Nahrana stranka se nezobrazi

Vývojová prostředí, aplikace, skripty, http://www... síťové programy, internet, sdílení...
Odpovědět
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Nahrana stranka se nezobrazi

Příspěvek od EfineSS »

Predem bych chtel rict, ze jsem v techto vecech totalni lama - uplny zacatecnik. Vytvoril jsem ve WYSIWYG editoru jednoduchou html stranku. Kdyz jsi spustim z disku sveho PC, v pohode se v prohlizeci otevre. Tuto stranku jsem umistil na svuj FTP server hostingu webzdarma.cz. Po otevreni me stranky se vsak zobrazi jen prazdna stranka s reklamou. Je treba pockat nejakou dobu nez se overi zda-li je mnou nahrana stranka legalni? Nebo v cem by mohl byt problem?

//edit: Tak jsem zjistil, ze text tam nahrany je (je psany bile, tzn. je videt az po oznaceni), ale pozadi, ktere je ulozene ve formatu JPG se nezobrazuje. Nevite proc? Diky.
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

mas spatne cesty k souborum - v cem si to delal? A link na stranky by nebyl?

Jinak stranka se tam zobrazi hned.
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

Delal jsem to ve WYSIWYG editoru, psal jsem to v prvnim postu... Jak mam tu cestu k souboru upravit? Zajimave ale je, ze kdyz html soubor spustim z disku, stranka se otevre tak, jak ma byt. :?
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
faugusztin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od faugusztin »

EfineSS píše:Delal jsem to ve WYSIWYG editoru, psal jsem to v prvnim postu... Jak mam tu cestu k souboru upravit? Zajimave ale je, ze kdyz html soubor spustim z disku, stranka se otevre tak, jak ma byt. :?
Zopakujem otazky OndraSter-a : "A link na stranky by nebyl?"
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

Obrázek

Tohle snad bude stacit... Text je bily (coz je v poradku) - jde tedy videt jen kdyz ho oznacim. Muj problem ale je, ze se nezobrazuje pozadi..
faugusztin
Začátečník
Začátečník

EfineSS píše:Obrázek

Tohle snad bude stacit... Text je bily (coz je v poradku) - jde tedy videt jen kdyz ho oznacim. Muj problem ale je, ze se nezobrazuje pozadi..
Nestaci. Problem je na 99,9% v kode, ten ale takto nevidime :-).
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

Mate rict hnedka ze chcete videt kod Obrázek
€agle
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od €agle »

HTML sice neni moje parketa, ale od pohledu:
- bily text na bilem pozadi neni nejstastnejsi volba
- ceska diakritika a mezery nemaji v nazvu obrazku co delat
Eagle3D Engine under developement

Hledáme do firmy schopného ASP/VB.NET/C# programátora, více po SZ
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

Ale wysiwygu existuje nemalo.

Podle hlavicky jakysi web builder.
Vypada (podle jejich homepage) docela zajimave, ale nemam s nim zkusenosti.

Jak pise Eagle - v nazvech souboru NEPOUZIVAT mezery a diakritiku.

// tak koukam ze precejenom prvni chyba ktery jsem si vsim ze ma - nastavi do hlavicky ISO-8859-1 (latin1), coz neni cesky kodovani. Cesky je ISO-8859-2(latin2), windows-1250(CP1250) a UTF-8. Predpokladam ze tu bude treba pouzit ISO-8859-2.

Doporucil bych spis pro zacatky neco jako FrontPage (pokud ma nastupce tak toho), Dreamweaver a pak casem prejit na psani primo HTML a to napr v PSPadu (freeware), ja si oblibil Dreamweaver v Code sekci.
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
matajon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od matajon »

OndraSter píše:FrontPage (pokud ma nastupce tak toho)
Microsoft Expression Web, doporučuju
Post powered by Microsoft® Windows Vista™ Business
No trees or animals were killed during sending this message
faugusztin
Začátečník
Začátečník

EfineSS píše:Mate rict hnedka ze chcete videt kod Obrázek
Presne tak, ten nazov obrazku je hroza, najlepsie je nazyvat obrazky bez diakritiky a bez medzier (nahrad ich znakom _).
S.h.I.t.
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od S.h.I.t. »

Je tam xy chyb v kódu.
1) pozadí barvy FFFFFF - chtělo by to kontrastní...co když má někdo vypnutý obrázky :-)

2) jak už někteří psali: diakrtika a mezeny nemaj v názvech na webu co dělat, nejsme v česky muvícím prostředí. (případně mezeru nahradit za %20; )

3-nemá příou souvislost)) ISO-8859-1 není cz kódování, doporučil bych spíš UTF-8 nebo Win-1250.
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

Diky vsem za rady a postrehy. Kodovani mam blbe, to vim, uz jsem ho zmenil.. Nazev obrazku jsem taky upravil, ale porad to nefunguje tak, jak by melo.. Zkusim ten Dreamweaver.

//edit: Takze blbost, po upravach ktere jste poradili uz to funguje.. :)

Nynejsi problem je, ze bych ten text vcetne sablony s pozadim potreboval na te strance posunout dolu, aby mi tam nekolidoval s vyse umistenym reklamnim bannerem.

A nebo, pokud nekdo bude mit cas a chut mi to popsat, jak tu stranku "udelat" v jinem editoru. Mam k dispozici Dreamweaver a FrontPage. Pokud dobre chapu, stranka se sklada z textu a pozadi. Pozadi mam ulozene ve formatu JPEG. Jak to tedy jednoduse vytvorit, abych ten text dostal na onu sablonu? A v pripade ze by mel nekdo zakazane obrazky, aby se zobrazila stranka korektne?
Trinom
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinom »

Hoď to celý do DIVu a ten nastav tak, jak potřebuješ (více info je na http://jakpsatweb.cz ).

Kód: Vybrat vše

div.stranka {width: 780px; position: absolute; top: 220px}
Kaskádové styly CSS najdeš tamtéž.
Obrázek Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj
Odpovědět

Zpět na „Programování a web“