Zamrzani PC

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
Ogres
Nováček
Nováček

Zamrzani PC

Příspěvek od Ogres »

Zdravim,
mam problem se zamrzanim PC. Vcara mi jednou zamrzl a dnes uz nekolikrat po sobe. Nekdy zamrzne ve windows po par minutach nekdy po delsi dobe i bez zateze. Probiha to tak, ze najednou prestane reagovat a na obrazovce zustane to co tam bylo naposledy zobrazene.
Kdyz zkusim tvrdy restart tak ani potom pocitac nenabehne -nejde signal do monitoru- musim pocitac vypnout a zapnout.
Teploty jsem sledoval pomoci Everestu a vse bylo OK. CPU-30, GPU 60-65
Pameti mam 3*512, postupne jsem je zkousel vyndavat a samostatne testoval v memtestu a pocitac zamrzl i behem testovani, ale i v biosu.
Posledni co jsem zkusil bylo, ze jsem odpojil monitor,vyndal grafiku zasunul nazpet. Zatim vse bezi...

Muze to zpusobovat spatny kontakt grafiky s konektorem kabelu od monitoru,nebo spatny kontakt grafiky se slotem?
Dekuji za odpovedi!

Sestava
prosesor Sempron 3000+
deska Gigabyte GA-K8NE
Grafická karta nVIDIA GeForce 6600 GT
Zdroj Fortron 400
Naposledy upravil(a) Ogres dne pát 16. lis 2007, 17:42, celkem upraveno 1 x.
pc blazen
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pc blazen »

Taktováno nemáš? Nejdřív bych zkusil reset BIOSu. Mam stejnou základovku jako ty a jeden čas mi to dělalo podobný věci, po resetu BIOSu a novym nastavení všechno OK 8-)
Ogres
Nováček
Nováček

Příspěvek od Ogres »

Nakonec to nebylo ani grafikou,ani spatnym kontaktem kabelu od monitoru.. Zkousel jsem jinou gafiku i monitor.
Taktovano nemam. Nepomohl ani reset biosu :(
pc blazen
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pc blazen »

Můžeš taky pořádně prohlednout desku, jestli v okolí CPU nemáš nafouklý kondenzátory 8-)
Ogres
Nováček
Nováček

Příspěvek od Ogres »

Kondenzatory jsou vpohode, desku jsem dostal tak pred mesicem novou. Mel jsem pred tim tu stejnou, ale odesla tam sitovka, tak jsem vyreklamoval novou...
Zkousel jsem i jiny zdoj a porad to same, takze jedine uz muze byt vadna deska,nebo procesor...
pc blazen
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pc blazen »

Zkoušel si měnit zdroj? zkontroluj taky přítlak chladiče na CPU, chipsetu a pokud máš nějakou starou PCI grafiku, zkus to rozjet s ní
Ogres
Nováček
Nováček

Příspěvek od Ogres »

Zdroj jsem zkousel jiny, ale nepomohlo to... Chladic na CPU drzi jak pribity (mam tam AC Alpine 64), a chladic na chipsetu taky vypada ok, je sice horky (udrzim na nem prst jen tak 10s), ale to je u nforce 4-4x normalni, co jsem slysel... Grafiku jsem zkousel jinou od kamose, ale ma stejnou jak ja, zadnou starsi nemam moznost zkusit...
pc blazen
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pc blazen »

Už mě napadá jen vyndat to z case, jestli ti to třeba někde nedělá zkrat, potom taky vyzkoušet procesor někde jinde a když pojede tak to z velkou pravděpodobností bude fakt špatná deska
Ogres
Nováček
Nováček

Příspěvek od Ogres »

Uz sem to i vyndal vsechno a nikde zadny zkrat, procesor bohuzel nemam kde vyzkouset, tak to vidim ze budu muset koupit novou desku a procesor, protoze pocitac nutne potrebuju a nez mi vyreklamuji desku tak to bude mesic trvat...
Dekuji za rady...
Ogres
Nováček
Nováček

Příspěvek od Ogres »

Udelal jsem jeste jednu vec a to, ze jsem vyndal procesor z patice a znovu ho nasadil, po zapnuti zase pocal bezi uz nekolik hodin bez vytuhnuti...
Tak nevim... :sad:
Ogres
Nováček
Nováček

Příspěvek od Ogres »

Tak to nakonec nejspis bylo nejakym spatnym kontaktem mezi procesorem a patici desky, protoze po vyndani a nasazeni zpet (viz vyse) bezi vse normalne.
Jestli mate nekdo podobne zkusenosti tak prosim napiste...
Ogres
Nováček
Nováček

Příspěvek od Ogres »

Tak skoro mesic bezel pocitac jak hodinky a ted zase zacal zamrzat jako pred tim.
Opet jsem vyndal procesor a znovu nasadil a zase vse jede...
Netusi nekdo cim to muze byt?
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“