majitele X-Fi zvukovek, prosim pomozte...

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
strela17
Nováček
Nováček

majitele X-Fi zvukovek, prosim pomozte...

Příspěvek od strela17 »

ahojte
planujem kupit X-Fi zvukovku a potrebujem vediet ktore verzie uz maju takyto panel s ovladanim(cervene zakruzkovane). pretoze mam taky pocit ze obycajna X-Fi extreme audio, tie dve ovladania(BASS, TREBLE) nema.

ma uz X-Fi Extreme gamer to ovladanie?

moc krat dekuji :)

Obrázek
MK
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MK »

X-FI Extreme Gamer Fatal1ty PRO to má, levnější "osekané" verze nevím
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

levnejsi osekany verze tusim ani nejsou x-fi ne? kamos co ma puvodni tu nejvyssi verzi s panelem do pozice to tam ma, kamos co ma tu mocku za litr ne
faugusztin
Začátečník
Začátečník

Re: majitele X-Fi zvukovek, prosim pomozte...

Příspěvek od faugusztin »

strela17 píše:ahojte
planujem kupit X-Fi zvukovku a potrebujem vediet ktore verzie uz maju takyto panel s ovladanim(cervene zakruzkovane). pretoze mam taky pocit ze obycajna X-Fi extreme audio, tie dve ovladania(BASS, TREBLE) nema.

ma uz X-Fi Extreme gamer to ovladanie?

moc krat dekuji :)

Obrázek
X-Fi Xtreme Audio = Audigy SE
X-Fi Xtreme Gamer a vyssie uz pouzivaju EMU20K1, tj su uz naozajstne X-Fi. Takze by to asi mali mat, kedze jedine co zakladnej Gamer chyba je X-RAM a predny panel.

Ja som tiez par dni naspat pozeral rozne varianty X-Fi a ono je to asi takto :

X-Fi Xtreme Audio - hardwarovo vobec to nie je X-Fi, iba menom.
X-Fi Xtreme Gamer - najnizsi zastupca X-Fi, nema predny panel ani X-RAM
X-Fi Xtreme Gamer Fatal1ty - ma 64MB X-RAM.
a potom su tu este vyssie varianty, ale tie ma nezaujimali (uz Fatal1ty bola prilis draha pre moje herne PC ;-) ).

PS: Pockaj par dni, pride mi to z alzy a napisem ti sem vysledok :-) (i ked je pravda ze to budem rozbehavat pod Vistou takze uvidime co vsetko bude fungovat :-D ).
Skafo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Skafo »

X-fi extreme music to ma.
OS:WinXP Professional Service Pack 3 Doska: Asus A8R-MVP chipset Crossfire ATI Radeon Xpress 200 Procesor: Amd Athlon64 X2 4200+ (2200Mhz)Toledo socket 939@2850Mhz pri default napati 1.4V Chladic: Noctua NH-U12P Pamate: 2x1gb DDR400 Apacer CL 3@CL 2,5 3,3,7,10,1T Graficka: Gigabyte Radeon HD 3870 HDD: Western Digital WD7500AACS SATA II 16MB cache Monitor: Samsung T220HD Zdroj: Fortron BlueStorm II 400W with Noctua NF-P12-1300
Case:
Enermax Chakra 3050-BS Prídavné ventilátory: 1x 12 cm (5V), 1x Noctua NF-S12-1200 (redukcia vykonu) Zvukova karta: Audiotrak Prodigy HD2 opticky kabel: Audioquest Optilink-G DAC: Yulong Dah1 Mark Zosilovac: Marantz PM 4000 Reproduktory: Tesla ARS 9218 32 3p - ARN 5618, ARZ 3608, ARV 3608, Tesla ARS 1058 - ARN 8608, ARP 150, ARV 3608 Sluchadla: Beyerdynamic DT 990 Pro
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

X-Fi Gamer to má také.
Caderom
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Caderom »

Skafo píše:X-fi extreme music to ma.
Jenom poznamenávám, že Music se už neprodává, nahradila ji X-Fi Xtreme Gamer. Rozdíl mezi těmito kartami je ve velikosti a v chybějícím headeru pro čelní panel u nové Gamer (k Music lze čelní panel dokoupit a dostat tak vlastně FPS Platinum verzi [také už se neprodává], i když v ČR jsem ten panel neviděl nikde prodávat).

