Nahrana stranka se nezobrazi
- EfineSS
- Středně pokročilý

-
Nahrana stranka se nezobrazi
Predem bych chtel rict, ze jsem v techto vecech totalni lama - uplny zacatecnik. Vytvoril jsem ve WYSIWYG editoru jednoduchou html stranku. Kdyz jsi spustim z disku sveho PC, v pohode se v prohlizeci otevre. Tuto stranku jsem umistil na svuj FTP server hostingu webzdarma.cz. Po otevreni me stranky se vsak zobrazi jen prazdna stranka s reklamou. Je treba pockat nejakou dobu nez se overi zda-li je mnou nahrana stranka legalni? Nebo v cem by mohl byt problem?
//edit: Tak jsem zjistil, ze text tam nahrany je (je psany bile, tzn. je videt az po oznaceni), ale pozadi, ktere je ulozene ve formatu JPG se nezobrazuje. Nevite proc? Diky.
//edit: Tak jsem zjistil, ze text tam nahrany je (je psany bile, tzn. je videt az po oznaceni), ale pozadi, ktere je ulozene ve formatu JPG se nezobrazuje. Nevite proc? Diky.
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
- OndraSter
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
mas spatne cesty k souborum - v cem si to delal? A link na stranky by nebyl?
Jinak stranka se tam zobrazi hned.
Jinak stranka se tam zobrazi hned.
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32
Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32
- EfineSS
- Středně pokročilý

-
- faugusztin
- Začátečník

-
- EfineSS
- Středně pokročilý

-
- faugusztin
- Začátečník

-
- EfineSS
- Středně pokročilý

-
- €agle
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- OndraSter
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Ale wysiwygu existuje nemalo.
Podle hlavicky jakysi web builder.
Vypada (podle jejich homepage) docela zajimave, ale nemam s nim zkusenosti.
Jak pise Eagle - v nazvech souboru NEPOUZIVAT mezery a diakritiku.
// tak koukam ze precejenom prvni chyba ktery jsem si vsim ze ma - nastavi do hlavicky ISO-8859-1 (latin1), coz neni cesky kodovani. Cesky je ISO-8859-2(latin2), windows-1250(CP1250) a UTF-8. Predpokladam ze tu bude treba pouzit ISO-8859-2.
Doporucil bych spis pro zacatky neco jako FrontPage (pokud ma nastupce tak toho), Dreamweaver a pak casem prejit na psani primo HTML a to napr v PSPadu (freeware), ja si oblibil Dreamweaver v Code sekci.
Podle hlavicky jakysi web builder.
Vypada (podle jejich homepage) docela zajimave, ale nemam s nim zkusenosti.
Jak pise Eagle - v nazvech souboru NEPOUZIVAT mezery a diakritiku.
// tak koukam ze precejenom prvni chyba ktery jsem si vsim ze ma - nastavi do hlavicky ISO-8859-1 (latin1), coz neni cesky kodovani. Cesky je ISO-8859-2(latin2), windows-1250(CP1250) a UTF-8. Predpokladam ze tu bude treba pouzit ISO-8859-2.
Doporucil bych spis pro zacatky neco jako FrontPage (pokud ma nastupce tak toho), Dreamweaver a pak casem prejit na psani primo HTML a to napr v PSPadu (freeware), ja si oblibil Dreamweaver v Code sekci.
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
- matajon
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Microsoft Expression Web, doporučujuOndraSter píše:FrontPage (pokud ma nastupce tak toho)
Post powered by Microsoft® Windows Vista™ Business
No trees or animals were killed during sending this message
No trees or animals were killed during sending this message
- faugusztin
- Začátečník

-
- S.h.I.t.
- Začátečník

-
Je tam xy chyb v kódu.
1) pozadí barvy FFFFFF - chtělo by to kontrastní...co když má někdo vypnutý obrázky
2) jak už někteří psali: diakrtika a mezeny nemaj v názvech na webu co dělat, nejsme v česky muvícím prostředí. (případně mezeru nahradit za %20; )
3-nemá příou souvislost)) ISO-8859-1 není cz kódování, doporučil bych spíš UTF-8 nebo Win-1250.
1) pozadí barvy FFFFFF - chtělo by to kontrastní...co když má někdo vypnutý obrázky
2) jak už někteří psali: diakrtika a mezeny nemaj v názvech na webu co dělat, nejsme v česky muvícím prostředí. (případně mezeru nahradit za %20; )
3-nemá příou souvislost)) ISO-8859-1 není cz kódování, doporučil bych spíš UTF-8 nebo Win-1250.
- EfineSS
- Středně pokročilý

-
Diky vsem za rady a postrehy. Kodovani mam blbe, to vim, uz jsem ho zmenil.. Nazev obrazku jsem taky upravil, ale porad to nefunguje tak, jak by melo.. Zkusim ten Dreamweaver.
//edit: Takze blbost, po upravach ktere jste poradili uz to funguje..
Nynejsi problem je, ze bych ten text vcetne sablony s pozadim potreboval na te strance posunout dolu, aby mi tam nekolidoval s vyse umistenym reklamnim bannerem.
A nebo, pokud nekdo bude mit cas a chut mi to popsat, jak tu stranku "udelat" v jinem editoru. Mam k dispozici Dreamweaver a FrontPage. Pokud dobre chapu, stranka se sklada z textu a pozadi. Pozadi mam ulozene ve formatu JPEG. Jak to tedy jednoduse vytvorit, abych ten text dostal na onu sablonu? A v pripade ze by mel nekdo zakazane obrazky, aby se zobrazila stranka korektne?
//edit: Takze blbost, po upravach ktere jste poradili uz to funguje..
Nynejsi problem je, ze bych ten text vcetne sablony s pozadim potreboval na te strance posunout dolu, aby mi tam nekolidoval s vyse umistenym reklamnim bannerem.
A nebo, pokud nekdo bude mit cas a chut mi to popsat, jak tu stranku "udelat" v jinem editoru. Mam k dispozici Dreamweaver a FrontPage. Pokud dobre chapu, stranka se sklada z textu a pozadi. Pozadi mam ulozene ve formatu JPEG. Jak to tedy jednoduse vytvorit, abych ten text dostal na onu sablonu? A v pripade ze by mel nekdo zakazane obrazky, aby se zobrazila stranka korektne?
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
- Trinom
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Hoď to celý do DIVu a ten nastav tak, jak potřebuješ (více info je na http://jakpsatweb.cz ).Kaskádové styly CSS najdeš tamtéž.
Kód: Vybrat vše
div.stranka {width: 780px; position: absolute; top: 220px}
Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj