-!- Radeon HD2600 - problémy a jejich řešení -!-
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- GaGy
- Začátečník

NO ja mam gigabyte 550Nforce a v pohode ... Jinak pres tyden mi prijde dalsi gigabyte Nforce 560 ,tak uvidime ... 
R7 9800X3D @ 5425Mhz 95W - Liquid Freezer III │ 32Gb 6000Mhz Cl36 Expo Tweaked │ Nitro+ RX 9070 XT - 280W │ TUF GAMING B850-PLUS WIFI │ XPG CORE REACTOR II VE 750W │ Phanteks Eclipse P400A │ Samsung 990 PRO 2TB + Samsung SSD 990 EVO Plus 2TB │ 32" Dell Alienware AW3225QF - 4K - 240Hz │
Lenovo - Legion 5 - RTX 3060 + Ryzen 5600H
Samsung Galaxy S25 - 256Gb
Lenovo - Legion 5 - RTX 3060 + Ryzen 5600H
Samsung Galaxy S25 - 256Gb
- godlike
- Středně pokročilý

-
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
no malo stavy je peknej pojem ale tech veci je tam vicgodlike píše:Ja myslis ze zdroj dava malo stavy do pciex sbernice?Vzdyt 2600XT zere velky prdlajs...Stratos píše: proc by nemohlo? ono zdroj muze bejt vadnej a muze posilat spatny napeti do grafiky apod tech vairant je hodne
- viky58
- Černá karta

-
Mam problem jak rozchodit 3dmarky v XP na X2600XT nejedou mi 03 05 06 prostě se šitnou a musim reset !
sem slyšel že musim najk vypnout hárdverovou detekci na tak najk ?
prosim poradte dik

Coololooser : no jo ani ja jsem z nebe naspad tak se nečerti !

prosim poradte dik
Coololooser : no jo ani ja jsem z nebe naspad tak se nečerti !
Naposledy upravil(a) viky58 dne úte 23. říj 2007, 12:23, celkem upraveno 1 x.
- Coololooser
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
spust s parametrem "-nosysteminfo", resilo se to tady asi jen dvatisicekrat.viky58 píše:Mam problem jak rozchodit 3dmarky v XP na X2600XT nejedou mi 03 05 06 prostě se šitnou a musim reset !
prosim poradte dik
Ty snad musis mit papiry aj na to ze neumis vyhledavat... (o faqu nemluve)
0118 999 881 999 119 7253
- Surgical
- Začátečník

-
Futuremark vydal hotfix http://www.futuremark.com/download/hotfix_oct07/, který již umožňuje správnou detekci Ati 2xxx karet a běh 3DMarků 2003,2005 a 2006 bez parametru -nosysteminfo....
- godlike
- Středně pokročilý

-
Ja jsem si ted doma meril zasuvkovym merakem spotrebu,sice mam 500W Enermax ale vklidu mam spotrebu asi 110W PC bez monitoru(C2D RMclock na 2Ghz/2GB RAM,2X500GB/2DVD x550 graf. jen, atd atd.2600xt je fakt zcela nenarocna cili si mysli ze i 400W shit EC to musi zmaknout..Stratos píše: no malo stavy je peknej pojem ale tech veci je tam vicjen se mrkni na nakej soft kolik udaju ukazuje o zdroji 12, 3,3V apod pak ti nekde hodi mene nebo vice a muze to delat problem. Takze proc by to nemohl bejt i zdroj je to jenom dalsi varianta co by to mohlo bejt nic vic.
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
jo karta je to nenarocna uz sem ji tetsval i na 300W EC zdroji. Ale ten zdroj musi bejt OKgodlike píše:Ja jsem si ted doma meril zasuvkovym merakem spotrebu,sice mam 500W Enermax ale vklidu mam spotrebu asi 110W PC bez monitoru(C2D RMclock na 2Ghz/2GB RAM,2X500GB/2DVD x550 graf. jen, atd atd.2600xt je fakt zcela nenarocna cili si mysli ze i 400W shit EC to musi zmaknout..Stratos píše: no malo stavy je peknej pojem ale tech veci je tam vicjen se mrkni na nakej soft kolik udaju ukazuje o zdroji 12, 3,3V apod pak ti nekde hodi mene nebo vice a muze to delat problem. Takze proc by to nemohl bejt i zdroj je to jenom dalsi varianta co by to mohlo bejt nic vic.
- creb
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
- Petrenka
- Začátečník

-
Nevím v čem je problém,ale nedaří se mě nataktovat moji Sapphire 2600Pro v žádném z dostupných programů-buď se nestane nic,nebo to vytuhne.
Např. v Catalystech a v AMDGPUClockTool_v0.7 mě píše :
Current Clock Settings:
GPU Clock: 110Mhz a Memory Clock: 252Mhz - má tam být 700 a 700
Jakmile změním takt na jiný, dojde k tomu,źe se nestane vůbec nic.
Např. v Catalystech a v AMDGPUClockTool_v0.7 mě píše :
Current Clock Settings:
GPU Clock: 110Mhz a Memory Clock: 252Mhz - má tam být 700 a 700
Jakmile změním takt na jiný, dojde k tomu,źe se nestane vůbec nic.
- michalv
- Začátečník

