-!- Radeon HD2600 - problémy a jejich řešení -!-

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
GaGy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od GaGy »

NO ja mam gigabyte 550Nforce a v pohode ... Jinak pres tyden mi prijde dalsi gigabyte Nforce 560 ,tak uvidime ... 8)
R7 9800X3D @ 5425Mhz 95W - Liquid Freezer III │ 32Gb 6000Mhz Cl36 Expo Tweaked │ Nitro+ RX 9070 XT - 280W │ TUF GAMING B850-PLUS WIFI │ XPG CORE REACTOR II VE 750W │ Phanteks Eclipse P400A │ Samsung 990 PRO 2TB + Samsung SSD 990 EVO Plus 2TB │ 32" Dell Alienware AW3225QF - 4K - 240Hz │
Lenovo - Legion 5 - RTX 3060 + Ryzen 5600H
Samsung Galaxy S25 - 256Gb
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Stratos píše: proc by nemohlo? ono zdroj muze bejt vadnej a muze posilat spatny napeti do grafiky apod tech vairant je hodne :)
Ja myslis ze zdroj dava malo stavy do pciex sbernice?Vzdyt 2600XT zere velky prdlajs...
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

godlike píše:
Stratos píše: proc by nemohlo? ono zdroj muze bejt vadnej a muze posilat spatny napeti do grafiky apod tech vairant je hodne :)
Ja myslis ze zdroj dava malo stavy do pciex sbernice?Vzdyt 2600XT zere velky prdlajs...
no malo stavy je peknej pojem ale tech veci je tam vic :) jen se mrkni na nakej soft kolik udaju ukazuje o zdroji 12, 3,3V apod pak ti nekde hodi mene nebo vice a muze to delat problem. Takze proc by to nemohl bejt i zdroj je to jenom dalsi varianta co yb to mohlo bejt nic vic. Takze nechapu tvoji averzi vuci memu nazoru.
viky58
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od viky58 »

Mam problem jak rozchodit 3dmarky v XP na X2600XT nejedou mi 03 05 06 prostě se šitnou a musim reset !

sem slyšel že musim najk vypnout hárdverovou detekci na tak najk ?

prosim poradte dik
:)

Coololooser : no jo ani ja jsem z nebe naspad tak se nečerti !
:D
Naposledy upravil(a) viky58 dne úte 23. říj 2007, 12:23, celkem upraveno 1 x.
Coololooser
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Coololooser »

viky58 píše:Mam problem jak rozchodit 3dmarky v XP na X2600XT nejedou mi 03 05 06 prostě se šitnou a musim reset !

sem slyšel že musim najk vypnout hárdverovou detekci na tak najk ?

prosim poradte dik
:)
spust s parametrem "-nosysteminfo", resilo se to tady asi jen dvatisicekrat.
Ty snad musis mit papiry aj na to ze neumis vyhledavat... (o faqu nemluve)
0118 999 881 999 119 7253
Surgical
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Surgical »

Futuremark vydal hotfix http://www.futuremark.com/download/hotfix_oct07/, který již umožňuje správnou detekci Ati 2xxx karet a běh 3DMarků 2003,2005 a 2006 bez parametru -nosysteminfo....
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Stratos píše: no malo stavy je peknej pojem ale tech veci je tam vic :) jen se mrkni na nakej soft kolik udaju ukazuje o zdroji 12, 3,3V apod pak ti nekde hodi mene nebo vice a muze to delat problem. Takze proc by to nemohl bejt i zdroj je to jenom dalsi varianta co by to mohlo bejt nic vic.
Ja jsem si ted doma meril zasuvkovym merakem spotrebu,sice mam 500W Enermax ale vklidu mam spotrebu asi 110W PC bez monitoru(C2D RMclock na 2Ghz/2GB RAM,2X500GB/2DVD x550 graf. jen, atd atd.2600xt je fakt zcela nenarocna cili si mysli ze i 400W shit EC to musi zmaknout..
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

godlike píše:
Stratos píše: no malo stavy je peknej pojem ale tech veci je tam vic :) jen se mrkni na nakej soft kolik udaju ukazuje o zdroji 12, 3,3V apod pak ti nekde hodi mene nebo vice a muze to delat problem. Takze proc by to nemohl bejt i zdroj je to jenom dalsi varianta co by to mohlo bejt nic vic.
Ja jsem si ted doma meril zasuvkovym merakem spotrebu,sice mam 500W Enermax ale vklidu mam spotrebu asi 110W PC bez monitoru(C2D RMclock na 2Ghz/2GB RAM,2X500GB/2DVD x550 graf. jen, atd atd.2600xt je fakt zcela nenarocna cili si mysli ze i 400W shit EC to musi zmaknout..
jo karta je to nenarocna uz sem ji tetsval i na 300W EC zdroji. Ale ten zdroj musi bejt OK :) kdyz mas uz z vyroby spatnej zdroj kterej je nestabilni tak nepomuze ani svecena voda a proste je nutny vymenit zdroj.
viky58
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od viky58 »

