Zdravím všechny na fóru.
Mám problémek s mým systémovým pevným diskem. Vlastním novou počítačovou sestavu a koupil jsem si pevný disk značky WD Raptor (označení WDC WD740ADFD-00NLR1). Zapojený je do základní desky skrze SATA.
Používám ho jako systémový disk, na moje odložená data mám 320 GB Seagate zapojený skrze Ultra ATA.
Problémek je v tom, že můj teoreticky ultrarychlý Raptor je neuvěřitelně zpomalený. Poté, co mi to bylo divný, jsem změřil rychlost disků v HD Tune 2.53 a tam se mé podezření potvrdilo. Rychlost Raptora se pohybovala kolem 3,8 MB/sec, kdežto můj teoreticky pomalejší 320 GB disk má rychlost 73,6 MB/sec.
Porblém jsem se snažil vyřešit instalací nejnovějších ovladačů základní desky přímo od stránek výrobce a neuspěl jsem.
Zkusil jsem i reinstalovat Windows, a také nic.
Všechny ovladače jsou správně nainstalovány, Správce zařízení mi nehlásí žádnou chybu.
Angivirový program NOD32 nenašel žádnou nákazu.
Moje sestava je:
Základní deska: ASUS P5B
Procesor: Intel(R) Core(TM)2 CPU 6300 taktovaný na 1,86 GHz
Paměti: 2x 1 GB RAM taktovaných na 800 MHz
Grafická karta: Leadtek WinFast PX7900 GS TDH Extreme s čipem od GeForce s 256 MB DDR3
Díky za radu!!!!!
Velmi nízká rychlost WDC Raptoru
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- Jack.Big
- Nováček

-
- Geeker
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- fat4l
- Mírně pokročilý

no problemov moze byt viac..najcastejsie to ale bude PIO mod....skus to prestavit tak ako ti radi Geeker...pripadne niektore dosky si to nastavuju aj z biosu...dalsi problemik moze byt v kabli...no alebo v portoch
...
CPU: Intel i7 4790K 5.1Ghz MB: Asus Maximus VII Formula RAM: 4*4GB Corsair Dominator Platinum 2666CL10 VGA: Palit GTX 1080 SDD: 2x Samsung 840 PRO 256GB(RAID0) + Samsung 850 EVO 500GB PSU: SuperFlower Leadex Platinum 1200W