Přehled karet X-Fi najdeš na http://en.wikipedia.org/wiki/X-Fi v odstavci Current X-Fi line-up.
strela17
Nováček
Nováček

Příspěvek od strela17 »

vsetkym dakujem.

a mal niekto moznost porovnat SB Audigy4 vs X-Fi Xtreme Gamer ? konkretne ma zaujimaju schopnosti EQ(basy a vysky). pretoze moja Audigy4 mala ovela lepsie EQ ako X-Fi Xtreme Audio... na tych istych sluchatkach(4500sk), pri pouziti EQ, boli basy ovela krajsie(take odpruzene, jemne, a zaroven silne... neboli take tvrde a otravne ako pri X-Fi Xtreme Audio) a mohutnejsie s Audigy4 :(

btw: aku zvukovku doporucujete pre chorobnych uzivatelov EQ ? :) je este neco lepsie ako audigy4(alebo X-Fi Xtreme Gamer) ?

ps: to audiophils... ospravedlnujem sa za pouzivanie EQ :)
Skafo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Skafo »

Caderom viem, ze sa nepredava, ale ja ju mozno budem neskor predavat, lebo chcem skusit audiotrak prodigy hd2, i ked ta x-fi je celkom good, az na ten OZ, ktorym je osadena a tie ekvalizery za moc nestoja, najma ten, co pridava vysky je hrozny, vobec ho nepouzivam a taktiez nepouzivam crystalizer, vylepsi sice basy, ale vysky su velmi neprirodzene. Feelpain to si zase ty?:) Kasli na x-fi kup si audiotrak hd2 a nebudes musiet pridavat vysky ekvalizerom, tam ich budes mat detailne hned:) Teda aspon z toho, co som pocul, maju ju na disk.cz cca za 2500 Kc, co nie je moc a v pohode posielaju na Slovensko. Skus to, dost by ma to zaujimalo. Ja, ked pocuvam na beyeroch, tak vysky si pridam iba na ekvalizeri Marantzu, aj to iba, ked pocuvam mp3 a iba na niektorych skladbach, na flacy netreba vobec:) Tie tvoje DT 440 pocuvas priamo z vystupu x-fi? Lebo ja neverim, ze vystup zvukovky vybudi dobre akekolvek sluchatka aj 32 ohm, zda sa mi vzdy, ze tie sluchadla zvladnu aj viac, resp problem je aj v tom, ze napr vo foobari treba kvoli tomu, aby nedochadzalo k prepeekovaniu pomaly kazdu skladbu znizit o cca 6-10db a z vystupu zvukovky si mozes vybrat bud silno a prepeekovane zkreslene alebo slabsie a tym slabsie vykreslene basy, vysky..
OS:WinXP Professional Service Pack 3 Doska: Asus A8R-MVP chipset Crossfire ATI Radeon Xpress 200 Procesor: Amd Athlon64 X2 4200+ (2200Mhz)Toledo socket 939@2850Mhz pri default napati 1.4V Chladic: Noctua NH-U12P Pamate: 2x1gb DDR400 Apacer CL 3@CL 2,5 3,3,7,10,1T Graficka: Gigabyte Radeon HD 3870 HDD: Western Digital WD7500AACS SATA II 16MB cache Monitor: Samsung T220HD Zdroj: Fortron BlueStorm II 400W with Noctua NF-P12-1300
Case:
Enermax Chakra 3050-BS Prídavné ventilátory: 1x 12 cm (5V), 1x Noctua NF-S12-1200 (redukcia vykonu) Zvukova karta: Audiotrak Prodigy HD2 opticky kabel: Audioquest Optilink-G DAC: Yulong Dah1 Mark Zosilovac: Marantz PM 4000 Reproduktory: Tesla ARS 9218 32 3p - ARN 5618, ARZ 3608, ARV 3608, Tesla ARS 1058 - ARN 8608, ARP 150, ARV 3608 Sluchadla: Beyerdynamic DT 990 Pro
strela17
Nováček
Nováček

Příspěvek od strela17 »

Skafo píše:nepouzivam crystalizer
tiez ho nepouzivam... vsetko ladim len pomocou EQ
Skafo píše:kup si audiotrak hd2 a nebudes musiet pridavat vysky ekvalizerom, tam ich budes mat detailne hned
mozno budu detailne hned, ale ja aj tak poriadny EQ potrebujem. dalsia vec je ta... ze ja potrebujem detailne a hlavne VÝRAZNÉ(co asi ta hd2 splnat nebude)