Surgical : diky už to fachá :)
creb
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od creb »

pls vyriesil uz niekdo problem ked mu komp s hd2600xt pocas hrania mrzol??uz som vymenil zakladovu dosku a stale mi to robi prosim ma niekdo nejaku radu?
Petrenka
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Petrenka »

Nevím v čem je problém,ale nedaří se mě nataktovat moji Sapphire 2600Pro v žádném z dostupných programů-buď se nestane nic,nebo to vytuhne.
Např. v Catalystech a v AMDGPUClockTool_v0.7 mě píše :
Current Clock Settings:
GPU Clock: 110Mhz a Memory Clock: 252Mhz - má tam být 700 a 700
Jakmile změním takt na jiný, dojde k tomu,źe se nestane vůbec nic.
michalv
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od michalv »

godlike píše:
No byl bych opatrný s tím EC400W měl jsem ho taky, na mé sestavě a šel z něho hrozně horký vzduch, tak jsem se podíval dovnitř a tam už vyteklý kondenzátory, tak jsem ho hned vyhodil a koupil Fortona. Buďte opatrní EC jsou strašný šmejdy.
AMD Ryzen 7 5700x, Radeon 5700XT 8GB, Gigabyte B550M-DS3H, 16GB DDR4 3200Mhz
vladomir
Nováček
Nováček

stelesnena nekompatibilita

Příspěvek od vladomir »

s kartou msi 2600xt mám 3 problémy:
1) s monitorom syncmaster 203B pri zapojeni cez dvi nezobrazuje priebeh bootovania a ani priebeh inštalácie windows, teda cez dvi je nemožna inštalacia win xp( pred tým gf 6600 s tym istym monitorom všetko ok)
2) pri bežnom používaní PC v 2D nabehne občas čierna obrazovka, z ktore sa pc niekedy obnoví an niekedy treba tvrdý reštart
3) pri bežnom používaní PC v 2D , napr. aj pri posúvaní okien myšou, čiastočné alebo úplne rosypanie obrazu,, to isté ako spomínal lumio v tomto fóre

ako som pozeral toto aj iné fórum, nejde pravdepodobne o chybu mojej karty ale o rôzne nekompatibility ( teda sa to nedá reklamovať), ktorých je naozaj dosť, problém určite nie je zdrojom ani chladením , dosku mam msi p35 neo2 fir,

pokiaľ ati nevydá nové ovládače( problémy ostali aj s 7.10, win xp) doporučujem sa vyhnúť tejto rade kariet ( zobrať radšej nvidiu), ibaže by ste mali dopredu odskúšanú celú zostavu vrátane monitora!!!
Petrenka
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Petrenka »

Mám podobné problémy(Sapphire 2600Pro) - někdy rozpad obrazu - restart karty,nebo restart PC
a nejde mi taktovat, po změně kmitočtu to buď neudělá nic,nebo černá obrazovka a nic
Austinek
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Austinek »

zkuste si taky trochu pohrat s PCIEx frekvenci... me to tusim par problemu vyresilo...
a co se OC tyce, tak RivaTuner 2.06b.... uz umi taktovat... mam odzkouseno
C2Q 3,5 Ghz, ATi HD4870, 8GB ram ...
viky58
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od viky58 »

Austinek : kde se dá stáhnout : RivaTuner 2.06b

sem to najk nenašel
Petrenka
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Petrenka »

Austinek píše:zkuste si taky trochu pohrat s PCIEx frekvenci... me to tusim par problemu vyresilo...
a na jakou až hodnotu je to bezpečné ?
creb
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od creb »

chcel by som radu mam hd2600xt msi 512mb a mam ju uz pripravenu na reklamaciu kvoli rozpadu obrazu zmene farieb okien a obcas cierne pasy a hlavne mrznutie pc pri hrani hier a monitor mi vtedy napise out of range ale tak je to divne tak chcem vediet co s tym mam robit pretoze teraz bezim na integrovanej grafe na asus m2a-vm ale tak nemam chut cakat na nove ovladace pls nejaku radu
Petrenka
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Petrenka »

Austinek píše:zkuste si taky trochu pohrat s PCIEx frekvenci... me to tusim par problemu vyresilo...
Ano ano, RT 2.06b funguje výborně - super program, moc díky
lumio
Začátečník
Začátečník

msi 2600xt

Příspěvek od lumio »

chcel by som radu mam hd2600xt msi 512mb a mam ju uz pripravenu na reklamaciu kvoli rozpadu obrazu zmene farieb okien a obcas cierne pasy a hlavne mrznutie pc pri hrani hier a monitor mi vtedy napise out of range ale tak je to divne tak chcem vediet co s tym mam robit pretoze teraz bezim na integrovanej grafe na asus m2a-vm ale tak nemam chut cakat na nove ovladace pls nejaku radu
Na tu MSI si skus stiahnut bios zo stranok msi. Ak nepomoze tek reklamacia.
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“