IP adresy

Vývojová prostředí, aplikace, skripty, http://www... síťové programy, internet, sdílení...
Odpovědět
Al.ish
Nováček
Nováček

IP adresy

Příspěvek od Al.ish »

Zdravím, měly bych jeden takový trochu lama dotaz. Mám fórum, do kterého mi, mimo jiné přispivá i několik uživatelů, jejichž příspěvky jsou odesílány ze stejné IP a já jsem si přitom 100% jistý, že se nejedná o tutéž osobu, neb dva z nich znám. Maji poze stejného poskytovatele wi-fi připojení.
Ptám se tedy: je možné, aby mělo více počítačů od stejného poskytovatele stejnou IP adresu?
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: IP adresy

Příspěvek od Dzin »

Al.ish píše:Zdravím, měly bych jeden takový trochu lama dotaz. Mám fórum, do kterého mi, mimo jiné přispivá i několik uživatelů, jejichž příspěvky jsou odesílány ze stejné IP a já jsem si přitom 100% jistý, že se nejedná o tutéž osobu, neb dva z nich znám. Maji poze stejného poskytovatele wi-fi připojení.
Ptám se tedy: je možné, aby mělo více počítačů od stejného poskytovatele stejnou IP adresu?
Jo možny to je třeba mají zasíťovano společně. Maji jeden připojnej bod, treba na bytovce a rozvedeny do všech bytů, a to muže mit nekolik uživatelů stejnou IP pak :)
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
sovicka
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sovicka »

Ano, díky proxy nebo NAT-u je to možné ;)
Francie ... sladká Francie
Alekss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alekss »

Jj a holt pak nic clovek nenadela, kdyz ma BAN na serveru kvuli nekomu jinemu...
PC1: CoreDuo T7200, 2GB, 7600GS, Audigy, Seagate 250GB, Nec 3500A, Eizo L568, Seasonic 330W
PC2: Pentium M 1.6GHz, 1GB, 6200 AGP, SB128, Seagate 80GB, Toshiba SD-M1612, Fortron 350W
PC3: Dell Latitude D505, Celeron M 1.5GHz
IkE Blaster
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IkE Blaster »

je to celkem normalni, sdilena ip se bohuzel nyni pouzivam temer vsude. vetsinou je moznost zaplatil si vlastni, coz vsem doporucuji (zvlaste pokud obcas neco stahujete z rapidshare i jinych sluzeb + nevyhoda banu na ip)
Al.ish
Nováček
Nováček

Příspěvek od Al.ish »

Díky všem.
Ještě jeden dotaz: Můžou mí sdílenou IP i uživatelé připojení přes ADSL?
sovicka
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sovicka »

Ano, tato volba záleží čistě na ISP, nikoliv na typu připojení.
Francie ... sladká Francie
Václav Sedlář
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Václav Sedlář »

IkE Blaster píše:je to celkem normalni, sdilena ip se bohuzel nyni pouzivam temer vsude. vetsinou je moznost zaplatil si vlastni, coz vsem doporucuji (zvlaste pokud obcas neco stahujete z rapidshare i jinych sluzeb + nevyhoda banu na ip)
Ano souhlasím,taky mám problém se stahováním z rapidu-prej pořád stahuju.Zajímalo bymě kolik stojí odhadem ta veřejná ip.
srna
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od srna »

to je vetsinou pausal.....u UPC to je snad za 100 mesicne
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Drom
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Drom »

IkE Blaster píše:je to celkem normalni, sdilena ip se bohuzel nyni pouzivam temer vsude. vetsinou je moznost zaplatil si vlastni, coz vsem doporucuji (zvlaste pokud obcas neco stahujete z rapidshare i jinych sluzeb + nevyhoda banu na ip)
No nezkusenym uzivatelum doporucuju se verejne IP vyhnout, nebo si alespon zjistit, co to vsechno obnasi a ostatnim nepouzivat veci jako rapidshare :), protoze z "rapid" ani z "share" toho moc neposkytuje, spis je to otravny a pomaly.
sheriff.wiggum
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sheriff.wiggum »

Otravný a pomalý? Až si koupíš premium účet, tak něco říkej. :wink: Zkopíruju linky do rapgetu a hotovo dvacet. Další krok je až rozbalování.
faugusztin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od faugusztin »

Drom píše:
No nezkusenym uzivatelum doporucuju se verejne IP vyhnout, nebo si alespon zjistit, co to vsechno obnasi a ostatnim nepouzivat veci jako rapidshare :), protoze z "rapid" ani z "share" toho moc neposkytuje, spis je to otravny a pomaly.
100% vyuzitie 8192kbit/s downstramu je pomale ? Aha, to bude asi tym ze mam premium a nie free ;-)
Drom
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Drom »

Hm, ja se jen divim, ze nekteri plati za veci, za ktery je platit ostuda a vybirat penize drzost.

Myslim, ze verejna IP adresa uz neni jen sen bohatych a treba ftp server nawizarduje do windows i prumernej babral (pro pripady vymeny mezi uzavrenou skupinou lidi). K hromadny distribuci nejakych dat mi pak pripada vec jako RapidShare jeste mene vhodna, kdyz uz musim neco hromadne sirit, tak si postavim doma web server a nebo si poridim nekde nejakej prostor, prijde mi tech penez za to min lito, nez 55 EUR za rocni "premium"...

A ano, 8MBit je pomaly, muzu stahovat nekolikrat rychleji :)
Odpovědět

Zpět na „Programování a web“