-
No byl bych opatrný s tím EC400W měl jsem ho taky, na mé sestavě a šel z něho hrozně horký vzduch, tak jsem se podíval dovnitř a tam už vyteklý kondenzátory, tak jsem ho hned vyhodil a koupil Fortona. Buďte opatrní EC jsou strašný šmejdy.godlike píše:Ja jsem si ted doma meril zasuvkovym merakem spotrebu,sice mam 500W Enermax ale vklidu mam spotrebu asi 110W PC bez monitoru(C2D RMclock na 2Ghz/2GB RAM,2X500GB/2DVD x550 graf. jen, atd atd.2600xt je fakt zcela nenarocna cili si mysli ze i 400W shit EC to musi zmaknout..Stratos píše: no malo stavy je peknej pojem ale tech veci je tam vicjen se mrkni na nakej soft kolik udaju ukazuje o zdroji 12, 3,3V apod pak ti nekde hodi mene nebo vice a muze to delat problem. Takze proc by to nemohl bejt i zdroj je to jenom dalsi varianta co by to mohlo bejt nic vic.
AMD Ryzen 7 5700x, Radeon 5700XT 8GB, Gigabyte B550M-DS3H, 16GB DDR4 3200Mhz
- vladomir
- Nováček

-
stelesnena nekompatibilita
s kartou msi 2600xt mám 3 problémy:
1) s monitorom syncmaster 203B pri zapojeni cez dvi nezobrazuje priebeh bootovania a ani priebeh inštalácie windows, teda cez dvi je nemožna inštalacia win xp( pred tým gf 6600 s tym istym monitorom všetko ok)
2) pri bežnom používaní PC v 2D nabehne občas čierna obrazovka, z ktore sa pc niekedy obnoví an niekedy treba tvrdý reštart
3) pri bežnom používaní PC v 2D , napr. aj pri posúvaní okien myšou, čiastočné alebo úplne rosypanie obrazu,, to isté ako spomínal lumio v tomto fóre
ako som pozeral toto aj iné fórum, nejde pravdepodobne o chybu mojej karty ale o rôzne nekompatibility ( teda sa to nedá reklamovať), ktorých je naozaj dosť, problém určite nie je zdrojom ani chladením , dosku mam msi p35 neo2 fir,
pokiaľ ati nevydá nové ovládače( problémy ostali aj s 7.10, win xp) doporučujem sa vyhnúť tejto rade kariet ( zobrať radšej nvidiu), ibaže by ste mali dopredu odskúšanú celú zostavu vrátane monitora!!!
1) s monitorom syncmaster 203B pri zapojeni cez dvi nezobrazuje priebeh bootovania a ani priebeh inštalácie windows, teda cez dvi je nemožna inštalacia win xp( pred tým gf 6600 s tym istym monitorom všetko ok)
2) pri bežnom používaní PC v 2D nabehne občas čierna obrazovka, z ktore sa pc niekedy obnoví an niekedy treba tvrdý reštart
3) pri bežnom používaní PC v 2D , napr. aj pri posúvaní okien myšou, čiastočné alebo úplne rosypanie obrazu,, to isté ako spomínal lumio v tomto fóre
ako som pozeral toto aj iné fórum, nejde pravdepodobne o chybu mojej karty ale o rôzne nekompatibility ( teda sa to nedá reklamovať), ktorých je naozaj dosť, problém určite nie je zdrojom ani chladením , dosku mam msi p35 neo2 fir,
pokiaľ ati nevydá nové ovládače( problémy ostali aj s 7.10, win xp) doporučujem sa vyhnúť tejto rade kariet ( zobrať radšej nvidiu), ibaže by ste mali dopredu odskúšanú celú zostavu vrátane monitora!!!
- Petrenka
- Začátečník

-
- Austinek
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
- viky58
- Černá karta

-
- Petrenka
- Začátečník

-
- creb
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
chcel by som radu mam hd2600xt msi 512mb a mam ju uz pripravenu na reklamaciu kvoli rozpadu obrazu zmene farieb okien a obcas cierne pasy a hlavne mrznutie pc pri hrani hier a monitor mi vtedy napise out of range ale tak je to divne tak chcem vediet co s tym mam robit pretoze teraz bezim na integrovanej grafe na asus m2a-vm ale tak nemam chut cakat na nove ovladace pls nejaku radu
- Petrenka
- Začátečník

-
- lumio
- Začátečník

-
msi 2600xt
Na tu MSI si skus stiahnut bios zo stranok msi. Ak nepomoze tek reklamacia.chcel by som radu mam hd2600xt msi 512mb a mam ju uz pripravenu na reklamaciu kvoli rozpadu obrazu zmene farieb okien a obcas cierne pasy a hlavne mrznutie pc pri hrani hier a monitor mi vtedy napise out of range ale tak je to divne tak chcem vediet co s tym mam robit pretoze teraz bezim na integrovanej grafe na asus m2a-vm ale tak nemam chut cakat na nove ovladace pls nejaku radu