Zdarec, dneska jsem otevrel strany vadny modem od eurotelu (ne od o2) a nestacil jsem se divit. Vsude (na krabici, modemu, i identifikatoru) bylo napsane, ze je to GTRAN 6420, ale po otevreni jsem nasel, ze se jedna o starsi horsi verzi 6410.
Popravdě se tomu ani nedivím... érou CDMA jsem si prošel taky a nebyla to cesta vůbec jednoduchá.Pomalý,věčně to padalo,po 2 měsících byla baterie věčným dobíjením asi o 30% vyšší,jak byla nafouklá,pingy pod 100ms měli jen vyvolení do 200m od BTS atd... Byl jsem moc rád,když k nám na ves dorazil aspon ten telecom s adsl a já tu sr*čku silně pod cenou po roce a půl trápení mohl prodat. O tom,že jejich modemy stojí za velký kulový věděl každý člověk po prvním dni používání,ale když není jiná možnost,co člověk nadělá...Na jejich helpline nemělo cenu volat,bylo to stejně pokaždé to samé..."chyba je v signálu,nebo v počítači" Neviděl jsem snad jedinou zmínku na cdma foru,že by někdy někomu připustili jejich vinu
To je tezko soudit.
Ta zakladni deska mohla byt stejna pro oba typy jen do toho "novejsiho" mohli pridat nejakou vlastnost (nebo i ubrat a slevnit) a marketing to pak prodaval jako uplne novy model.