takže, stiahol dom si soft na WD Diagnostics (soft na údržbu HDD značky Western Digital) premazal som sektory na nuly na disku, potom som disk naformátoval a znovu som si tam dal dáta. Všetky dáta su zatiaľ v poriadku. Disk WD800BB (Western Digital 80GB) je v externom rámčeku na HDD značky COOLER MASTER X-CRAFT a USBckom pripojený k notebooku. Vždy keď si tam nakopírujem fotky ktoré sú pred kopírovaním určite v poriadku tak po skopírovaní na disk sa niektoré poškodia tak ako som uviedol na obrázku vyššie. Neviete niekto poradiť prečo tento problém vzniká ? Žiadne dáta nie sú poškodené iba fotky. Prosím o pomoc...
Trinom
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinom »

Píšeš, že ho máš v rámečku. Dělá to i při vložení do PC?
Obrázek Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj
Metelo
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Metelo »

Heh neskúšal som dať HDD do PC ale skúšal som do toho rámčeka dať iné 3 HDD a problém sa vyskytol na každom jednom, čiže to bude chyba v tom rámčeku. Dám to reklamovať.... vďaka za pomoc.
Odpovědět

Zpět na „Audio, video a grafika“