Velmi nízká rychlost WDC Raptoru

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Jack.Big
Nováček
Nováček

Velmi nízká rychlost WDC Raptoru

Příspěvek od Jack.Big »

Zdravím všechny na fóru.

Mám problémek s mým systémovým pevným diskem. Vlastním novou počítačovou sestavu a koupil jsem si pevný disk značky WD Raptor (označení WDC WD740ADFD-00NLR1). Zapojený je do základní desky skrze SATA.
Používám ho jako systémový disk, na moje odložená data mám 320 GB Seagate zapojený skrze Ultra ATA.

Problémek je v tom, že můj teoreticky ultrarychlý Raptor je neuvěřitelně zpomalený. Poté, co mi to bylo divný, jsem změřil rychlost disků v HD Tune 2.53 a tam se mé podezření potvrdilo. Rychlost Raptora se pohybovala kolem 3,8 MB/sec, kdežto můj teoreticky pomalejší 320 GB disk má rychlost 73,6 MB/sec.

Porblém jsem se snažil vyřešit instalací nejnovějších ovladačů základní desky přímo od stránek výrobce a neuspěl jsem.

Zkusil jsem i reinstalovat Windows, a také nic.
Všechny ovladače jsou správně nainstalovány, Správce zařízení mi nehlásí žádnou chybu.

Angivirový program NOD32 nenašel žádnou nákazu.

Moje sestava je:

Základní deska: ASUS P5B
Procesor: Intel(R) Core(TM)2 CPU 6300 taktovaný na 1,86 GHz
Paměti: 2x 1 GB RAM taktovaných na 800 MHz
Grafická karta: Leadtek WinFast PX7900 GS TDH Extreme s čipem od GeForce s 256 MB DDR3

Díky za radu!!!!!
Geeker
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Geeker »

Nebezi ti v PIO modu? POdivej se do spravce zarizeni jestli tam mas U-DMA 5 nebo 6. (Je to v polozce radice pevnych disku) Pripadne zkus 1. jiny sata kabel, jiny port
MB: Gigabyte UD3R, CPU:E8400, RAM 2x 2048 A-DATA 1066, GK: Asus Matrix 4850, ZK: SB Audigy + CR Inspire 5300, HDD: Hitachi 250Gb, Samsung 500+640Gb, Hitachi 500Gb Backup, DVD Pioneer 106, CD-RW Teac 552E, Liteon iHAS424 Monitor: Samsung 970p

Obrázek Obrázek
fat4l
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od fat4l »

no problemov moze byt viac..najcastejsie to ale bude PIO mod....skus to prestavit tak ako ti radi Geeker...pripadne niektore dosky si to nastavuju aj z biosu...dalsi problemik moze byt v kabli...no alebo v portoch :)...
CPU: Intel i7 4790K 5.1Ghz MB: Asus Maximus VII Formula RAM: 4*4GB Corsair Dominator Platinum 2666CL10 VGA: Palit GTX 1080 SDD: 2x Samsung 840 PRO 256GB(RAID0) + Samsung 850 EVO 500GB PSU: SuperFlower Leadex Platinum 1200W
Jack.Big
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jack.Big »

Takže nic v PIO modu nejede, kabel a port jsem zkoušel už dávno.
Zkusím ho ještě naformátovat, zkusím ho u kámoše a jestli nepůjde, tak hurá na reklamačku. :evil:

Každopádně díky za tipy!!! :-D
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“