audiotrak hd2 ma lepsie EQ? ...ma ich aspon na urovni audigy4?
Skafo píše:Ja, ked pocuvam na beyeroch, tak vysky si pridam iba na ekvalizeri Marantzu
ja ladim vsetko... aj hry, takze potrebujem mat poriadne EQ na zvukovke.
Skafo píše:tvoje DT 440 pocuvas priamo z vystupu x-fi? Lebo ja neverim, ze vystup zvukovky vybudi dobre akekolvek sluchatka
ano pocuval som priamo na vystupe audigy4 a X-Fi Xtreme Audio.
s vybudenim nie je problem, ved som hovoril ze audigy4 bola vyborna...EQ(myslim ale, ze X-Fi Xtreme Audio ma o malo cistejsi zvuk-schopnost rozlisovat, a preto by som uz asi spatky audigy4 nechcel. urcite by som to ale este chcel porovnat)
samozrejme sluchatka som skusal aj cez zosilovace... rozdiel bol takmer nulovy, a ani to nepomohlo mojej byvalej X-Fi(ne), aby v tom co zaostava(-> EQ), dobehla audigy4.
Skafo píše:...problem je aj v tom, ze napr vo foobari treba kvoli tomu, aby nedochadzalo k prepeekovaniu pomaly kazdu skladbu znizit o cca 6-10db a z vystupu zvukovky si mozes vybrat bud silno a prepeekovane zkreslene alebo slabsie a tym slabsie vykreslene basy, vysky..
(foobar nepouzivam, ma ubohe EQ - tym nemyslim quaitu, ale velkost zmeny zvuku)tento problem u audigy4 vobec nebol! ano X-Fi Xtreme Audio ten problem ma, ale na kvalite basovych EQ to vobec nic nemeni... audigy4 mala jednoznacne basove EQ lepsie.

>>>>>>>
je tu niekto co by vedel popisat rozdiel basovych EQ medzi X-Fi Xtreme Audio a X-Fi Xtreme Gamer? - je tam vobec nejaky rozdiel?

merci
>>>>>>>

#######
Skafo píše:Feelpain to si zase ty?:)
a to uz preco? ...alebo si myslis, ze on je jediny s tym istym HW? :) btw: a kto ze si ty?
#######
Skafo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Skafo »

Na dost otazok ti neviem odpovedat, pretoze tu audiotrak hd2 nevlastnim, ale vlozim ti sem ako niekto popisoval rozdiel medzi audiotrak prodigy 7.1 LT a x-fi extreme music a ta hd2 ma este lepsie prevodniky a Oz, takze by to malo byt este lepsie:

"jj audiotrak...je skutecne ostrejsi a konkretnejsi. revo je malinko mene agresivni lehce zatlumene, ale je pravda, ze xfi uz se dala celkem poslouchat - musim ovsem rict, ze pres pomerne celkovou vyvazenost vysek, stredu a basu u xfi mi bohuzel prijde malinko zastrena a nekonkretni. ENVY HT nebo GT chip + zbytek srotu na tech kartach - je proste vyraznejsi a konkretnejsi at uz je to revo nebo prodigy. Z vlastni zkusenosti rici, ze skutecne ta prodigy je obvzlaste pribrousena a k slusne basujicim DT990 to nemusi byt vubec zle..)))

Rikam, je to ostrejsi a vyrazna zvukova kombinace idealni pro hledace skrytych zvuku nebo obsluhu sonaru. Tak to mam rad...)))) "

Vobec neviem, ci audiotrak nejaky eq ma, ale asi ano. Eq na zvukovke nebudu podla mna nikdy splnat tvoje poziadavky.. U mna je rozdiel, ked pocuvam cez zvukovku alebo cez vystup zosilovaca dost markantny, ale skor to bude asi tym, ze su to 250 ohm sluchadla. Ale eq na zosilovaci su o 100% lepsie nez nejake hardwarove alebo softwarove eq na kompe, do foobaru na dost dobre eq je na to plugin electri-eq, tam si mozes aj nakreslit graf charakteristiky na eq, je tam 20 naznacenych pasiem, ale v podstate mozes posilnit skoro lubovolnu frekvenciu o 20 db, od 20Hz do 20kHz to je.
O Foobare som ti nepisal kvoli EQ, defaultne EQ tam stoja zaprd, ale ked si tam das vystup asio a nastavis si peekovanie bud manualne pokles o urcite db alebo automaticky na kazdu skladbu ci album, tak zvuk bude ovela lepsi ako cez napr winamp.

No napadol ma nick feelpain a curt27, pretoze ten sa tu zaoberal, ze chce detailne vysky a ktora zvukovka ich ma najlepsie a tiez porovnaval audigy4 s extreme audio a pisal, ze audigy4 mala lepsi basovy ekvalizer atd..
Case:
orbion
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od orbion »

Extreme Music a Extreme gamer jsou skoro stejne karty az na to ze extreme gamer ma konektor na vyvedeni sluchatkoveho a mic vystupu na celo case + ma dalsi vylepseni v podobe lepsich a vykonejsich EAX atd..proto je to take extreme gamer..jinak EQ je dost záležitost softwaru takže by mělo být u obou karet stejne :wink:

Jinak upravovat zvuk pomoci v EQ v ovladacich zvukovky mi nepride jako nejlepsi napad - zvuk je je jeste v digitalni podobe a softwarove se akorat zkresluje a prichazis pote o kvalitu vysledneho signalu...lepsi je si poridit externi zesilovac (Edgar,NAD,Denon) a pomoci nej vysledny analogovy signal upravit...to je asi ta nejlepsi cesta ke kvalitnimu vystupnimu signalu :)
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“