Střeva:
Intel C2D E6400, z.d. Gigabyte 965P-DS4, paměť Kingston HyperX LL 2048MB (kit 2x1GB) 800MHz (4-4-4-12), grafika Gigabyte ATI Radeon X1950Pro, chlazení AC Freezer 7 Pro
Postupoval jsem tedy podle článku "Jak na to: přetaktování procesorů Core 2 Duo"
http://www.pctuning.cz/index.php?option ... &Itemid=57
Jelikož mi v normálu jede paměť jako na 667MHz, tak jsem zůstal u FSB 333 a zkoušel jsem zatím jenom lehký overclock. Přesto jsem zamrznul na jednom bodě. Podle strany 7 jsem si nastavil tedy frekvenci na 333, multiplikátor paměti jsem dal na 2.0, ostatní jsem zatím ponechal na standartním nastavení Auto nebo Normal.
Po restaru PC nenaběhne ani do prvotní obrazovky. Naopak se po chvilce vypne a znovu sám zapne...to se asi pětkrát opakuje.
Zkoušel jsem i pár pokusů s FSB na 400 a manuálním přenastavení paměti na multipl. 2.0 a 4-4-4-12 (tedy na výrobcem uvedené parametry).
Prosím, vysvětlete mi někdo v čem dělám chybu a na co se mám ještě zaměřit? Na voltáž se mi moc sahat nechce, ale asi mi nezbude nic jiného, tak bych rád jak při jejím zvyšování postupovat. Nebo zda je tato chyba způsobená něčím úplně jiným?
THX za shovívavost a pomoc
PS: Tak mě přitom napadlo, zda by nebylo také dobré napsat právě nějaký článek pro přetaktování ve stylu "Co dělat, když po přetaktování....." - a popsat tam právě možné různé typy kolapsů PC a rady kde uživatel udělal nejspíše chyby a na co se má zaměřit